Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarka do 600zl.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wkrętarka do 600zl.

Hej. Szukam jakieś wkrętarki do 600zl. Wpadła mi w oko taka
    https://allegro.pl/oferta/wiertarko-...00-10043075720

Ktoś z was miał styczność z produktami tej firmy ?
    Niby dają 5 lat gwarancji.

W takim budżecie kupisz porządną Makite, niebieskiego Boscha, Metabo, czy nawet deWalta. Ja bym sie nie pakował w graphite.
    Tu jest fajna promka:
    https://www.pepper.pl/promocje/wiert...m-74-el-389110

Skomentuj

Właśnie się rozglądałem za technologia bezszczotkowa, ale czy dla amatora jest to potrzebny bajer ?
      kupiona z linku wyżej .
      Dzieki
      Last edited by Jaro85; 28.04.2021, 12:49.

Skomentuj

Mam Stanley fmc627. Bezszczotkowy silnik jest mocniejszy na wolnych obrotach i zużywa mniej baterii. Ten model to wiertarka, wkrętarka i ma do tego udar. Nie wiem jak z trwałością bo mało jej używałem. Fajne się tym pracuje. Jest dość precyzyjna ale ma też moc jak potrzeba.

Skomentuj

Bardzo fajna opcja to urządzenia firmy Parkside ale serii performance. W tej kasie to naprawdę ciężko dorwać lepszy sprzęt. Za 600 zł będziesz miał zestaw z dodatkową baterią i jeszcze akcesoriami. Poszukaj na allegro i olx lub nawet na stronie lidla. Mam w domu sprzęt stanley właśnie model FMC627 i drugi w formie dobijarki i nie widzę jakiś super extra większych plusów w stosunku do Parkside performce

https://allegro.pl/oferta/wkretarka-...EaAiJaEALw_wcB

Skomentuj

Heh, właśnie to samo miałem pisać... 20V narzędzia z lidla są naprawdę spoko, przynajmniej w swojej półce cenowej. Choć do 600 zł pewnie znajdzie się coś lepszego - ale, żeby nie było, nie będzie to bosch... Poleciał na pysk jakościowo.

Skomentuj

20V to marketingowy bullshit, bo te baterie mają takie same napięcia jak 18V u poważnych producentów.
              Po obcowaniu ze sprzętem Parkside nikomu tego nie polecę.
              Mam szlifierkę z kamieniem i w zasadzie przeleżało to ponad rok nowe w kartonie i teraz ma problem wystartować sam z siebie.
              Szkoda kasy,
              Mam wkrętarkę makity brushless i jestem zadowolony, na jednym akumulatorze 3Ah pracuje cały dzień.

Skomentuj

Chodzi o to czy producent podaję wartość znamionową czy maksymalna.
                W baterii li-lon ogniwa 18650 mają napiecie znamionowe 3,6V. Pakiety są po 5 ogniw. 5x3,6V=18V.
                Napięcie max 4,1 - 4,2V tu już wychodzi 20,5-21V z pakietu.

Sam użytkują sporo sprzętu Makita. Miałem kilka Parksidów i był to krótki epizod. Przemawia za tym sprzętem cena i 3 letnia gwarancja.
                ​​​​​​Jeśli chodzi o jakość i ergonomię pracy to zdecydowanie wygrywa Makita.
                ​​​​​

Skomentuj

Panowie kupiłem Metabo z pierwszego postu .

Na jednym Aku robiłem cały dzień, wkręciłem 70 wkrętów ciesielskich 6x100 i wskaźnik wskazywał połowę zużycia akumulatora.

Moc również wystarczająca , wkręty były wkręcane w suche jodłowe krokowy bez najmniejszego problemu.
                  ​​​​​​​

Skomentuj

Mogę polecić wiertarko wkrętarki z JULA. Ja mam normalną szczotkową, ale maja też bezszczotkową nowość, mają ciągle dostępnę aku 2,3 i 4Ah,, mają też gwarancję na AKU i nie robią żadych problemów (jak to market) i wbrew pozorom marka całkiem sprawdzona w opcji budżetowej. Festool to nie jest (mam w pracy), ale do budowy domu czy DIY - w sam raz.

