Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak wycisnac jak najwieksze cisnienie akustyczne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak wycisnac jak najwieksze cisnienie akustyczne

[b]POszukuje jakiegos pomysłu na wyciagniecie jak najwiekszego cisnienie akustycznego z głosnika Boschman Zastanawiam sie nad skrzynia BassPan ale dalej nie wiem czy dwie komory lepiej jak bede wetylowane po prze bass-refflex
    i ogulnie czekam na propozycje ciekawych konstrukcji ktore moga duze cisnienie wyciskac

Ogulnie mam juz kolejny głosnik Firmy Boschmann i jestem zaskoczony co te głosniki potrafia normalinie masakra a zreszta cały sprzet tej firmy jest na wysokim poziomie a kazdy z tego sprztu sie nabija a ja bym go polecił

Oto Parametry głosniczka Moc MAx 1000W
    Revc 3,8
    Fo 45,639
    Sd 0,0226
    Qms 3,447
    Qes 0,945
    Qts 0,742
    BL 10,255TM
    No 0,09
    SPL 81,54
    Vas 29,209
    Mmd 94,327
    Mms 96,288
    Krm 27,076
    Kxm 29,018
    Erm 0,563
    Exm 0,579
    Cms 126,295
    Xmax 10,4
    EBP 48,2952381
    mam mały problem z umieszceniem zdjeci głosnika

Zdjęcia umieszcza się tu http://reg.imageshack.us/
    Największe ciśnienie akustyczne jest tak jak mówisz w obudowie bandpas, ale takie obudowy zazwyczaj dla np głośnika 30cm są strasznie duże.
    Co do buszmena to mam pytanko czy słuchałeś też innych głośników czy suby buszena są twoim dziewiczym nabytkiem ?
    Podaj jego model bo po parametrch szukać sie nie da :/
    PS. SPL ma zabójczy :]

EDIT: analizując jego parametry i prezentacje w winisd z przykrością stwierdzam że głośnik nadaje sie tylko do closed, w bandpasie żeby zagrał dobrze musisz go zestroić na 51Hz i zbudować mebelek z 2 komorami 30 i 100litrów
    Kup sobie za pare groszy STX GDN-30-300-4-AP i porównaj z buszmenem, zostaniesz mile zaskoczony :P

Skomentuj

Ten buszmen to straszna padaka...
      Chyba jakiś najtańszy model ?
      Pozatym parametry w realu jeszcze gorsze mogą być :)

Skomentuj

Qts 0,742
        SPL 81,54

To jest ta rewelacja??? Bo niebardzo rozumiem. I jeszcze chcesz dać do w BR albo inne wynalazki?! to nie będzie juz bas tylko buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, impuls chyba bedziesz miał w minutach :P

Skomentuj

Ja wiem czy taka padaka w jakies pare miesiecy temu miałem cały zestaw Boschmana w Ford Sierra ,Wzmachor MODEL: JA-728 ATX, głosnik MODEL AXZ-W12TPO w skrzyni z bass-refflex, Radio SL-16WMR i zestaw głosnikow(2woofer 2midbasy2tweetey) MODEL MB - 83 CTI z przednich drzwi miałe zrobian skrzynie dla woofera, w podszybiu midbasy i w słupkach tweetey, a w tylnich drzwiach miałe same woofery, i cały ten zestaw ciagneło radio i dawało jakos rade, a ciezki bass oczywiscie w bagarzniku, w autku przy płycie do testowania car-audio 10 min i wysiadałes bo głowa zaczynała pekać. FAkt ze wydałem na to około 1.500zł ale miałem najgłosniejsze auto na osiedlu, ale sie rozbiło i długo sie nim nie nacieszyłem

-----------------------------------------------------------------------------------

Niepiszemy Boldem!!! SW

Skomentuj

Hehe co ma głośność wspólnego do jakości o której my tu mówimy.
            To że ci autko łupało i głowa cie bolała to tylko śwadczy o tym że instalacja pozostawia dużo do życzenia.
            Chce cie poinformować że ten boszman co dopałeś na początku ma SPL (efektywność) 81dB - łopatologicznie mówiąć w porównaniu z głośnikiem np 90dB musisz do tego buszmena podpiąć 3 razy mocniejszy wzmacniacz zeby grał tak samo jak głośnik 90dB.
            PS. Na przyszłość nie pisz 1000W moc maksymalna bo to robi wrażenie na dresach a nie na starych wyjadaczach z tego forum. Taką moc to tylko o kant dupy czasnąć bo sie nie ma jak do raliów.

