Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mandat - tego jeszcze nie bylo :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mandat - tego jeszcze nie bylo :P

dzis przechodzac na czerwonym dostalem mandat 50 zl :| od strazy miejskiej a juz ich z okna widzialem jak kraza po dzeilnicy ... i tak krazyli ze kurde mnie zlapali co za ...
    patrze nic nie jedzie to ide a ten krzyczy domnie dziedobry :P tam wkrecalem mu ze nie widzialem bo slance swieci itp. ze sie spiesze bo mam dlon oparzona i na zmiane opatrunku a ten ciec " nie nie mandat bedzie ... chcialem pouczenie tylko ... gej dal mi 50 zl !
    i sie jeszcze pyta czy skorzystam ze znizki ... to sie prawie tam posikalem ze smiechu

jak myslicie moga cos mi zrobic jezeli jestem pelnoletni nie pracuje ucze sie ... nic w domu nie jest kupione na mnie :P (dobrze ze szprzecik na mame kupilem :P zostal bym bez muzy

Wiele osób nie płacąc mandatów obawia się komornika, a pan komornik bierze 7% od ściągniętej kwoty. Z mandatu 50zł miałby 3,5zł czyli nawet nie opłaca mu się dzwonić co dopiero wybrać do ciebie. Jeżeli jednak bedziesz miał kilka mandatów i złapie cię policja to mogą ci spawe założyć ale skoro nie masz dochodów , nie pracujesz itd to nie musisz się matwić

Skomentuj

hehe to sie "ciesz" ze dostałes 50zł bo przewaaznei daja 250zl !!! ale mogles przy nim przeklac i plunac na chodnik dostal bys 200zl !!!

Skomentuj

ja jakis rok temu dostalem za przejscie przez ulice 'nie na przejsciu' nic nie jechalo droga pusta... jakies 100-1500m od przejscia... mogli? raczej nie... ale scignalo mojego ojca i muslai zaplacic razem ze swoim z fotoradaru

Skomentuj

MIKI A BYLES PELNOLETNI !!?!?

Skomentuj

Ja slyszłem o takim motywie gościu włamał sie gdzies (hakier taki :>) dostal kilka lat w zawiasach i kare grzywny. Ojciec poszedl na komende czy gdzie powiedział ze nie bedzie płacić za syna wybryki a on tez nie zapłaci bo nie ma za co nie pracuje uczy sie i juz i po sprawie było :] Ale wtedy był chyba nie pelnoletni.

Co do fotoradaru ktoś zamieszczal kiedyś taki link jak z nim wygrac jak zanjde wrzuce na forum

Skomentuj

Ja dostalem rok temu Mandat za zrobienie z osobowki "autobusu" 100 zeta :] do dzis nie placilem i narazie nic sie nie odzywaja :)

Skomentuj

sie zobaczy ... niech mnie wezwa do sadu i pewnie po sprawie bedzie ... :|
                ale jak mi dadza jakies prace spoleczne ... heheheheeh

Skomentuj

powież że sie uczysz wciśniesz kita ze nie możesz zaniedbac nauki MOŻE sie uda

Skomentuj

Co do fotoradaru ktoś zamieszczal kiedyś taki link jak z nim wygrac jak zanjde wrzuce na forum
                    dawaj ŁukaszN, dawaj! ja sie nadziałem i czekam na list więc sie chętnie doszkole.. :)
                    miałem dużo za dużo na budziku jak mi cyknęli.. :(

Skomentuj

>> http://158.75.130.34/~trn/forum/viewtopic.php?t=316
                      no mam :] polecam lekture zmotoryzowanym

Skomentuj

Coz... rok temu dostalem mandat 50 zł ,od panow policjantow za (uwaga uwaga) trzymanie zamknietego(sic!) piwa w kieszenie kurtki. Oczywiscie panowie policjanci nie dali sobie wytlumaczyc ze nie pilem tego piwa i ze jest zamkniete... I jak zyc w tym kraju ???

Skomentuj

nic wiecej niz ...... <hahaha> nienapisze... TEMPAKI!

Skomentuj

[code]>> http://158.75.130.34/~trn/forum/viewtopic.php?t=316 [/code]

Toruń rulezz ;] nawet w TV ostatnio pokazywali ;]

a co do tematu to pecha cos masz... mnie tam jeszcze nigdy za nic mandatem nie ukarali konczylo sie na pouczeniach albo groźbie ze odwioza mnie na komisariat i rodzice beda odbierac ;]

Skomentuj

zapominasz o ksoztach procesowych i innych takich duperelach. znam przypadki, że mandat (za brak biletu z Gdyni) + koszty procesowe+ koszty komornika wynosiły 250 zł
                              ale takie kwoty są umarzane bo nikomu się nie chce tego ścigać.

Skomentuj

poszukaj kogos kto ci za "flache" zlikwiduje ten mandat....

... w pozku czesto legitymuja - wiec bez zaplaconego bylo by ciezko sie poruszac po miescie

Skomentuj

nie dostalem tego mandatu za "przejazd na czerwonym" tylko za PRZEJSCIE ;]
                                  wiem ze koszty procesowe sa ... i wiem ! mi tez zawsze sie na pouczeniach konczylo ale od rana chodzili po moim osiedlu i dawali mandaty ... jakiemus dziadkowi ze kundelka na smyczny nie mial albo bez kagancza czy cus w tym stylu

oni wychodza jak im siano jes potrzebne tak to siedza i ich widac nie jest !

Skomentuj

miałeś szczęście że dostałęś tylko 50zł
                                    według taryfikatora za niestosowanie się do sygnalizacji świetlnej na przejściu dla pieszych dostaje się 250 zł
                                    widocznie oni potraktowali Cię tak jakbyś przechodził w miejscu nie wyznaczonym do ruchu pieszych, bo za to jest 50zł

i to jest własnie dziwne... jak się przechodzi na przejściu, to dają 250zeta mandatu, a jak pare metrów dalej to tylko 50...

Skomentuj

oni sa ogulnie dziwni !! i tak tego nie zaplace :|

Skomentuj

najlepsze jest to ze to zalezy na kogo trafisz ;] nawet za przejscie na czerwonym jak policjant jest normalny i jezeli nie zrobiles tego w jakims specjalnei duzym ruchu to poprostu ci powie zebys tak wiecej nie robil bo dostaniesz mandat i do widzenia... ja raz tak mialem.. tez za czerwone swiatlo na skrzyzowaniu, ale ruchu to wogole nie bylo...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X