Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cala prawda o Mc Donald's

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cala prawda o Mc Donald's

Jak masz pytanie odnosnie tej firmy to pytaj. A ze pracuje juz pracuje prawie rok w tej firmie to sie wiele widzialo, wiec na wszystkie pytania bede w stanie odpowiedziec :P

hehe :P
    ja mam pytanie nt zarcia tam tj co w tych hamburgerach jest,o ile wiesz....(niechodzi mi o to ze tam jest ogórek-niedobry-cebula ketchup itp tylko czy to mięso jest czyste czy jakis shit)
    pozdro

P.s
    mozesz jakies rabaty zalatwic? :]

Skomentuj

dlaczego w reklamach w TV widac taaaaakie frytki taaaaaakie hamburgery i taaaaakie pieronskie zarcie. A pojde zamowic to mam hamburgera jak 5zł i 2 frytki zeby sobie uszy zatkac ?

Skomentuj

mieso jest 100% wolowina smazona beztluszczowo na grilu (temp dolnej plyty 177stopni gornej 217 stopni) wazne jest zeby mieso mialo wew temp nie mniejsza niz 60 stopni dlatego zawsze sie kalibruje i wykonuje pomiary grila 2x dziennie :)

mam rabaty wszystkie duze kanapki (oprucz promocyjnych) mam po 3,50zl srednie frytki po 2,50zl a male lody po 1zl

[ Dodano: 2006-03-15, 00:31 ]
        hellrider, niestety to ma takie ceny dlatego ze, polysl ile kosztuje utrzymanie takiej restauracji, ile wodu ile pradu ile gazu.... poprostu te koszty sa ogromne wiec to sie = takie ceny :P

Skomentuj

Tasior, higiena być musi bo inaczej sanepid nie dalby żyć - przecie ine o to im chodzi :)
          a co do mięsa to wiadomo że jeśli milone = odpadki :)
          uszy, wymiona itp.
          Słyszałem że kanapki po przygotowaniu mogą być podane klientowi tylko przez jakiś czas, a potem są wyrzucane, nie można podgrzewać itp, to prawda ?
          (ciekawy topic :)

Skomentuj

czas przydatnosci kanapki po jej zrobieniu wynosi 10min tyle moze lezec w binie (podgrzewacz) po uplynieciu tego okresu zostaje wyrzucona, sa specjalne tajmerki zeby wiedziec kiedy ten czas uplynie

Dobra spadam do wyra bo mam na 6:30 a od 8 mamy kontrole dosc wazna wiec nie moge sie spuznic :]

Skomentuj

a ile tych kanapek wywalacie? na bierzaco wykupuaj je ludzie czy jednak zdazy sie ze poleca do smieci?

Skomentuj

1. jako kto tam pracujesz ?
                2. jesli jestes kims od bialych koszul wzwyz to jaki jest stosunek Twoich zarobkow do srednich zarobkow osob z niebieskich koszulach
                3. czy mozesz mi zalatwic taka karte znizkowa 50% na szystko ? jak dostaja niektorzy (wszyscy) pracoanicy ?

[ Dodano: 2006-03-15, 01:06 ]
                p.s.
                skoro mowa o pieniadzach to ile sie tam zarabia ?

Skomentuj

no i k***a nie moge zasnac :P wiec znowu nie przespana noc i bede sie meczyl w pracy

Tasior, ruznie to bywa staramy sie robic na bierzaco a w bunie trzymamy kanapki ktore schodza na bierzaco, ale czasami sie nagina przepisy i kanapka lezy dluzej :)

StuffX,

1. jako zwykly pracownik
                  2. przy dlugim starzu menagera moze to i byc nawet 2x wiecej niz zwykly pracownik
                  3. niestety nie moge :] bo kartty rabatowe dostajemy tylko po jednej i sie podpisujemy na liscie, mozna bonifikarte kupic na allegro za ok 30zl jak jest nowa (okres waznosci)
                  4. moje zarobki wynosza 5,36zl brutto na godzine (ok 600-700zl na miesiac zalezy ile godzin)

Skomentuj

Slyszalem ze te frytki nie sa wcale z ziemniaków, tylko z jakiejs pasty. To prawda?

