Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cała prawda o Neostradzie TP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Umowa na 256kbps konczy mi sie w grudniu, teraz chce zwiekszyc opcje do 1024mbps, wpłynie to jakos na tą umowe, przedłuzy sie?

Skomentuj

Tanner, na obecna umowe nie - pojdzie w niepamiec :), - bedzie obowiazywala nowa umowa

Skomentuj

sluchajcie bo mnie telekompromitacja polska zdenerwowala.

Chce zrezygnowac calkiem z telefonu stacjonarnego bo np. wyprowadzam sie , zbankrutowalismy lub np. ogolnie nie mamy pieniedzy na telefon. Mam aktywna na linii niesczesna neostrade. I oni na 9393 powiedzili mi ze ich to nie obchodzi jesli chce zrezygnowac musze za kazdy miesiac w ktorym mialem lub bede jeszcze mial neostrade ( nie zapamietalem tego ) mam zaplacic 40 zl + 120 zl kary. To jest z lekka absurd ! i co ja mam w takiej sytuacji zrobic ? nie dosc ze trudna sytuacja to jeszcze zaplac zlodziejom 120 + 6x 40 (bo akurat jestem w polowie umowy ) = 320 zl. Czym moge ich "zagąc" zeby zgodzili mi sie skasowac telefon bez zadnych oplat ? reddodai to pytanie glownie do Ciebie bo Ty tam pracujesz . Czy mozesz jakos znajomych zapytac czy jest faktycznie prawnie tak jak ona mi powiedziala czy zrobila to po to aby nie stracic abonenta ??z gory dzieki za pomoc

Skomentuj

pvl, przy dokonywaniu cesji nie sa naliczane zadne oplaty - idz do telepunktu i przepisz telefon z siebie na kogos (jesli masz zone a tel byl tylko na Ciebie przepisz tel na Was oboje) - pozniej zrezygnuj - i po sprawie...

[ Dodano: 2006-03-22, 20:39 ]
          reddodai sprostuj jak by co - bo Ty tam pracujesz :P

[ Dodano: 2006-03-22, 20:40 ]
          :P:P:P

Skomentuj

Mi sie też tak wydaje, ze przy cesji nie ma zadnych oplat. NEO jest wtedy odcinana i masz problem z glowy

Skomentuj

a czy osoba na ktora przepisze musi byc zameldowana tam gdzie jest tel ?

I przy przepisywaniu powiem ze nie chce otrzymac neostrady , to oni mi ją skasują tak ? Beda jakies oplatY?

Skomentuj

a czy osoba na ktora przepisze musi byc zameldowana tam gdzie jest tel ?
                na to pytanie nie znam odpowiedzi ale na pewno dowiesz sie na 9393 albo w telepunkcie

to oni mi ją skasują tak ? Beda jakies oplatY?
                dokladnie to wyzej bylo napisane

Skomentuj

ale czy wogole ktos juz wykonywal taki manewr ? Jesli przepisze na pelnoletniego brata ktory jest zameldowany w tym samym miejscu co jest tel. to czy bede mogl przepisac bez neo ? czy wystepuje jakies miesieczne wypowiedzenie czy bede mogl odrazu przepisac? nie chce dzownic na 9393 bo tam zawsze powiedza to co jest IM wygodne ! wiec doradzam sie Was.

Skomentuj

Zamieszczone przez pvl
                    ale czy wogole ktos juz wykonywal taki manewr ?
                    Z tego co wiem, to ludzie tak robia... dzwonilo juz do mnie kilku takich klientow, ale poniewaz zajmuje sie tylko technicznymi sprawami nie potrafie odpowiedziec na pytanie o te formalnosci. Ale sa tacy ktorzy tak robia :)

Skomentuj

a czy moglbys w pracy tak bardziej po znajomosci spytac jak to wygląda ? masz jakis kontakt z ludzmi zajmujacymi sie umowami itp. czy oni pracuja w innym odzdziale?

Skomentuj

pvl, ja pracuje w gdansku na infolinii technicznej. inne infolinie ktore zajmuja sie takimi sprawami sa w innych mistach (Wawa, poznan...) moge sie popytac w pracy, ale na infolinii technicznej raczej nikt nie bedzie wiedzial, bo my takich ludzi odsylamy na 9393 :)
                        a w pracy bede dopiero 1 kwietnia.

