Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cała prawda o Neostradzie TP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cała prawda o Neostradzie TP

Zauważyłem, ze pojawil sie watek o McDnalzie wiec postanowilem zalozyc wątek o neostradzie TP :)
    Dziala, nie dziala roznie to bywa. Jesli macie jakies pytania i problemy - odpowiem - jako pracownik infolinii technicznej 0800102102

Pozdro

wiec mam pytanie,dlaczego niemoge wziac neostrady w promocji na rok ? mialem juz jedna promocje ale taka słaba ze.... ta 2 miechy po 1 zł i potem normalnie(neo 512)
    ja chce ta neo 512 na rok po 1 zł pol roku i 82 zł pol roku...

Skomentuj

mam umowe jeszcze chyba pół roku. Ile bym zapłcil za zerwanie umowy ? Oraz drugie. Czy jak bym kasowal całkiem tel. stacjonarny to nie płace zadnej kary za zerwanie tym samym neostrady ?

Skomentuj

Czy kiedyś będzie opcja wprowadzenia neostrady przy jednoczesnym NIE korzystaniu z telefonu? Wcale nie fascynuje mnie płacenie dodatkowo zwykłego abonamentu tylko po to, żeby mieć sam internet.

Skomentuj

Lapiej napis czy jest szansa na likwidacje limitow... ...kurczowo trzymam sie starej poczciwej neo 640 ale powoli wysokosc abonamentu mojej swince skarbonce przeszkadza. :)

Skomentuj

Neo,he,he.Ja w sobote przechodze na 1,5 mega.Bez limitów i ograniczeń.I śmieszne pieniążki

Skomentuj

Tasior
              Nie ma takiej możliwosci poniewaz obecna promocja dotyczy tylko umowy na 2 lata
              (wczesniej byla opcja, ze umowa na 1 rok, ale za 1zl placiles przez 3 miesiace, a nie pol roku, ale cos mi sie wydaje ze jeszcze jest taka mozliwosc)

pvl
              Kara za zerwanie umowy to hmmm nie pamietam dokladnie ile ale cos kolo 100-200zl?? + (uwaga) 40zl za kazdy miesiac w ktorym korzystales z NEO
              (np: umowa na 2 lata, korzystasz 1,5 roku to placisz 40zl*18miesiecy=720zl)
              Przy likwidacji telefonu nie jestem pewien... mozesz przedzwonic na 801321123 - tam sie dowiesz.

zip
              Tu z cala pewnoscia moge stwierdzic, ze nie bedzie takiej mozliwosci. TP wprowadzila NEO po to, aby klienci nie rezygnowali z telefonow (wiadomo, ze wiekszosc ma komorki i sie bali pewnie)

[ Dodano: 2006-03-15, 21:00 ]
              wektor
              Limity na pewno nie zostaną zniesione z obawy o "zapchanie" sieci. Te limity w jakims stopniu powstrzymuja abonentow od sciagania duzej ilosci danych z netu.

Skomentuj

Jesli macie problemy z telefonem domowym i brakiem netu to najlepsze rozwiazania w tej cenie oferuja sieci komorkowe i to do nich sie udawajcie po oferty..

Ja osobiscie mam iPlusa i jestem z tego bardzo zadowolony jak na 60PLN/miesiac

Skomentuj

wybaczcie ale co do promocja to bede lepszym zrodlm informacji - pracuje na infolinii 0 801 321 123 - zajmuje sie formalnymi aspektami neostrady - dobra do rzeczy :)

