Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WKU fuck you :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

WKU fuck you :P

Hej właśnie skończyłem edukacje na studiach (przed terminowo ;] i mam pewien problem mianowicie chce iść do nowej budy od października a do pażdziernika jest jeszcze długa droga więc moje pytanie czy mnie WKU (wojskowa komenda uzupełnień) dojedzie do tego czasu ?
    I czy są jakieś sposoby na ominięcie tego przykrego doświadczenia.... po studiach możę nawet bym poszedł do woja ale teraz mi sie nie widzi.
    Pozdro.

masz przeciez odroczenie przez studia do pazdziernika bo co roku wrzesien/pazdziernik nosi sie nowe oswiadczanie ze szkoly/uczeli ze dalej sie uczymy wiec nie masz sie co martwic przynajmniej u mnie tak jest

Skomentuj

maxdila, możesz spać spokojnie - za mało czasu mają :)

[ Dodano: 2006-03-16, 22:09 ]
      Może pochwalcie się jakie macie kategorie ?

Skomentuj

a umnie (na śląsku) z tego co słysze to jest tak że szkoła wysyła do wku kwitek że Mr X skończył szkołe i można na niego wysłać żandarmerie :] i niestety ale wysyła zaraz po zakończeniu sesji :/

EDIT: takero jak mnie ścigają to chyba mam "A" ;]

Skomentuj

U mnie sie dostaje odroczenie na pol roku - tak słyszałem. Najlepiej sie zapisac do bezpłatnego studium jakiegoś. U mnie jest 'cosinus' w całosci bezpłatny i wiele innych szkoł których pierwszy semestr jest gratis.

Skomentuj

maxdila, mówiłem nie tylko o Tobie bo tego się raczej domyśliłem ;]

[ Dodano: 2006-03-16, 22:25 ]
            Daniel, to się b6 nazywa ;]

[ Dodano: 2006-03-16, 22:26 ]
            o ile nie z powodu nauki...

można za pare zł papier nabyć :)

Skomentuj

U mnie (Czestochowa - w sumie też Śląsk) jak pojdziesz na WKU i powiesz, że od października znowu chcesz rozpocząć nauke bo niestety teraz sie nie udało to nie robia problemów, masz odroczenie z nakazem przedstawienia dokumentów w pażdzirniku...

A jak nie przedstawisz to pewnie dość szybko Cie gdzieś wysla...bo pewnie każdy mogłby tak ściemniac...

Skomentuj

Jesli odpadles przed sesja, to licz sie z tym, ze dostaniesz za niedlugo wezwanie po bilet :)

Jesli w czasie sesji to moze, Ci sie udac i nie zalapiesz sie na pobor wiosenny Odroczenie masz teoretycznie wazne do 31.03.06 czyli wraz z uplynieciem waznosci legitki studenckiej. Tak sie sklada, ze mam kumpla ktory dostal bilet ale on nawet nie przystapil do sesji.

Po otrzymaniu wezwania masz 2 tygodnie na zlozenie odwolania badz zaswiadczenie ze uczysz sie gdzies. Odwolanie polega na tym iz starasz sie o sluzbe zastepcza lub "zaciagasz" sie do prewencji np policji ;]

Tak to w skrocie mniej wiecej wyglada w malopolskim :)

P.S.
                ruthi7: jestes z Czestochowy:>? Ja tu studiuje obecnie, mieszkam w maluchu =]]

Skomentuj

spokojnie jeszcze tam chodze :]
                  papiery przyślą dopiero na początku marca

Skomentuj

To na 90% masz spokoj na ten pobor ;]

Skomentuj

Jak przyśla papiery, jedziesz do nich, skladasz podanie że prosisz o odroczenie bo masz zamiar startować teraz na studia. Musi przejść.

Sprawdzone...

Skomentuj

Hmm..... ja zanosiłem na WKU papier ze studiów to mi powiedzieli - znaczy się sam coś tam wypełniałem, to do października. U nas był major, to mówił żebym się dowiedział, czy na 2gi rok uczelnia juz sama rozsyła papiery czy trzeba samemu dostarczać, bo jak nie dostaną- to jakby po mnie przyjechali a ja bym się uczył to grzywna :/

Skomentuj

WKU fuck you pewnie, że fuck, bo swoje odsłużyłem i mam spokój

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino
                            WKU fuck you pewnie, że fuck, bo swoje odsłużyłem i mam spokój
                            ja chętnie do woja pójde ale po studiach lub w trakcie trwania, nic nie mam do wojska polskiego byle by dali mi się dalej uczyć
                            pozdro

Skomentuj

Mozna odrobic podczas studiów, ale to jest możliwe tylko na wakacjach między 1szy a 2gim rokiem. Tylko co to daje.... jak skonczysz studia to i tak Cię nie wezmą. Ale sam bym poszedł - tylko wakacji mi szkoda.

Skomentuj

Mnie przed chwila doszly sluchy ze wojo ma sie podniesc do 12-18 miesiecy. Kuzyn ma wtyke w jednostce. Z 2 strony nie chce mi se w to wierzyc poniewaz narzekaja ze maja za malo pieniedzy dlatego skrocili do 9 mcy. A pozatym kto by siedzial 2 lata w woju :/

Skomentuj

od chyba 2010 mają zlikwidować obowiązkową służbe, trzeba przeczekać ;]

Skomentuj

Jedno wyjscie zeby dotrwac do 2010 to cywilka :] hehe

Skomentuj

Co do kategori....
                                      U mnie wszyscy dostawali "A"...

Skomentuj

Panowie - z tego co wiem weszla juz w zyciu ustawa lub wejdzie w najblizszym czasie mowiaca ze osoby ktore do 21 roku zycia nie zostały powołane do zasadniczej służby wojskowej automatycznie przechodzą do rezerwy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X