Heh, wkurzyla Cie jakos firma, ze zakladasz taki topic?

Skomentuj

frytki z pasty? hmm.... patrzac na to jakie sa tj niechrupiace :P i faktycznie srodek troche inny niz normalna frytka....ale jesli jzu to pewnie jakies stare ziemniaki stad ten efekt :)

Skomentuj

to nie sa zadne pasty ani nic, tylko normalne 100% ziemniaki, nawet na niekjtorych widac jeszcze oczka

Skomentuj

kolezanka tam kiedys pracowala i charowala jak wol :(
                          Tu uwazasz ze to ciezka praca czy raczej spoko luzik ?
                          jaki macie grafik ? z gory narzucony czy mozecie go jakos kszaltowc ?
                          i jak jest z praca w swieta?, dni wolne

Skomentuj

grafik jest bardzo elastyczny, czasami sie tyra a czasami jest lajcik to wszystko zalezy od ekipy z jaka sie pracuje.

I tu pozdrowienia dla calego kierownicstwa odemnie za zrozumienie dzisiaj...

Zamykam topik to poniedzialku...

Dzisiaj zmarla mi babcia o godzinie 7 rano :(

[']

Skomentuj

kolezanka mi powiedziala kieds ze hamburger ma okres przydatnosci do zpozycia
                              3-5min ... jak jest u cibie ... acha a jak cos prywatnego spadnie na podlogo to nie mozesz podniesc tylko kopnac w kat i na koniec pracy to wziasc ??!!

Skomentuj

tempak.

Skomentuj

reoddai, wyrazy współczucia...

Skomentuj

Czemu dajecie taki psakudny zafoliowany keczup McDonalds? W Polsce jemy Podliszki i Kotlin a nie jakieś dziwactwo.
                                    Kiedy będą darmowe dolewkiw Polsce?
                                    Czemu ten bar się nazywa "restauracją" jak nie ma tam ani kelnerów, ani nie zostawia się napiwków i nie ma sztućów ani obrusów?
                                    Czy frytki są robione z polskich ziemniaków?
                                    Czy CocaCola i inne napoje są robione z koncentratów w takich dużych plastikowych baniakach z etykietką "ostrożnie substancja żrąca"?
                                    Z czego robicie lody i milk-shake'a? Słyszałem taki text: "jakbyś wiedział z czego to nigdy byś tego nie kupił".

Skomentuj

I jeszze takie male pytanko. Czy ktos w ekipie pracownikow zarabia powyzej 1200 brutto ???

Skomentuj

Lynx, dzieki :( w sobote pogrzeb wiec nie bedzie mnie do poniedzialku

Molibden
                                        1 to zalezy od gustu
                                        2 sa od zawsze ale tylko kawy w okresie zimowym, i zalezy to od menagera ktory jest na zmianie
                                        3 to nie jest bar tylko restauracja, po pierwsze nie sprzedaje sie tam piwa, nie pozwala palicw strodku, sztucce sa plastikowe do salatek, a zawsze staramy sie podawac kanapki i inne rzeczy do stolika i w miare szybko by goscie nie czekali
                                        4 tak z polskich ziemniakow
                                        5 napoje sa robione z syropow, ale nie z takich jakich napisales bo raczej nie sa zrace :P nieraz sie troche pobrudzilem syropem i nic mi nie wyzarlo, i jak nie wiecie w fabryce cocacoli tak samo sie robi napoje.
                                        6 to zle slyszales, lody i shake robi zie z takiego czegos w rodzaju mleka, wlewa sie do comba (tej maszyny) i ona to poprostu zmraza, ja osobiscie uwielbiam te lody :] widze z czego sa robione i jakos mi nie zbrzydly

Tato Muminka, niestety nie ma takiej opcji :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X