shakur,
                  Tasior
                  Nie ma takiej możliwosci poniewaz obecna promocja dotyczy tylko umowy na 2 lata
                  (wczesniej byla opcja, ze umowa na 1 rok, ale za 1zl placiles przez 3 miesiace, a nie pol roku, ale cos mi sie wydaje ze jeszcze jest taka mozliwosc)
                  BLAD !! mowa zapewne o promocji "mistrzowskiej" - czyli ogolnie 1 rok = 2 miechy za 1.22 (a nie 3!); 2 lata = 6 miechow po 1,22 (za kazdy miesiac) - promocja skierowana jest do NOWYCH abonentow (w mysl regulaminu to tacy ktorzy 1 lutego na danej linii nie mieli neo - mozna to obejsc robiac cesje - p.s. robiac cesje nie ponosimy kosztow z tyt. zerwania umowy przed czacsem - czyli np bierzemy 6 mb na 2 lata - przez 6 miechow placimy po 1.22 za 30 dni i robimy cesje - nie ponosimy kosztow i przy okazji jestesmy nowymi abonentami - czyli np mozemy kozystac z KAZDE#J promocji przewidzianej dla nowych abonentow)

pvl, zaleznie od promocji jaka masz - ogolnie zawsze jest 40 zl za kazdy rozpoczety miesiac korzystania z uslugi (w mistrzowskiej zawarej miedzy 1 listopada a ost dniem stycznia tylko + 111.65 oplaty wyn. z tyt. obnizenia oplaty aktywacyjnej do 1.22 - modem zostaje Twoja wlasnoscia; w mistrzowskiej po zawarej od 1 lutego jeszcze jakies tam oplaty (nie pamietam dokladnie i nie rozumiem zbytnio :P) za korzystanie w okresie promocyjnym...)
                  jak bys kasowal telefon to RACZEJ (dla pewnosci zadzwon na 9393 - blekitna linia - za free :) ) nic nie zaplacisz

wektor, CIESZ SIE ZE MASZ 640!! mozesz na szczescie przedluzyc umowe, czyli max oplaty to niecale 170 zl z vat'em
                  druga sprawa: jesli ktos z Was ma LIVEBOX'a to polecam tel na 0801 321 123 i zamowienie telefonii internetowej (viop'a) z planem za 0 zl - wtedy mozna kozystac i z polaczen darmowych w tp i ma sie DODATKOWO za FREE 2 gb transferu miesiecznie

zip, bedzie

umberto, 1.5 mb to nie w tepsie :P

czekam na reszte pytan ze z neo w kwestii formalnej

Skomentuj

a moglbys mi powiedziec ile kosztuje neo 640 + jakis dsl 7.4 mbps czy jakos tak?admin cos takiego teraz zrobil,z tpsa podobno.kasuje nas 15 osob x 40 zł,ciagle sa przerwy itd(zaduzo kasuje o wiele).inna droga,co zrobic zeby najlepiej go udupic-to chyba nielegalne miec siec w budynku bez wiedzy tpsa ;> (z niego taki skur***l ze poprostu masakra)

Skomentuj

Czy mozna wykupic stale IP do neostrady ?

Skomentuj

Nie mozna wykupic IP.
                        Teoretycznie IP jest zmieniane 24h po nawiazaniu polaczenia, lub jesli polaczenie trwalo krocej niz 24h wtedy przy nowym polaczeniu masz nowe IP.
                        Slyszalem o programach, ktore potrafia "przytrzymac" IP, ale na pewno nie na stale.
                        A stale IP jest w DSL TP.

Tasior to na pewno nielegalne! chyba ze podpisal umowe z TP, bo chyba jest cos takiego. Kolega z "zamowieniowki" bedzie lepiej wiedzial.

[ Dodano: 2006-03-16, 09:44 ]
                        Zamieszczone przez zip
                        Czy kiedyś będzie opcja wprowadzenia neostrady przy jednoczesnym NIE korzystaniu z telefonu? Wcale nie fascynuje mnie płacenie dodatkowo zwykłego abonamentu tylko po to, żeby mieć sam internet.
                        Zamieszczone przez SuffiX
                        bedzie
                        Jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Jak na moje to TPsa nigdy tego nie zrobi, bo straci zbyt wiele kasy na tym.

