bakss, z tego co ja pamietam to dj sms ma z 15-16 lat, co do tych kolumn "altuso na tesli" to też mi sie nie podobają ale to kwestia gustu, sama idea zrobienia czegokolwiek jest jak najbardziej pozytywna. W tym poscie niejako bronie sms'a bo dobrze, że robi i ma odwage to pokazac, a biorąc pod uwagę jego pochątki z VK a następnie jego nawrócenie na jasną stronę mocy tym bardziej należy mu się jakaś obrona. Pozatym Apropo czepiania sie dj'owania to nasze niki nie zawsze mówią o nas i na ich podstawie nei można nikogo krytykować (kto widział moje słynne zdjęcie z pilnikiem wie o co chodzi)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
temp
Collapse
X
-
bakss:
D)co to ma do rzeczy ? Takie uwagi to chyba w innym temacie /dziale...
WŁASNE konstrukcje elektroakustyczne
E) Może Ty się czymś pochwalisz ?:>
I na koniec Jeszczę zapytam CIę Skoro JesteŚ DJ [disco jokej] to gdzie grasz... [w jakim klubie i jaką muzyke tworzysz (taką na E-jay-u?)]
wybaczcie za mojego posta.. Piszę tylko co sądze o tym projekcie /
Ciekawe co Ty robiłeś w takim wieku ;]
-
ja rozumię ... Ale powiedz mi tak szczerze zajaranyy, troche krytyki też dobrze wpływa na człowieka... np wszyscy mu będziecie słodzić... to napewno na dobrą drogę nie wyjdzie... to tak na początek.
I jeszcze powiedzcie mi czy niemam racji. widzialem cały zbiór... sprżetu DJ SMS-a [moim zdaniem robienie kolumn z odpadów... bo widać że co nieco jeśli chodzi o przedtworniki to niepasuje do siebie- niema sensu] nielepiej zrobić sobie coś jednego "solidnego"?
A pozatym skomentuje Te Ranki Bardzo Zaawansowany ... itp.. jakie to Ma odniesienie do rzeczywistości.. niemozna tego zmienić.. na częsty bywalec... bardzo częsty bywalec.. przyjaciel Forum itp i druga sprawa... jeśli chłopak ma ... 15/16 Lat?? i bronisz go bo uczy się na błedach.. to jaki sens ma stawianie odrazu forum.. o Audio... i kopiowanie arykułów z tego forum. na rzecz swojego? [nie czasem po to o bo jestem zajebisty robie sprżet i mam forum... niż w ten czas.. pogłebiać swoją wiedze praktyczną i teoretyczną ?]
a co do tego czepiania Sie... dj-ów... i ników podobnych to ja się zawszę będe czepiał :)- taki uraz.
pozdrawiam
[ Dodano: 2006-03-22, 21:51 ]
takero ha super teraz wszyscy będą jechać naa mnie ? bo na ttym forum mozna tylko słodzić, to na chu... stworzono taki dział?
i nie jade na jego na całej lini.. nie uważam że jego kolumny sa złe bo ma włąsny serwis... tylko jaki to ma kur... sens ?Skoro nie posiada odpowiedniej wiedzy ?[tzw.. kopiowanie... treści z tego forum]
i kolejna odpowiedz... co ja w takim wieku robiłem.. a czy ja jestem dużo Starszy od DJ SMS-a ?
a staram sie robić wiele bo mnie to pasjonuje, i skoro ktoś się udziela... na forum to powinien się liczyć z krytyką... ************************************************** ****
[ Dodano: 2006-03-22, 21:54 ]
dodam również... że ja osobiście sobie Cenie czyjąś szczerość. bo inni jako pierwszy dostrzegają te problemy [które sami popełniamy] , [które sami rozumiemy dopiero po bardzo długim czasie :)]
-------------------------------------------
Może jeszcze o tym nie wiesz,ale na tym forum nie dopuszcza się możliwości obrażania innych,
a w szczególności używając takiego słownictwa...
