Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porada Prawna - Allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero, allegro ma tragicznie rozwiazany aspekt kontaktu z klientami - mail to najbardziej uboga forma kontaktu

Święty, aukcje sa zapisywane i trzymane za serwerach kilka miesiecy

@LL, kupilem ostatnio wzmak... mial byc idealnie sprawny ale po przyjezdzie (dobrze zapakowanym) okazalo sie ze jeden kanal trzeszczy :/ odeslalem go kolesiowi (wczesniej poprzedzilem ten fakt rozmowa tel i mailami) ma mi zwrocic siano za wysylke potorna w jego strone i pokryc koszty naprawy... powiedzcie mi (bo sie nie znam) czy przez ta naprawe moge stracic na jakosci sprzetu ?

Skomentuj

Święty a jak wygląda sprawa wogóle nie wysłania paczki po wpłaceniu kasy na konto ?!

Skomentuj

maxdila, na policje trza zgłosić ...

Skomentuj

no to to pierwsze człowiek robi, ale czy mam prawo do jakiś odszkodowań, maile trzymać, aukcje pokazać, alegro mi coś wypłaci, itp.

Skomentuj

Niby jest napisane w regulaminie że jak zgłosisz na policję to do jakiejś tam kwoty niby zwracają, ale pewnie chętni na to nie są :/

Skomentuj

zdaje sie ze allegro zwraca do 400 zl

Skomentuj

conajmniej od 50 zł,jesli straciles 45 zł to juz kicha.

Skomentuj

na szczęście ja straciłem 170

Skomentuj

Święty a jak wygląda sprawa wogóle nie wysłania paczki po wpłaceniu kasy na konto ?!
                    hm... zgodnie z Art. 535. Przez umowę sprzedaży sprzedawca zobowiązuje się przenieść na kupującego własność rzeczy i wydać mu rzecz, a kupujący zobowiązuje się rzecz odebrać i zapłacić sprzedawcy cenę.

czyli musisz mu udowodnić, że paczki nie wysłał. coni epowinno byc moim zdaniem trudne, bo wysyłając paczkę masz dokument potwierdzajacy wysłanie. jeśli go nie ma to znaczy, ze nie wysłał:) ogólnie cały problem sprowadza się do posiadania dowodów na poparcie swojej racji. co najwyżej możesz się spytać, czy poczta też ma dla siebie dowody przesłania paczki (czy jak to sie nazywają te świstki na paczkach).

Skomentuj

kupilem rzeczy,neistety sa do dupy,zepsute,mozna zwrócic,jak zwrócic zeby niestracic?wysle paczke dojdzie i koniec kontaktu,niewiem czy po drugiej stronie jest zlodziej czy normalny uczciwy czlowiek.
                      wiem ze napewno jestem przesyłke w plecy,zaplacilem 16 zł za przesylke,kosztowała 8,ani grosza wiecej,jak odzyskac te 8 zł?
                      pozdrawiam

Skomentuj

takero, nie mam spania siedze i patrze na rozne pierdoly i tak sobie pomyslalem. Skad ten kolo jest ?? Moze ktos z DIY mieszka w tej samej miejscowosci co sprzedajacy :] Jesli by tak bylo to by bylo jakies wyjscie <lol>

Skomentuj

okolice Krakowa podobno,cos zniknal moj post ;/

Skomentuj

Jakaś wiocha pod krakowem :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X