Skomentuj

Zamieszczone przez wektor
                          Lapiej napis czy jest szansa na likwidacje limitow... ...kurczowo trzymam sie starej poczciwej neo 640 ale powoli wysokosc abonamentu mojej swince skarbonce przeszkadza. :)
                          Rozwinięty teraz jest dosyć dobrze DSL, neo powoli zaczyna sie nie opłacać. Można przejść na DSL'a bez dodatkowych opłat, możesz sie nawet na promocje złapać i tańsze łącze. Ja mam wziętego DSL 2MB za 1zł, 6 miesięcy x 1zł, kolejne za 280zł.

Z karami za zerwanie umowy podobnie słyszałem. Zmiana prędkości na niższą jest "darmowa", tzn. Tepsa rządza 200 paru złotych, ale zostało to zakwestionowane przez Urząd Ochrony Konsumenta. Rozstrzygnięcia nie znam.

Z limitami nie chodzi o zapychanie sieci, Tepsa ma mnóstwo klientów związanych umowami na czas określony (rok,dwa) na neostradzie, chodzi o złapanie kolejnych klientów ew. nie dopuszczenie do sytuacji ze odchodzą do konkurencji, przez zaoferownie im dostępu bez limtów, Tepsa wkońcu ustaliła mniej więcej normalne warunki na DSL'u, oczywiście przy podpianiu umowy na czas określony :-)

Shakur jak Pani w TP zrobiła mojemu kumplowi cesje, to płaci za neo po 90pare zł, a 6 miesięcy za złotówki widzi jak świnia niebo, rozkrosowywali mu linie (usluga świadczona na tym samym numerze ! ) i skrosowali po raz drugi, tylko po co..., przecież to wszystko można było papierkowo zrobić, wysłał pismo do TP ze skargą i czeka i płaci.... System w TP jest piękny

Co do lini i neo, podstawą do świadczenia usługi jest aktywna linia telefoniczna, więc nie łudzić sie :-)

Ogólnie gdzieś mam neo, po 2 latach korzystania mówi tej usłudze dość, limity niby sie mówi ze sie nie wykorzysta w praktyce porażka. Przechodzić na DSL'a, z neo można bez opłat, ew. zależy to od umowy jaką podpiszecie.

Skomentuj

Zgadzam sie - system TP jest piekny :)
                            Czasem sprawa, ktora mozna zalatwic przez jedno klikniecie myszka :) musi przejsc przez kilka komorek, do tego dochodza odpowiednie procedury i sprawa toczy sie kilka dni a naet tygoni...

Skomentuj

a przy okazji dyskusji o TP to czy ktoś z Was pracuje w jakiejś firmie która współpracuje z TPSA? Chodzi mi np. o utrzymanie sieci, inwestycje...

Skomentuj

DSL z tego co pamiętam można dzieli, przynajmniej tak było. DSL jest to oferta skierowana do firm, a która firma by brała DSL bez możliwości dzielenia.

Skomentuj

Fakt niektóre rzeczy w TP mozna szybko załatwić, zwłaszcza neo, na samą odpowiedz czy moge miec DSL'a czekałem 3 tygodnie :|

Zamieszczone przez slejzt
                                  DSL z tego co pamiętam można dzieli, przynajmniej tak było. DSL jest to oferta skierowana do firm, a która firma by brała DSL bez możliwości dzielenia.
                                  W kwesti wyjasnienia nie ma zabronionego podziału, czyli w myśl pewnej zasady wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone , jednak TP sie zabezpieczyła w regulaminie paroma stwierdzeniami, na wszelki wypadek, zwłaszcza $11, pkt.4 i dalej też 4

W neo był zakaz, ale i tak wszyscy dzielili.

Skomentuj

Zamieszczone przez wektor
                                    kurczowo trzymam sie starej poczciwej neo 640
                                    To tak jak ja

Swoją drogą... to jest 640 czy 768? Bo w routerze mam tą druga liczbę :)

Skomentuj

umberto, ja za 2mbity płace ok 50zl na miecha ;]
                                      a co do limitów w tpsie to głównie czynnik psychologiczny bo
                                      "liczniki" im często nawalają ;]

Skomentuj

esh0, 640... ...liczy sie predkosc a nie predkosc przy ktorej sie laczy.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X