Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Próbowałem malować okleinę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Próbowałem malować okleinę

Właśnie przed chwilka próbowałem malować pistoletem stara kolumnę która jest oklejona zwykła okleina. Malowałem Duluxem ( jedwabny połysk ) na bazie wody. Jak wyszło ? hmm jak by nie moja ręka to by było lux. Nie umiem malować za dobrze i zapyla jak nie wiem… Dobre jest takie cos gdy ktos kasy niema na fornirowanie.. Zapobiega odklejaniu się okleiny na kantach ( ponieważ lakier tworzy dobra spoinę na łączeniach i działa ochronnie. Polerować nie próbowałem. Fotek niestety nie wrzucę ponieważ mam taki aparat ze nie zauważylibyście różnicy miedzy okleina a lakierem..
    Pędzlem nie ma sie co zabierać, ponieważ okleina nie wpije lakieru tak jak drzewo i widać mazaki na cholerne..

ja malowalem caponem,wysycha momentalnie, latwo sie da zarysowac,swieci sie jak psu jaja,malowalem pedzlem.

Skomentuj

Capon się świeci? A to nowość

Skomentuj

fajnie że malowałeś preparatem króry zapobiega zmianie koloru drewna.....i niejest wogóle lakierem....

Skomentuj

Sound Wave, pisalo na puszcze ze polysk, na bazie wody to malnalem tym <lol> zle nie wyglda :)

Skomentuj

ja tez kiedyś malowałem i troche niewyszło bo jak sie mocniej zadrapało to odpryskał lakier

Skomentuj

mam 2 puszki caponu ,ty tym malujesz alu,a ja malowalem okleine i sie swiecilo,powiem pozniej jaki to był.

Skomentuj

... ale pamiętam, ten temat był rozważany tysiące razy i nikt nie rzucił ciekawego pomysłu, bo się za cholerę farba nie chciała trzymać.

Skomentuj

Ludzie - zacznijcie fornirować :)

Skomentuj

Mi sie trzyma lakier/farba/podklad ( sam juz nie wiem co to ) nawet dorbze, ciezko jest sie zabrac za sciaganie okleiny....

Skomentuj

Chyba odwortnie, podkład/farba/lakier jaki podkład dawałeś?? - czepi się go lakier samochodowy?? Bo bym sobie zderzaki okleił w samochodzie i pomalował bo mi się chce szpachlować :)

Skomentuj

PETERS, hehe ,, fajnie że malowałeś preparatem króry zapobiega zmianie koloru drewna.....i niejest wogóle lakierem.... ->>>>Mi sie trzyma lakier/farba/podklad ( sam juz nie wiem co to ) Chyba juz iwesz o co mi chodzilo :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X