Następnym razem wyleci cały post.
[takero]
Skomentuj
-
troche krytyki też dobrze wpływa na człowieka...
A pozatym skomentuje Te Ranki Bardzo Zaawansowany ... itp.. jakie to Ma odniesienie do rzeczywistości.. niemozna tego zmienić.. na częsty bywalec... bardzo częsty bywalec.. przyjaciel Forum itp
Wogóle to co się czepiasz chłopaka ?:|
Zrobił Ci coś ?
Skomentuj
-
ok pochwale się... przy naj naj naj bliszej okazji . zdjęcia cyfrowe... plus projekt nad którym obecnie pracuje...
i napisze sprostowania nic Mi TEN CHŁOPAK nie ZROBIŁ . komentuje wszystkie ostatnio ukazane projekty.z Mojego punktu widzenia.
Weź pod uwage to... Że to forum jest bardzo przyjazne... potrzebuje pomocy w wyliczeniu - to pomogą ludzie -- spoko...
Kolega Z TATą ... wykonanie obudowy - do tego POlutowanie , elementów - no tak a wcześniej zrobienie zakupów.... Co ja mam pochwalić ?:> bardzo pochwalam ... ostatnią osobe co wrzuciła suba odnosnie suba. Porównaj .. Ten projekt osoby która no prawie Rok klepie na tym forum... i osobe z dwu miesięcznym starzem.
Podkresle ostatni raz... moim zdaniem chłopak bardzo cięnko wypad przy innych użytkownikach forum. biorąc wiele zmiennych ... :>
No powiedzcie.. czy ja niemam chociaż odrobiny racji ?
Skomentuj
-
takero ha super teraz wszyscy będą jechać naa mnie ?Sam powiedziałeś
i nie jade na jego na całej lini.. nie uważam że jego kolumny sa złe bo ma włąsny serwis... tylko jaki to ma kur... sens ?Skoro nie posiada odpowiedniej wiedzy ?[tzw.. kopiowanie... treści z tego forum]
łatwo jest krytykować innych, może sam coś swojego pokaż ?
Skomentuj
-
oj Maxi wybacz, najmocniej ! Wybaczcie wszyscy żę uraziłem DJ SMs-a - czy jest To możliwe ?:> Wybaczycie Mi....
Przepraszam również.. że nie przejrzałem... tego forum całęgo... pozdrawiam :) odezwe sięna wakacjach ... mam nadzieje że opanuje wszystkie posty...
i jeszcze odnośnie tego że zaśmieciłem topic - baze danych... moge to jakoś zrekopensować .. hmm jakiś datek na forum ?
i co jeszcze do zaśmiecania tu się miljord postów powtarza jak i na każdym forum wiadomo że czasami następuje dyskusja bierząca i sie coś napisze a nie napieprzać samymi linkami...
Jeszcze RAZ wszystkich PRZERPASZAM !- w tym kraju , posiadanie swojego zdania nie ma sensu <lol> albo CIę MAfia zgarnie... albo [normalny odruch Polaka na odwrót jemu - bo się wyróznia]
i jeszcze raz sorka.. hehe za moja ironie - równieŻ
[ Dodano: 2006-03-22, 22:10 ]
sorq... stary[zajaranyy] - z tego co wiem to ty też super stary niejesteŚ [wracajac jeszcze co do wieku] a jednak twoja przemyslana konstrukcja mi się podoba...
Skomentuj
-
Poprzednie konstrukcje Sms'a były już ocenianie i ewentualne słowa krytyki na pewno już padły. A co do ego serwisu i ogólnie całokształtu to lepiej niech coś takiego robi a nie w bramie stoi. Przyczepiłeś się do niego bez powodu eh....