Skomentuj

a to ze ja zajmuje sie sprawami formalnymi widze ze Wam umknelo
                          pvl, zadzwon na 9393 - darmowy numer - chyba nie stracisz wiecej czasu niz bys pisal tutaj

a teraz cos o DSL'u :) (ktos pytal wczesniej o to....[code] nazwa: predkosc [in/out]: netto: vat: brutto:
                          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^

INSTALACJA --- 799 175.78 974.78

250 256/128 139 30,58 169,58
                          500 512/128 179 39,38 218,38
                          1000 1024/256 229 50,38 279,38
                          2000 2048/256 299 65,78 364,78
                          4000 4096/512 349 76,78 425,78
                          8000 8192/640 399 87,78 486,78
                          15000 15360/800 499 109,78 608,78

predkosci podane w kilo bitach, ceny w pln[/code]

a teraz cos bardziej hardcorowego... FRAME RELAV (tak dla porownania? - ciekawostki)
                          [code] nazwa: predkosc [in/out]: netto: brutto:
                          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^

INSTALACJA
                          do 1Mb/s 790 963,80
                          do 2Mb/s 1190 1451,80

ABONAMENT
                          do 1Mb/s 990 1207,80
                          do 2Mb/s 1290 1573,80

mega bity, pln[/code]

Skomentuj

stuffx ale juz pisalem ze oni mi mowia to co jest dla nich odpowiednie ! np. nie doradzi mi jak mam wykonac manerw przepisania umowy na innego czlonka rodziny aby skasowac tym samym neostrade

Skomentuj

ja bym na Twoim miejscu poszedl do telepunktu... i postawil sprawe jasno (przeciez nie moga ukrywac informacji)
                              TY dzien dobry - chcialbym przepisac telefon - ale mam neostrade
                              TEL ale zaplaci pan kare...
                              TY slyszalem ze mozna to zrobic unikajac kary - i tak wlasnie chcialbym zrobic - prosze mi powiedziec jak
                              TEL <i tu musi powiedziec jak>

btw nawet jak bys musial podpisac umnowe na noa neo... to umowa wchodzi w zycie z dniem rejestracji - wiec jak sie nie zarejestrujesz to sie nic nie stanie :)

Skomentuj

dziekuje Wam bardzo.

Skomentuj

Dokladnie. Podpisujesz umowe na NEO, nie rejestrujesz sie. po 30 dniach rozkrosowuja Ci linie i problem z glowy :) bez zadnych kar.

Skomentuj

Tasior wszystkie info znajdziesz na www.internetdsl.pl podane przez Stuffixa ceny nie są cenami promocyjnymi

Ja sie złapałem na promocje 6 miechów za 1zł, i później 280zł/ miecha za DSL'a 2MB/0,256MB i podłaczenie 1zł. Czekałem długo bo prawie miesiąc, panowie zajechali z walniętym modemem ! Co ciekawe to nie pierwszy był ich przypadek ze nowy modem jest walnięty Po pół godziny przyjechali później i zamontowali juz dobry modem.

Cóż mogę napisać, jak dla mnie skazanego na Tepse rewleka, ping mam przy zerowym obciążeniu 10ms, a przy ściąganiu 150kb/s ping wzrasta max do 15ms.

Wczoraj uruchomiłem serwerek na linuxie, z kolejkowaniem odpowiednim i chłopaki ściągneli ponad 4,5GB w ciagu 20 godzin

Skomentuj

Witam!! A ja mam pytanie zwiazne z transferem i zmniejszeniem predkosci. Od pierwszego marca mam neostrade 512 [umowa na dwa lata], limit wynosi 15 GB i cos ok. 25 -26 marca przekroczylem ten limit mialem ponad 16 GB sciagnietych danych, a mimo to nie zwolnili mi predkosci . Czy bede mial tak zawsze :>?

Skomentuj

A nie dostales przypadkiem 20GB z promocji??? pewnie tak, bo predkosc jest automatycznie obcinana po przekroczeniu transferu wiec jesli bys wykorzystal caly, to na bank by Ci obcieli :)

Skomentuj

hmmmm nic mi nie wiadomo o tych 20GB. w panelu sterowania pisalo ze 15 GB limitu. Czyli jest jakas promocja ze na starcie dostajesz 20GB limitu? Jezeli tak to przez jeden miesiac czy caly czas :>.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X