Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WKU fuck you :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no to zostały mi jeszcze 3 miesiące :/

Skomentuj

Mi zostalo 5 miesiakow, pozatym naraie mam ich gidzes bo jeszcze studiuje :]..
      Z tego co widze to tych "dochodzacych sluchow" jest wiecej niz se by wydawalo. Ciekaw tylkojestem ktore sa prawdziwe i wyszly od kogos kto ma z tym jakis kontakt.... Bo np. Ja napisze ze od Kwietnia ma byc jak Kolega pisal:
      ustawa mowiaca ze osoby ktore do 21 roku zycia nie zostały powołane do zasadniczej służby wojskowej automatycznie przechodzą do rezerwy I pojdize to dalej, powiecie komus ten ktos przekaze dalej i pojdize taka fama ze tak sie moze stac. Wiec lepiej nie wierzyc we wszystko co sie slyszy... :)

( oczywiscie nikogo nie obrazajac :) )

Skomentuj

Mylicie pojecia... ja byłem
        powołany jak miałem 18 lat i do teraz jestem odroczony.

Skomentuj

hellrider ja pisze to co slyszalem w telewizji a co przy okazji potwierdzil moj ojciec ktory jakos tak sie sklada przez 25 lat byl wykladowca teorii i praktyki strzelan w wyzszej szkole oficerskiej we Wroclawiu i jak by nie bylo nadal siedzi gleboko w temacie...

Skomentuj

Tato Muminka, ja nie pisze przeciez ze nie masz racji :) tylko wyrazilem swoje zdanie na ten temat :)

Skomentuj

U mnie w bielsku uczelnie wysylaja lisciki do WKU . moj kuzyn zaraz po miesiacu (zakonczenia edukacji) poszedl do woja...

Co do kategori to oczywiscie 'A' .

Skomentuj

Zamieszczone przez screws
                moj kuzyn zaraz po miesiacu (zakonczenia edukacji) poszedl do woja...
                a walczył o to żeby nie iść czy chciał iść ?!

Skomentuj

hellrider ja nie twierdze ze Ty twierdzisz ze ja nie mam racji :P Tylko tak wlasnie moja wypowiedz byla bardziej skierowana do tego co Ty napisales :)

Skomentuj

Tato Muminka, to co teraz napisales bardzo mi sie spodobalo, ponieważ aż iż gdyż kolwiek jest ladnie napisane stylistycznie

Jeslichodzi o kategorie, to na badaniach wypisuja ja na samym koncu. Ja jako potezny facet z plaskostopiem <lol> i operacja wyrostka. Dostalem oczywiscie kat. A jeszcze nawet nie pokazujac siusiaka. Slepemu by dali nawet A :/ Beznadzieja :/

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider
                      (...) Sepemu by dali nawet A :/ Beznadzieja :/
                      Ślepemu to może nie, bo w końcu po co ma strzelać do swoich
                      Ja mam -7 i -6.5 dioptri (już nie pamiętam ile na które oko) i dostałem 'D' - ale i tak najpierw kazali mi czytać literki z tablicy - oczywiście nawet największej nie widziałem :)

Skomentuj

wy mnie nie straszcie, bo ja jeszcze sesji nie skonczylem... :/ wszystko mam zaliczone, ale nie pojawilem sie na uczelni od konca lutego (nie mam teraz zajec wiec po co mam jechac do poznania.. pojade jek bede mial czas...) musze isc do dziekanatu zapytac czy mnie przypadkiem nie skreslili i w razie czego poprosic dziekana o reaktywacje bo podobno u mnie na uczelni reakcja dziekanatu jest błyskawiczna... wykreślenie z listy studentów -> list do WKU

a co do krótkowzroczności to ja mam -3,75 i -3,5 i noszę oczewki kontaktowe... oczywiście podczas badania wszystko widziałem, ale chciałem się jakoś wykręcić to im powiedziałem co i jak... przewodniczący komisji powiedzial że D dają dopiero od -5 :[
                        ale przynajmniej nie wysłali mnie na badanie do okólisty, bo podobno każdego kto miał okulary lub słabo widział te literki, wysyłali na dodatkowe badanie (parę godzin straconego czasu)
                        przy badaniu przed kursem na prawko niestety się wygadałem że mam wadę wzroku, bo lekarka pewnie nawet by nie zapytała o soczewki... ale przynajmniej sie postarałem o zaświadczenie od mojego okulisty ze wada jest stabilna i mam bezterminowo ;> (standardowo dają na 5 lat, przy dużej wadzie na 3)

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
                          Zamieszczone przez screws
                          moj kuzyn zaraz po miesiacu (zakonczenia edukacji) poszedl do woja...
                          a walczył o to żeby nie iść czy chciał iść ?!

wlasnie nie chcial isc. ale przynajmniej teraz ma spokoj .

Skomentuj

gdybym ja poszedł do woja to miałbym luz... grałbym se w wojskowej orkiestrze ;> to zupełnie co innego niz normalna zasadnicza służba wojskowa ;>

Skomentuj

Najwazniejsze to trafic do normalnej jednostki... Ja odsluzylem swoje w Bialobrzegach (Zegrze) jeszcze 10 miechow. I nie narzekalem... Najpierw w Grudziadzu 3 miesiace szkolki (kierowca kat. C - zaliczone :P) a potem Bialobrzegi... Od razu pierwszego dnia zostalem pisarzem kompanijnym... I mialem wszystko w dupie...

Skomentuj

ja byłem teraz 2 marca na WKU i dostalem B8 za 8 miesiecy kolejne badania mam gromadzic dokumenty...A jak waszym zdaniem pracodawca patrzy na kat wojskowa??

Skomentuj

Niektorzy na to patrza. Jak masz niezdolny do sluzby wojskowej to cos w tym czesto musi byc i do pracy fizycznej mozesz sie juz nie nadawac. Na ogol pracodawaca patrzy czy stosunek do sluzby jest uregulowany czy nie.

Skomentuj

Najlepiej mieć kat. D i po sprawie

To czy patrzą czy nie to kwestia tego w jakim charakterze ma się pracować ...
                                    Np jeśli jest się księgowym to raczej to bez znaczenia
                                    Za to jeśli to praca fizyczna to niestety z tego co wiem to dla większości ma to znaczenie:/

Skomentuj

idziesz do prywatnego alergologa i ugadujesz sie zeby dal CI alergie z podejrzeniem astmy :d dostajesz D i masz z glowy. Ja tez skonczylem przedterminowo ale narazie nie zabralem papierow :P a jak cos przyjdzie z wku to poprostu nie odbiore

Skomentuj

Cóż ja mam WKU 27 Marca poz tym mam -12 dioptrii i płaskostopie i skrzywienie kręgosłupa. Hmm zobaczę co powie komisja.

Skomentuj

Zamieszczone przez gofer
                                          Cóż ja mam WKU 27 Marca poz tym mam -12 dioptrii i płaskostopie i skrzywienie kręgosłupa. Hmm zobaczę co powie komisja.
                                          To pokaż jakie kolumny robisz, pewnie ci wychodzą jak obrazy Salvadora Dalii :)))))))

Skomentuj

Czaruję...
                                          X