Witam. Chce typowi wyslac przeslyke za pobraniem . Koszt 17 zl . Czy jesli on nie odbierze i paczka wróci to ja zapłace 17 czy 34 zl ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poczta Polska pytanie
Collapse
X
-
Jeżeli paczka wróci do Ciebie, to zapłacisz tylko podstawową opłatę za wysyłkę (bez kosztów pobrania). Przykładowo jeżeli podstawowa opłata wynosi 12 zł a usługa pobrania 5 zł, to ta cała przyjemność będzie kosztować 2x12=24 zł. Czyli oprócz zapłaconych już 17 złotych, musiałbyś jeszcze dopłacić 7 zł.
Nie mów że nic nie stracisz jak dostaniesz przedpłatę - bo stracisz masę cennego czasu (przynajmniej 2 tygodnie), a tego Ci nikt nie zwróci.
Skomentuj
-
Sprawa wyglada tak z poczta poslka.
Nie ma co sie glaskac i mowic sobie ze jest inaczej, ale na naszej kochanej poczcie pracują zlodzieje w konkretnych urzedach i sortowniach ! Unikajcie wysylania paczek bez ubezpieczenia w okolice Kłodawy za Łodzią! Ja tam stracilem ponad 300zl. A z tego co wiem to nie tylko ja tam trace przesyłki.
Tak czy siak jesli w zartosc paczki przewyzsa 50zl to ja sobie ubezpiecz.
A jak jeszcze wysyasz cos cennego i kuszacego do kradziezy to nie zastanawiaj sie tylko UBEZPIECZ.
Jak wyslesz kolesiowi paczke za pobraniem i jak Ci jakis dupek ja ukradnie na poczcie to tracisz kase no chyba ze ja sobie ubezpieczysz.
Skomentuj
-
chyba tydzień...
ale na wszystkie pytanie tutaj zawarte jest jedna odpowiedź :
www.poczta-polska.pl :)
Skomentuj
Skomentuj