Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o glosniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o glosniki

Czy ktos z was slyszal o tych glosnikach ?? Albo ma je uzyte w jakiejs konstrukcji ??
    http://www.elektroland.com.pl/produc...a5ccf9d6e21730

I czy mozna by bylo takich uzyc do subwoofera ?? http://www.elektroland.com.pl/produc...a5ccf9d6e21730

Wiem ze cenowo sa z bardzo niskiej polki , ale na pierwsza konstrukcje mozna by bylo uzyc.

Bardzo bym bym wdzieczny za pomoc :)

Można powiedzieć, że w tym przypadku cena bardzo dobrze oddaje jakość głośnika. O tych głośnikach usłyszeć można w temacie "allegro speszył ałard", a konstrucji na nich nie znajdziesz bo wstyd takową gdziekolwiek pokazać. Dlatego odradzam stosowania do czegokolwiek tych głośników. Mamy wiele tanich głośników tesli bub stx'ów i to je można polecić na budrzetową pierwszą konstrukcję.

Skomentuj

Neoan, kup sobie tesle jakąś szerokopasmową ,samochodową ...
      Będzie tanio i z jakąś jakością do przyjęcia ...

Skomentuj

Własnie szukam :) dzieki za wypowiedzi :*

[ Dodano: 2006-04-10, 22:15 ]
        A czy moglby mi ktos podac stronke do glosnikow niskotonowych o srednicy do 10 cm ?? Patzalem jak narazie na stx ale tam najmniejszy rozmiar to 14 cm a to by mi nie pasowalo :(

Skomentuj

Nie istnieje coś takiego jak głośnik niskotonowy o średnicy do 10 cm. Idea działania głośnika niskotonowego polega właśnie na tym, zeby był on jak największy.

Skomentuj

niskotonowy ma przenosic jak najnizsze pasmo, moze miec nawet 5 cm byle by grał dosc nisko od 100 hz w dół np(wiem,fizycznie to niemozliwe zeby 5 cm odtworzylo 30 hz,ale niemozna mowic ze jak najwiekszy tym bardziej niskotonowy)

Skomentuj

www.empire.com.pl
              tam masz tesle arn 116, mają prawie 10cm i są prawie niskotonowe :)

Skomentuj

takero,zaadresuj swoja wypowiedz.

Skomentuj

Mam zamiar zrobic suba do pokoju ok 12 m2, sluzyl by on glownie do muzyki rap i techno.Chodzilo by mi aby uzysakc mily i bardzo gleboki bas,ktory bylo by czuc w calym domu. Ma byc on na 2 glosnikach, ale odrebnych komorach w obudowie.Lepiej zrobic go na GDN-17-80-8-SS http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb czy GDN-20-80-8-SC http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb . Za wygladem przemawiaja do mnie te pierwsze gdyz nie bedzie zadnej maskownicy. Ale nie wiem jak by bylo z basem ?? Prosze o pomoc :)

P.S Jestem zielone wiec jak sa jakies bledy albo niedociagniecia to prosze o sprostowanie jej :)

Skomentuj

Chyba za dużo wymagasz od głośników 6.5' czy 8' ;]
                    Z tych dwóch najlepszy jest 18 120 6 sw, ew kup jakiegoś 22 lub 27.
                    Ale akurat te 2 które podałeś na suba nadają się najmniej ;]

Skomentuj

Neoan, umotywój swoje załozenia, dlaczego w osobnych komorach, ile masz kasy, ma to być aktywne?

Skomentuj

Z kasa to okolo 300-400 zl bo nie mam jeszcze stalego zarobku.Nie wiem czy bedzie aktywny czy pasywny. Nie wiem czy to mozna zaliczyc do suba.Wkleil bym obrazek z painta ale jakos nie chce. Moge sprubowac opisac. Byly to prostokat, z przodu 2 glosniki, srodek byly przedzielony mijwiecej na polowe, pomiedzy tymi glosnikami bylby otwor bas-reflex ,ktory tyczyl by sie jednogo z glosnikow, na tylnej obudowie byly nastepny otwor do drugiego glosnika. Wiem ze malo wyjasmilem ale inaczej jakos nie umiem :( . Czy te 2 otwory dalyby inny efekt niz jezeli bylby jeden dla obu ??

Skomentuj

Zrób suba z jednym głośnikiem i jednym otworem br...
                          Takie kombinacje o których mówisz nie przyniosą nic dobrego,
                          będziesz musiał kupić 2 głośniki zamiast jednego = 2 razy tańsze = lipne przy takim budżecie ... :/
                          Za 400zł to można już STX 27 300 i mostek TDA na upartego złożyć, a to już coś :)

Skomentuj

Maksymalnie moze byc 20 albo 22, bo ma stac od pod biurkiem, a watpie czy taka duza krowa by sie zmiescial =)

Skomentuj

Pod biurkiem to średnie miejsce dla suba :/
                              Jeśli max 20-22cm to polecam 20 120 8AW i ww mostek TDA.

Skomentuj

Moze i srednie ale lubie jak mi wiaterek w nozki wieje :P

Skomentuj

To daj br 2cm ...
                                  Nawet przy cichym słuchaniu będzie całe biurko trzeszczało...
                                  No chyba że lubisz takie "bajery",ale wtedy będzie to znaczyło że trafiłeś na złe forum :)

Skomentuj

Czy wiecie moze jaki jest glosnik w tym subiku z zestawu Creativa P380 ??

Skomentuj

Napewno nie STX przecie ...
                                      Mają swoje fabryki któe im to produkują - normalną drogą nie kupisz tego ...

Skomentuj

Zamieszczone przez Neoan
                                        Moze i srednie ale lubie jak mi wiaterek w nozki wieje :P

Takie cos mnie rozdupia na maxa buahahaha, jak lubisz wiaterek to postaw sobie wentylator bedziesz mial lepszy efekt

Skomentuj

Czaruję...
                                        X