Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cała prawda o Neostradzie TP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

esh0,
    Dlatego masz ta wyzsza bo tam jest uwzgledniona jeszcze ekapsulacja i inne pierdoly...
    i tak jesli masz NEO128 to laczy sie z predkoscia 160, przy NEO512-->jest 640 itd

Skomentuj

Tasior, sprawdze
      Tato Muminka, nie mozna - stale jest przy dsl'u - w neo nie ma opcji
      shakur,
      - dsl'a mozna dzielic
      - bedzie TYLKO telefonia internetowa (w tym abonament za 0 zl - juz w sumie jest ale jeszcze razem z telefonicznym)
      DjDamian, shakur, zostawmy to bez komentarza :P bo bym tu troche nawrzucal z Wami :P - ja na tym systemie pracuje....

Skomentuj

shakur, wektor, thx :)

Skomentuj

Dzień dobry.
          Mam takie nurtujące mnie pytanie. Rok temu podpisałem umowę na neostradę 128(4 maja 2005) w między czasie było przyspieszenie neostrady na 256 umowa wygasa 5 maja tego roku. Pewna urocza pani zadzwoniła do mnie żebym przedłużył umowę bo musi być miesiąc z wyprzedzeniem. Więc postanowiłem udac się do telepunktu TP i podpisać umowę na neostradadę 512 (na 24 miesiące 82 zł) podpisałem umowę 10 marca tego roku i pani w TP powiedziła że przejście na neo512 nastąpi 1 kwietnia. Ale w poniedziałek (13 marzec) zauważyłem, że została przyspieszona do 655,2 Kb/s ale mój licznik pobierania danych na stronie neostrada.pl niewiadomo z jakich powodów został zresetowany (choć na tej stronie pisze dalej że mam neostradaę 256). I tu pojawia się moje pytanie czy teraz do końca marca mogę wykorzystać 15 GB czy tyle co było w neostradzie 128 czyli 7 , , czy od 1 kwietnia znów zrestartują mi licznik żeby bił mi od nowa czy licznik będzie gromadził dane od 13 marca do końca kwietnia.
          Pozdrawiam

Skomentuj

gofer, to jest tak. (jezeli zle poinformuje to niec kolega z zamowieniowki poprawi)
            jak robiles migracje na wyzsza opcje 10 marca to technicznie bedzie ona przygotowana do konca miesiaca (czyli u Ciebie juz jest wiec spoko) a placic za 512 bedziesz dopiero od 1kwietnia. czyli do konca marca masz 512 za cene 256 :)
            A co do transferu, to liczniki zawsze sa resetowane w nocy z 30/31 na 1. i resetowane sa wszystkim bez wyjatku.

Skomentuj

StuffX możesz nawrzucac wkońcu to forum dyskusyjne, swoja drogą stwierdzam fakty i prawdziwe sytruacje jakie miały miejsce, a to czy pracujesz na tym systemie czy też nie i czy też uważasz go za najlpeszy czy dobry czy zły to juz nie moja sprawa ;-)

Dlaczego uważam ten system za kitowy ? Bo jest mało rozwojowy, sprawa faktur VAT'owskich na małżonków, parodia przez rok nie mogli tego zrobić, gdzie w Netii juz to działało ;-)

Mimo wszystko ja nie mam telefonu, a jedynie neta mam rozdzielnego od kumpla, na to akurat nie narzekam, bo nie było żadnej awari, wszystko ładnie działa.

Skomentuj

DjDamian, system jest po prostu pier*****
                wyobraz sobie ze przyjmujesz zamowienie (imie nazwisko/nazwa firmy,nr ewidencyjny, adres,nr pesel/nip regon, opcja predkosci, czas umowy, promocja, parametry kompa, i jeszcze pare mniej istotnych) klikasz 'zapisz' a tu ci wyskakuje 'prosze nie uzywac na stronieprzyciku wstecz przegladrki....i wszystkie dane uj trafia

nie mowie o innych przypalach bo szkoda pisac :)

Skomentuj

StuffX a gdzie Ty pracujesz? w jakim miescie? tez jestescie zatrudnieni przez WS?

Skomentuj

Bardzo dziękuję za pomoc.

Skomentuj

shakur, pracuje w poznaniu,
                      a co to jest "ws" ? jestem zatrudniony przez biuro posrednictwa - active plus (zdziercy je***)

Skomentuj

No WS to tez posrednik i tez strasznie zdzieraja...
                        A pracuje na neptunie :) w gdansku.

