I mam na mysli muzyke do sluchania, a nie do zabawy :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Muzyka jaka polecacie...
Collapse
X
-
No właśnie zalezy czego słuchasz
Ja ze swojej strony polecam SYstem of a down mój ulubiony band
Jesli chesz ostrzejsza muzyke sciągnij ich starsze płyt : System of a down i Toxicity bardzo dobre płytki z ostrzejsza nutką rocka. A jeżeli wolisz spokojnijsze bardziej melodyjne ballady polecam płyt: Mezmerize, a szczegulnie Hypnotize. Na tej ostatnij polecam Solider Side piękna pisoenka niezwykle udana pełna zadumu i z ważnym przesłaniem zreszto wszytkie piosenki SOAD maja ukryte podniosłe przesłanie, ale przy tej muzyce poprostu sie rozpływam w fotelu :], no i jeszcze zassaj sobie Lonely day rownie fajna piosenka - polecam.
:)
Skomentuj
-
takero, yeah !! Dire straits ;] mi w sumie najbadzie sie podoba plytaka hm... nie pamietam tytulu ale taka rozowo niebieska !
Dominiq, Sting albo Phil Collins i Genesis dobra muza !! mam plytke
"more best of "
a ze swojej strony moge dodac ze ELVIS zyje ! polecam
z hh dobra plytka wyszla teraz juras i wigor "wysokie loty" !!
cos od nygusow to moze 50 cent ?
na pop-ie hous-ie i podobnych sie nie znam :|
[ Dodano: 2006-04-07, 12:09 ]
zapomnialem dodac ze metal to juz w ogule omijam szerokim lukiem !
z techna dobry 2 plytki to dream dance vol 14 plytki z 99 roku takie zielone ciezko je dorwac na rynku watpie by byly jeszcze w sprzedazy ... poszukaj na necie cos powinno byc !!
Skomentuj
-
Co ja ci moge polecić.... dużo
zapomiałeś sprecyzować i okreslić jakie gatunki ci odpowiadają najbardziej.
Jeśli jazz - spyro gyra, phil colins & big band...
Rock - Faith No More, The White Stripes, Smashing Pumpkins....
HH - KRS One, Nas, 2Pac, Dr Dree, Beastie Boys, OSTR....
Soul - Erykah Badu, Sade.....
Drum & Bass - Andy C, Roni SIze, Bad Company, Deadbeat, Goldie, Aphrodite, High Contrast....
Inna - Aphex Twin, Air, Bob Marley & the Wailers, Propellerheads
To jest mały wycinek moich ulubionych wykonawców :]
Skomentuj
-
To nie bylo polecanie muzyki dla mnie, tylko dla ogolu, ja tez moge polecac rozna
A polecal bede to czego slucham
Oczywiscie jak inni pisali - polecam szczegolnie folk irlandzki. Ktos zna grupe celtycka Beltaine?:)
Zasmuce co poniektorych - nie slucham raczej ani hip-hopu ani w ogole Techno :P. Jednak nie gardze dobra muzyka elektroniczna, jak Oldfield, takze Jarre i tym podobne. Lubie takze posluchac czasem industrial w roznych jego odmianach: Hocico, Project Pitchfork, NIN itp.
Uwielbiam dobre wokale damskie, w tym glos bylej wokalistki Nightwisha - Tarji Turunen, polecam dotychczasowy dorobek zespolu. Szczegolnie album Century Child.
Przyjemny wokal ma takze Anake z The Gathering. Nie gardze tez Within Temptation.
Lubie laczenie muzyki barokowej z metalem - dobrym tego przykladem jest malo znany zespol Haggard. Polecam takze zespol Therion - monumentalne wrecz chory i symfonika polaczona momentami z naprawde mocnym brzmieniem.
Tym co lubia wokale - polecam tez zespol folkowy/elektrofolkowy Garmarna.
Odnosnie ciezszych brzmien, tak jak ktos juz pisal System Of A Down, Sepultura, Soulfly i tu mogl bym sie rozpisac. Zdarza mi sie odstresowac przy Behemoth. O dziwo niesamowicie dobrze maja zrealizowane plyty.
Polecam tez Jazz Nowoczesny taki jak Keiko Matsui.
Zapomnial bym - z klasyki szczegolnie w ucho wpada mi dorobek Czajkowskiego.
To w malym skrocie, bo lista zespolow byla by niezmiernie dluga. Naprawde. To to nawet namiastka nie jest.
Skomentuj
-
No to ja po raz kolejny. Panie (chyba jakies od czasu do czasu zagladaja))) i Panowie nie zapominajmy o takich klasykach jak chocby Carlos Santana (szacunek za to co wyprawia z gitara) czy U2 (Bono to ma glos)
Jak ktos lubi trans polecam nasz krajowy dorobek - Tromesa
Z drum'n'bassu zdecydowanie rowniez krajowi producenci jak Sonic Trip czy CJ Faxe a z zagranicznych jeszcze raz wspominam o bardzo malo popularnym u nas a bardzo zasluzonym dla tego nurtu muzycznego wykonawcy - LTJ Bukem
Z muzyki typowo tanecznej zdecydowanie Paul van Dyk i Andre Tanneberger (ATB)
Z polskiej muzy Lady Pank, De mono, Wilki i ostatnio Szymon Wydra oraz Coma.
A jak ktos lubi mocne brzmienia polecam Guano Apes i ziomkow z mojego miasta czyli Proletaryat (oj oni to lubia ostro zagrac, mocne brzmienie gitar i silny glos Oleya)
Na koniec nie moge nie wymienic takich wykonawcow jak J.M Jarre i Mike Oldfield (cale dyskografie przerobilem i wielki szacunek dla nich).
Osobiscie siegam tez czasami po The Prodigy (maja swoj styl) i Apollo Four Forty (szczegolnie album Electro Glide In Blue) oraz po Seala (ciekawy meski wokal)
Skomentuj
-
hmmm...
gorąco polecam:
Herbie Hancock - Head Hunters, Thrust (electrofunk)
Yongblood Brass Band - Word On The Street, oraz pozostałę płytki (fuzja nowoorleańskiego funku z nowojorskim hiphopem)
Roy Hargrove - Habana, Parker's Mood
Pat Metheny - Imaginary Day (łatwe i przyjemne w odbiorze), Song X (z Ornettem Colemanem, zdecydowanie trudne w odbiorze)
Marcus Miller - Silver Rain, M2
Miles Davis - wszystko... ;] oczywiście trzeba znaleźć to co się lubi, bo dorobek Davisa jest ogromny, od bebopu, przez cool, hardbop, jazzrock i wszystko co dalej w jazie się działo...
dzisiaj sciągnąłem Patches Stewart - Blow (outro z tej płyty - www.zasil.webpark.pl/gumbo.mp3 )
polecam słuchać Jamesa Browna, BB kinga, Jimiego Hendrixa, Ray'a Charlesa, Steviego Wondera, Jona Lee Hookera i innych klasyków...
jak mi się coś przypomni to jeszcze napiszę ;>
Skomentuj
Skomentuj