Konstruktywna krytyka jest jak najbardziej miłe widziana, ale czepianie sie.. NIE
Żeby nie było wybaczamy :)
Skomentuj
-
hehehe Ciekawe co bys powiedział [jak bym powiedział że też kleje deski - wiesz tak sie składa że mam prase ,wióry biore ze zologicznego [ściółka dla chomików] miele je drobniej maszynką do mięsa i o tuż mam gotową dechę :)][wióry czasami też otrzymuje - jak ide pozbierać pozostałości po ścinkach drzew] - nie no oczywiście żartuuuje...
Jeszcze raz sorq tych co uraziłem... ale ja i tak będe pisał swoje zdanie- bo mam do tego prawo w tym Kraju <lol>
Tak jak w stanach tam powiesz co myslisz i ok - masz do tego prawo...
W polsce też masz prawo do własnego zdania- tylko powiedz coś medialnie - a lecisz do ciupy.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Chyba trochę zwlekałem z odpowiedzią, ale po przeczytaniu tak wartościowego materiału, nie jestem w stanie się opanować. Niech będzie, jak w szkole wypunktowane:
a) mam 13 lat i dopiero w maju obchodzę 14 urodziny
b) obrażając serwis diy.xt.pl obrażasz równiesz Dj'a Zibiego, ja i On nieraz od rana do wieczora dopracowyjemy serwis lub piszemy arty
c) kilka dni pisałem artykuły, ani trochę nie kopiowałem! (fornirowanie i elektroniczne zapożyczył Dj Zibi ZA ZGODĄ AUTORÓW!!!)
d) nie wiem czy pisałem, ale opis monitorów zrobię, jak kupię SC10N.
e) moje kolumny to moja sprawa, kasę na tym robię i to czasem niezłą...
f) hmmm jakoś dziwne że cały czas zbieram kasę i produkuję, by mieć kasę chociażby na:
może to: http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt
i może to: http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt
Nie wiem czy to kupię, ale jak się zdenerwuję, to kupie jeszcze lepsze! Mam dużo do sprzedania i jak sprzedam to, tak jak ostatnie rzeczy, to naprawdę będzie niezła kasa!
PS. nie dołuj takero - on ma inny poważny problem.
Skomentuj
-
kurna stary szacuneczek ... to ty już od 7 roku życia produkujesz te kolumny ... Tacie kolegi jakąś cząstke z zarabionek kasy dajesz?
I wybacz że obrarzam wasz serwis wkońcu macie miljordowe... statystyki odwiedziń więdz z czym ja się przystawiam... jeszcze raz sorq...
no wspomne jeszcze że majac 13/14 lat wiesz że jak robisz nieZŁA kase musisz odprowadzać podatki <lol>
jeszcze raz sorq...-- tylko do czego ty nawołujesz... pisząc "on ma inny poważny problem"
Skomentuj
-
"Tutaj można pochwalić się własnoręcznie zrobionym sprzętem elektroakustycznym: subwooferami, głośnikami, wzmacniaczami..." - czy to jest skończone?? nie wiec co ten topic tu robi.. jak kolega skonczy zamiesci zrobi opis i bedzie cacy... w regulaminie tez jest jasno dane dozrozumienia ze bez opisu konstrukcji tematy beda usuwane...
Ponadto panie "królik" w pana wypowiedziach nie m za grosz krytyki tylko jakis belkot ktory nie trzyma sie kupy jesli bysmy chcieli rozpatrywac pana wypowiedzi pod katem krytyki...alboi niech mnie pan oswieci i wskaze mi zdanie krytyki tej konstrukcji...wtedy bede usatysfakcjonowany i przyznam panu racje...pozdrawiam
abstrachujac od wszystkiego ten link na samej gorze to tez nieelegancki jest
Skomentuj
-
po pierwsze - to jest mój kumpel i wiem jak sie do tego przykłada (robienia kolumn)
po drugie - skad on mam miec kase na sprzet do robienia budy oraz na same np. głośniki (myslicie ze to tak łatwo 13-latkowi uzbierac kase na dobry np. visaton (ok250 zł z tego co wiem) skoro on nie zarabia :|
po trzecie - to cos złego że oon sprzedaje sprzet na allegro? On to robi żeby miec kase na nowe - lepsze za kazdym razem konstrukcje.
po czwarte - tez mam 13 lat i co zabronisz mi korzystania z pomocy mojego taty jeśli ma cały sprzet (wyrzynarka itd.)