Skomentuj

A może coś z boscha? Mam kilka rzeczy z tej firmy i całkiem spoko się sprawdzają

Skomentuj

Zamieszczone przez DonCebulo Zobacz posta
                        A może coś z boscha? Mam kilka rzeczy z tej firmy i całkiem spoko się sprawdzają
                        Przecież autor tematu napisał miesiąc temu, że już kupil Metabo

Skomentuj

Jak już odkopane... to podzielę sie swoimi ostatnimi doświadczeniami.. miałem potrzebę zakupić klucz udarowy.. zmieniam z 10x w roku opony... ręcznie mnie już męczyło.. kupiłem z ali.. ze sklepu.. i to może być istotne "prostormer Official Store" klucz udarowy i wkrętarkę z seri 21V. Akurat była promocja i zakup wkrętaki z dwoma bateriami wychodził prawie w cenie większej baterii do klucza udarowego..
                          Wysyłka z EU po 5 dniach w domu.. i jak na razie jestem z narzędzi mega zadowolony..
                          Malutkie..
                          Silniki bezszczotki..
                          Baterie są zestandaryzowane z bateriami makity.. więc jakiś plus za unifikacje..

Kluczem udarowym już 3x wymieniłem koła.. szarpie śruby jak szalony..
                          Głowica jest albo na 1/2 cala albo bit... za same nasadki udarowe zapłaciłem więcej niż za sam klucz...
                          Wkrętarka pomimo malutkich rozmiarów wymaga porządnego trzymania.. ma czym pociągnąć..
                          Pracuje na najmniejszych bateriach.. więc mogą one limitować szczytową moc.. ale jak na razie to raz znalazłem zastosowanie gdzie wkrętarkę przeciążałem.. wyłączyła się sek. postała i jechała dalej..
                          Za cały sprzęt zapłaciłem tj. udar, wkrętarka i 2x mała bateria poniżej 300PLN
                          Co istotne całe ali zalane jest sprzętem wyglądającym identycznie.. jednak wnętrzności nie są koniecznie takie same.. bywały słabe komentarze .. ale głównie u innych sprzedawców..

Skomentuj

polecacie teraz jakiś sprzęt w tej cenie czy trzeba dać więcej?
                            Last edited by Kruchan; 09.03.2022, 08:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kruchan Zobacz posta
                              polecacie teraz jakiś sprzęt w tej cenie czy trzeba dać więcej?
                              No ale to zależy co tak naprawdę potrzebujesz, do jakiego zastosowania. Jeden będzie chciał uniwersalną mocną z udarem, a inny lekką poręczna 12v do skręcania. Tak w ciemno to ciężko coś polecić

Skomentuj

Tak jak przedmówca do stolarki mniejszych otworów i wkrętów polecam np bosch gli/gsr 120 poręczna i wystarcza, mam i chwale. Do grubej roboty trzeba na pewno 18v.

Skomentuj

Może Ryobi ? jak byś później chciał inny sprzęt to masz fajną baze

Skomentuj

Osobiście polecam coś markowego typu niebieski Bosch, DeWalt, Makita. Z tańszych marek to parkside nie jest zły, kolega ma cała piwnice z parkside i serio daje to radę. Prywatnie używam DeWalta DCD776 (18V), ma już z 8 lat i już powoli umiera przy 3 poważnym remoncie. Natomiast dawałem jej popalić i byłem okrutny nie jeden raz a sprzęt niezniszczalny. Unikalnym np czegoś typu Black&Decker, szwagier ma i totalna zabawka nawet stać przy parkside nie powinno. Do 600 zł da się zestaw z baterią i ładowarka bez walizki kupic z takich firm choćby ta dcd776 jak cos uniwersalnego mocniejszego potrzeba.

Skomentuj

Mam taką od kilku lat: STANLEY FMC627. Na razie nie mam do niej uwag. Mocny i wydajny bezszczotkowy silnik. Przydatne podświetlanie, które jest bardzo pomocne w ciemnych miejscach. Dwa aku w zestawie.

Skomentuj

Kupilem rok temu METABO BS 18 Set
                                        I jestem bardzo zadowolony, aku szybko sie ładują, sama wkrętarka bardzo mocna. Zestaw wiertel też nawet spoko. Ja bym ją kupił drugi raz mimo że cena 670 na allegro .

Skomentuj

Czaruję...
                                        X