Jak narazie mam plan wziasc urlop i pojechac ze znajomymi w bieszczady i przejechac ile sie da na rowerach tam :) to jest moje mazenie juz od dawna, teraz kupilem rower wiec moze sie uda :]
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
plany wakacyjne w tym roku :)
Collapse
X
-
Wakcje hmm..
No to jak zwykle na wieś :] Ewentulanie mozemy zrobić u mnie na wsi spotaWalory turystyczne: duze pole namiotowe piękne podlaskie krajobrazy, czyste powietrze, masa stawów do łowienia ryb i pływania, niedaleko przepływa rzek narew, sklepy z browarem
, no to jak ktos sie pisze :>
Do Anglii też mógł bym jechac, ale jakoś nie chce sie jechać na 2 miechy żeby na troche dłuzej, no ale zobczy sie za dwa latka jak zdamy mature.
O i kolejny plan o ile pozwolą fundusze to zrobić suba na czyms
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pan_pawela co mozna robic w Holandi :P
Ja mam po znajomości robote u antykowego dość bogatego kolesia który wygląda jak największy hipis na świecie :]
Robota u niego opiera sie głównie na przenoszeniu antyków (obrazy, meble, żeźby itp) z A do B przy czym A może być oddalone od B o 20m lub 3km.... robota wymaga dużej staranności (niektóre posągi są warte 300tyś euro !), poza tą robotą jeśli jest coś do rozwalenia to zaraz jesteśmy tam kierowani (ja z bratem) - rozbiórka magazynów, hall, domów aukcyjnych itp.
Robota najcięższa nie jest a wynagrodzenie (około 200zł na dzień) robi swoje, do tego dochodzi jeszcze premia, dopłata a właściwie finansowanie posiłków, zwrot za dojazd itp.
Następna robota jaką mam tam przewidzianą co roku, to praca u właściela firmy budowlanej który trnasportuje nas do jakiegoś opuszczonego budynku. zamyka tam i zostawia, a my sobie robimy ile chcemy (nawet 12h) a koleś zawsze zdowolony o czym świadczą liczne premie :]
Kończąc moje wspomnienia mały cennik z holandi:
1h roboty 6-7E bez premi
1 piwo 0,33 hajnek (woda z sikami) w klubie np. Panama (amsterdam) 2,5E
2l CocaCola 2E
Chlebek (bezsmakowa wata) 1,7E
Czekolada milka 1,8E
Snikers 0,9E
Jak widać żarcie tanie nie jest i najlepiej nabrać puszek, zupek itp z Pl ile sie da.
Co jest tanie.... elektronika - nie drastycznie ale jest, ciuchy - tanie jak diabli, szczególnie praktycznie całoroczne promocje dochodzące do 80%..... no i głośniki z audiocomponents :P
Skomentuj
-
Ja chętnie poszedłbym do jakiejś pracy, ale po wakacjach u dziadka też sporo kaski wpada bo w lato jest sporo roboty i zawsze na coć nowego z DIY się zarobi...A w miedzy czasie jeszcze jakiś biwak z kumplami z klasy, bo to już ostatni rok w tej szkole... może zaprosze ich na wieś do dzidka, bo jak to na podlasiu są 2 jeziorka i las no i piękny krajobraz... , a jak nie wypali to u kogoś na działce się zrobi...
Skomentuj
Skomentuj