Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poczta Polska pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poczta Polska pytanie

Witam. Chce typowi wyslac przeslyke za pobraniem . Koszt 17 zl . Czy jesli on nie odbierze i paczka wróci to ja zapłace 17 czy 34 zl ?

To nie wysyłaj. Przelewem na konto albo do widzenia.

Skomentuj

17

Skomentuj

o to chodzi ze typ boi sie mi przelac cala sume wiec, wplaca mi na konto koszt przesylki w obie strony (34 zl ) ja dopiero wysylam paczke za pobraniem. Jesli nie odbierze ja na tym nic nie strace

Skomentuj

Co ty gadasz ? :|

Skomentuj

ze koles mu przeleje za wysylke za pobraniem,a jak dojdzie paczka to listonoszowi da reszte hajsu.

Skomentuj

Ale kombinujecie :)

Skomentuj

jak gosc paczki nie odbierze to paczka wraca do ciebie i wtedy płącisz drugi raz za przesyłkę. przynajmniej ja tak miałem niestety

Skomentuj

Jeżeli paczka wróci do Ciebie, to zapłacisz tylko podstawową opłatę za wysyłkę (bez kosztów pobrania). Przykładowo jeżeli podstawowa opłata wynosi 12 zł a usługa pobrania 5 zł, to ta cała przyjemność będzie kosztować 2x12=24 zł. Czyli oprócz zapłaconych już 17 złotych, musiałbyś jeszcze dopłacić 7 zł.

Nie mów że nic nie stracisz jak dostaniesz przedpłatę - bo stracisz masę cennego czasu (przynajmniej 2 tygodnie), a tego Ci nikt nie zwróci.

Skomentuj

Sprawa wyglada tak z poczta poslka.
                    Nie ma co sie glaskac i mowic sobie ze jest inaczej, ale na naszej kochanej poczcie pracują zlodzieje w konkretnych urzedach i sortowniach ! Unikajcie wysylania paczek bez ubezpieczenia w okolice Kłodawy za Łodzią! Ja tam stracilem ponad 300zl. A z tego co wiem to nie tylko ja tam trace przesyłki.

Tak czy siak jesli w zartosc paczki przewyzsa 50zl to ja sobie ubezpiecz.
                    A jak jeszcze wysyasz cos cennego i kuszacego do kradziezy to nie zastanawiaj sie tylko UBEZPIECZ.

Jak wyslesz kolesiowi paczke za pobraniem i jak Ci jakis dupek ja ukradnie na poczcie to tracisz kase no chyba ze ja sobie ubezpieczysz.

Skomentuj

Mój koleś wysłał paczkę za pobraniem. Pobranie na kwotę ponad 200 zł! Przesyłka oczywiście zginęła, a po paru tygodniach i ciągłym bieganiu dostał bodajże 70 zł odszkodowania. Skandal...

Skomentuj

mam takie pytanko
                        jak nie odbiore paczki tzn nie ma mnie w domu np i zostawiaja mi aviso to ile czasu/dni paczka lezy i czeka na poczcie ??

Skomentuj

chyba tydzień...
                          ale na wszystkie pytanie tutaj zawarte jest jedna odpowiedź :
                          www.poczta-polska.pl :)

Skomentuj

ogolnie paczka jest avizowana dwukrotnie a potem nastepuje zwrot do adresata

Skomentuj

Czaruję...
                            X