Skomentuj

jakie macie stawki ?
                          u nas wyjsciowa to 6 zl brutto
                          co 300 godzin zwieksza sie o 25 gr (majatek) - ale max do 7.00
                          liderzy maja max 7.5 z tego co mi wiadomo
                          a tepsa placi activowi ok 12 zl (info niepotwierdzone choc bardzo realne)

Skomentuj

a ja nienawidze tepsy!!! niestety pech chcial ze przeprowadzilem sie na osiedle domkow jednorodzinnych gdzie tylko tepsa jest, i musze od tych zlodzieji internetu urzywac... mam 512kb i tak sobie obliczylem , ze w ciagu miesiaca (przy zalozeniu ze bede mogl obciazac maksymalnie lacze caly czas) moglbym sciagnac max 165GB danych. heh, wyobrazacie sobie ile to jest folmow, muzy, programow, i literatury... za to w tepsie mam ograniczenie 15GB... zlodzieje...to 9% przepustowosci lacza... normalnie 9 PROCENT NORMY:) tak to jest z pier......lonym monopolistą , 160 zł place za to wielkie g... takich pozerow jak oni to swiat nie widzial... musza miec limity bo inaczej by im sprzet nie wydolil... idiotyzm, najbogatsza firma w Polsce... sępy zarabiaja najlepiej, a my mamy najdrozszy internet w Europie

sorry za te bluzgi, ale mam na nich straszne cisnienie, shakur, oczywiscie osobiscie do Ciebie nic nie mam!

Skomentuj

DjRobo DSL ;-)

Skomentuj

djrobo, a do mnie masz cos :P
                                hehe wiem co mowisz - ja na 640 sciagalem ponad 150 gb (realnie)
                                i dlatego ze sa limity nie mam juz tepsy :) (i dlatego ze na szczescie sie skonczyla umowa)

Skomentuj

StuffX u nas podstawa to 6,50, osoby ktore dostaja podwyzke lub obnizke wyznacza co miesiac kierownik i jest to wysokosc +/-0,50zl.
                                  Max to chyba 7,5 lub 8. liderzy maja chyba 9zl, ale nie wiem dokladnie. back office ma 8zl.
                                  djrobo, jakby kazdy tak maksymalnie obciazal linie to NEO by w ogole nie chodzila.

Skomentuj

shakur, bez przesady. to nie kwestia obciazenia tylko sprzetu. za takie straszne pieniadze jakie placimy to mozna stworzyc siec ktora z palcem w d... funkcjonowalaby dobrze przy takim obciazeniu. ciekawe czemu np w szwecji ludzie maja 10Mb za smieszne pieniadze i nie maja ograniczen? i nie mowcie ze oni tam nic nie sciagaja tylko kupuja oryginaly, bo widze ile szwedow siedzi na DC. ale TEPSA jest monopolista i moze miec wszystko w dupie, czuje sie zbyt pewnie. nabijaja sobie kasa kieszenie dzieli ludziom ktorzy maja jeden wybor - miec TEPSE albo nie miec nic. HWDT(epsie)

Skomentuj

djrobo, na pewno masz troche racji, ale zyjemy w Polsce i NEO dzila na zwyklych kablach telefonicznych, a te nie sa jak wiadomo odpowiedzniej jakosci. Z doswiadczenia wiem, ze np NEO 2048 juz nie chodzi u wszystkich... z 1Mb/s sa problemy. A TPsy nie stac pewnie zeby wymienic wszystkei kable.
                                      Ale to nie zmienia faktu, ze zdzieraja niemala kase. Wiedza ze dla wiekszosci to jest jedyna mozliwosc, bo radiowki nie wszedzie sa i nie zawsze sie sprawdzaja, a osiedlowki sa raczej w duzych miastach tyllko.

Skomentuj

haaaaaaloooo :)
                                        jak z ta cena dsl ? mamy neo 640 + jakis dsl ok 7mbps(razem pokazuje 7.6)
                                        jak tam cenowo najblizej tyhc 7 mbps?

koles kasuje 15(osoby)x40 zł oczywiscie ja place 20-30 zł bo neta co chwile niema...

Skomentuj

shakur, tepsa ma najlepsza siec szkieletowa w kraju - limity na pewno nie sa po to
                                          aby zapewnic jej przepustowosc... to wynik dzialania monopolitycznego i zaporowego

Tasior, sorki :) bylem wczoraj ale zapomnialem sprawdzic - nastapnym razem
                                          postaram sie to zrobic

Skomentuj

Czaruję...
                                          X