Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyta DVD-AUDIO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płyta DVD-AUDIO

Witam mam problem, kupiłem sobie w końcu płytke dvd-audio konkretnie The Corrs " In blue".
    Mam dvd Panasonica ra61 i amlituner yamahy 630stke po wrzuceniu plytki pokazuje sie komunikat ,ze to dvd audio ale dźwięk mam stereo.
    Jak musi byc podłaczone dvd z amlpitunerem zeby miec 5.1?
    Obecnie mam toslinkiem ale te dvd ma dekodery i wyjscie analogowe 5.1 moze ktos ma instrukje do tego dvd po polsku? Czy można przegrać taką płytke na komputerowej nagrywarce dvd?

moze cos w menu dvd musisz ustawic ??!! ja bym podlaczyla analogowo 5.1 ... oczywiscie jesli masz w ampli to samo :P

Skomentuj

grzebie w menu i nic musze spróbowa podłaczy to 5.1 analogowo wejscie w amlitunerze jest

Skomentuj

no to na co czekasz ?? a tak z ciekawosci co cie podkusilo o kupienie audio dvd ?? :P

Skomentuj

musze kable skombinować a taką płyte zawsze chiałem mieć

Skomentuj

ja bym podlaczyla
            nadzik, czy Ty podobnie jak niegdyś tomaszo coś przed nami ukrywasz ? :PP Hehehe

Skomentuj

cicho ;]

[ Dodano: 2006-03-13, 16:41 ]
              zeby nie bylo ...

Skomentuj

DVD-Audio możne pojawić się na wyjściu odtwarzacza tylko w formie analogowej - takie są założenia tego standardu. Podobnie jak SACD, sygnał nie pojawia sie na coax/toslink. Ja mam podłączone analogowo 5.1 do obsługi DVD-A i SACD.

Skomentuj

a czy można ją przegrać?

Skomentuj

nie mozna przegrac :) bo jak by mozna było to by z neta mozna bylo obrazy plyt sciagnac :) ale za to mozna sciagnas SACD w wav dts ... czy jakos tak :P sam bym chcial miec jakas plytke dvd audio bo mam te audigy 2 ktore obsługuje a jeszcze nie zasmakowałem dzwięku i mozliwosci trzeba cos kupic tyle ze mało tego jest ...

Skomentuj

Zamieszczone przez FSOL
                      nie mozna przegrac :) bo jak by mozna było to by z neta mozna bylo obrazy plyt sciagnac
                      A nie mozna sciagnac?

Skomentuj

Domino, dlaczego oczekujesz po tej płycie dziweku 5.1?
                        DVD Audio (podobnie jak SACD) nie koniecznie musi oferowac wielokanałaowość.
                        niemniej jednak sa płyty nagrana wielokanałowo
                        W zamyśle inzynierów była przedewszystkim lepsza jakosc dzwieku.

No i niestety nie przez SPDIF :-(

Skomentuj

oczekuje 5.1 bo to jest 5.1, zreszta juz podłaczylem to analogowo i dziala

Skomentuj

Czaruję...
                          X