Skomentuj

Chce cie poinformować że ten boszman co dopałeś na początku ma SPL (efektywność) 81dB - łopatologicznie mówiąć w porównaniu z głośnikiem np 90dB musisz do tego buszmena podpiąć 3 razy mocniejszy wzmacniacz zeby grał tak samo jak głośnik 90dB.
              nie 3 razy większy ,a blisko 10 razy :)
              tede071, kwestia co kto lubi - ja tam nie lubie jak mnie łeb boli od słuchania muzy bo wg mnie to troszkę nie o to chodzi :)
              na osiedlu też lansować się nie potrzebuje :)

Skomentuj

tede071, sierra? a co powiedzialbys na taki zestaw w bmw? to musi dopiero napier...ac co? ;]

mowisz miales naglosniejszy zestaw na osiedlu, to pewnie miales wielu kolegów którym podobał sie ten sprzet w samochodzie. tez bym tak chcial...

tede.. a slyszales moze tuby dibeisi, albo voice crafta? jak nie to.. stary.. musisz sprobowac.. pod wzmacniaczem firsta 1600w to nawet nie bedziesz mogl minuty wysiedziec w samochodzie, chociaz tak naprawde bez wzmacniacza ta tuba pod samym radiem robi masakre ze bedziesz mial znow najglosniejsze audio na osiedlu.. mowie ci - warto

Skomentuj

co mu voice crafta polecasz - 777 będzie lepszy!! a jak ma być Hi-end to moze być 888

Skomentuj

Sound Wave, wiesz co.. ja ostatnio widzialem nawet glosniki 999 - normalnie nie moge sie doczekac kiedy je uslysze..

Skomentuj

to było 666... patrzyłeś nie z tej strony

Skomentuj

ja czekam na jakies nowsze...moze 999,9

Skomentuj

ciekawe kiedy wejda 10 10 10 ... to bedzie masakra dopiero.. eh.. pomazyc

Skomentuj

no co:P cala seria jest :P 777, 888, 999 hehe:P

Skomentuj

sa przecieki,ja slyszalem ze niebedzie wersji 1000! były zaduze uszkodzenia słuchu i musieli zmienic nazwe bo opinia była niezbyt dobra... teraz beda sie nazywac ...no własnie... tego juz sie niedowiedzialem.... moze kiedys uzbieram na nie $

Skomentuj

najlepsza nazwa dla nich to 000 ;]

Skomentuj

zobaczcie na ilosc sprzetu w kategori glosniki niskotonowe > 888! to musi cos znaczyc

Skomentuj

http://allegro.pl/item90541010__woof...za_friko_.html

"MOŻEMY UZYSKAĆ Z NIEGO NA PRAWDE DOBRY BASS PRZY NIEWIELKIEJ MEMBRANIE JAKA WYSTĘPUJE W GŁOŚNIKACH 10-CIO CENTYMETROWYCH. JAKOŚĆ WYDOBYWAJĄCYCH SIĘ NISKICH TONÓW, POWINNA ZADOWOLIĆ KAŻDEGO MIŁOŚNIKA DOBREGO BASSU. "

ja ci gwarantuje, ze kupisz 2 takie glosniki, wstawisz je w polke i bedziesz mial masakre... ta firma... 999... sama mowi za siebie

Skomentuj

odnosze wrazenie ze tu nie ktorzy ludzie sa mało powazni brak komentarza do takich ludzi, co tu masz do porownania głosnik ktory wyglada ja wypierd mamuta i gra jak dobrej klasy słychawki, Do głosnikow ktore sa o wiele drosze, ale to swiadczy o mały poziomie inteligencji niektorych urzytkownikow. Człowiek uczy sie na błedach
                                      A liczy sie to ze to fajnie grało ale niestesty nie zdarzyłem sie sprawdzic na zawodach Car-Audi bo sie powiesiłem na latarni i sprzet poszedł do lamusa hehe ale to juz moj problem
                                      A wracajac do głosnika firmy VOICE KRAFT model VK8053 co moze mi powiesz na temat tego głosnik, to co teraz sie pojawia to sa jakie qurewskie podroby ale ja pare lat temu kupiłem 2 sztuki model VK8053 20cm dwucewkowe/moc250W i nie nazekałem na nie
                                      Pustaki

Skomentuj

VK to najniższa z możliwych półek głośników...
                                        A wracajac do głosnika firmy VOICE KRAFT model VK8053 co moze mi powiesz na temat tego głosnik, to co teraz sie pojawia to sa jakie qurewskie podroby ale ja pare lat temu kupiłem 2 sztuki model VK8053 20cm dwucewkowe/moc250W i nie nazekałem na nie
                                        tylko że ta forma to już założenia podróby robi i bardzo low endowe głośniki ;]
                                        mają wogóle jakieś 2 cewkowe modele ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X