Często odwiedzam to forum ale denerwuje mnie jechanie na kims kto sie dopiero uczy i chce to tworzyć kolumny!!!
Myśle że kolega zrozumie i powie cos logicznego.
pozdrawiam resztę forum:))
Skomentuj
-
Dzięki pioter92 i trzeba pamiętać o tym, że ludzie uczą się całe życie... Teraz wyjadę z projektem na droższych przetwornikach (może Visaton AL170 + kopółka Visatona lub Vify) jak będę miał kasę. Poczekajcie trochę, aż se uzbieram :P Opis będzie dzisiaj kolumn, a SC10N'y później...
Pozdrawiam!
Skomentuj
-
W całej rozciagąłości wypowiedzi bakssa, można mu przyznać wiele racji bo to się nie tyle tyczy Dj SMSa, co także wielu innych użytkowników forum. Jednak składowe z argumentów użytych przez kolege bakssa są nieco przesadzone.
- trudno miec swój styl, nawet budujac sprzęt audio przez 20 lat. Spójżcie na Sonus Fabera. Przez wiele lat w audiofilskim świecie absolutne "guru" ze swoimi monitorami. No i co, okazuje się, że sam Sonus miał tego dość i wypuścił zestawy wolnostojące 3 drożne całkiem odwracajać się od poprzedniej koncepcji. Zdradził biednych audiofili.
Prawdziwym stylem jest poszukiwanie czegoś nowego.
-trudno jest od 13 latka wymagać zeby miał forsę na budowianie odjechanych konstrukcji i do tego robienie pomairów. Sam sprzet pomiarowy mniej wiecej kosztuje tyle co jego monitory. Do tego nie nalezy mu odjemować punktów za ambicje, że chce prowadzić swoja stronę. Wprost przeciwnie. Z drugiej strony przytoczone argumenty maja wiele słuszności. Chcąc robić pewne rzeczy trzeba m ieć odpwiedni poziom bo inaczej popada się w populizm i tandete. Prowadzenie serwisu, zamieszczanie artów itd to wielka odpowiedzialność gdyż nikt nie zwryfikuje od razu prawdziowści zamieszczanych traści, szczególnie jak tktoś chce się z nich czegos nauczyć. Nic dziwnego, że od lat pokutuje stwierdzenie iż internet to 90% g... a z pozostałych 10 może ciś się nadaje do użytku.
-granica miedzy samodzielnie wykonaną konstrukcją a zrobioną przez kogoś jest bardzo płynna. Są oczywiście wynaturzenia jak gość zamowi obudowy u profesjonalisty, pomiary zrobi mu inny znawca, głosniki i obudowe wyliczy jeszcze ktoś a ów "budowniczy" samodzilenie włoży głosniki w paczki i przylutuje 4 kabelki.
Takim pseudo konstruktorom trzeba mówić stanowcze nie.
-co do ocen forumowiczów to można powiedzieć, że jakie forum takie oceny, gdyż to użytkownicy tworzą ogólny poziom. W każdym zbiorze można wyróżnić jednostki wybijajace się w obie strony jak i całe mnustwo przeciętniaków. Po prostu typowy rozkład wg. krzywej Gaussa, więc nie ma się czemu dziwić.
Stopnie przynawane są za posty, jest to raczej nieszczęsliwy sposób promowania i lepiej jakby w ogóle go nie było. Mogłoby tez w ogóle nie być licznika postów bo po co.
Z drugiej strony jak sie widzi czasem 20 wpisów chwalących kiepska konstrukcję to faktycznie człowieka krew zalewa. Jednak takie jest życie, Lepper ma poparcie ok 20% społeczeństwa czy tego chcemy czy nie.
Skomentuj
Skomentuj