Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sonus Faber Venere 2.5 vs CNO 2.5 Troelsa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sonus Faber Venere 2.5 vs CNO 2.5 Troelsa.

Witajcie, szanowni forumowicze,
    zanim osłucham Venere, możecie mi powiedzieć swoje zdanie jak te Sonus F. mają się jakościowo w porównaniu do CNO2.5? Są na OLX i rozważam ich zakup po odsłuchu.

Głośniki jak sądzę są lepsze SEASa i komponenty zwrotnicy mogą być lepsze niż
    w S.F Venere 2.5. Wiem, że to w 70% chińczyki, Koniec końcem zawsze chodzi o aplikację, wiem, że to będzie trochę różne granie, bo to zupełnie inne głośniki (polipropylen vs celuloza powl.) itd. Ale czy jakościowo - konstrukcyjnie któreś z nich mają sporą przewagę?

Sonus Faber Venere 2.5 - odsłuchiwałem dwa razy. Drugi raz dlatego, że po pierwszym nie mogłem uwierzyć, że tak ładne kolumny znanej firmy mogą tak słabo grać. Według mnie kolumny grają tylko środkiem i to jakąś ciężką mulistą barwą. Jedne z najgorszych kolumn jakie w życiu słyszałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adams77 Zobacz posta
      Sonus Faber Venere 2.5 - odsłuchiwałem dwa razy. Drugi raz dlatego, że po pierwszym nie mogłem uwierzyć, że tak ładne kolumny znanej firmy mogą tak słabo grać. Według mnie kolumny grają tylko środkiem i to jakąś ciężką mulistą barwą.
      Też byłem zdziwiony i mam takie same odczucia.
      Porównywałem je z moimi Hipisami w jednym z salonów w Bydgoszczy, jeszcze z niedopracowaną wersją zwrotnicy, no i faktycznie Sonusy, w porównaniu do Hipisów grały niskim środkiem zbyt mocno.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Też byłem zdziwiony i mam takie same odczucia.
        Porównywałem je z moimi Hipisami w jednym z salonów w Bydgoszczy, jeszcze z niedopracowaną wersją zwrotnicy, no i faktycznie Sonusy, w porównaniu do Hipisów grały niskim środkiem zbyt mocno.

O Panie Pozwolili w salonie na przywiezienie swoich kolumn i porównanie ich z tym co mają na stanie? No to pełen szacunek, nie wszystkie są aż tak otwarte

Co do Sonus - kiedyś słuchałem monitorów Concerto, stare monitory z lat 90tych na Seasie KT19 i szczerze powiedziawszy ująłbym to tak - piękne opakowanie, wysoka cena ale dźwięk co najwyżej poprawny.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adams77 Zobacz posta
          Sonus Faber Venere 2.5 - odsłuchiwałem dwa razy. Drugi raz dlatego, że po pierwszym nie mogłem uwierzyć, że tak ładne kolumny znanej firmy mogą tak słabo grać. Według mnie kolumny grają tylko środkiem i to jakąś ciężką mulistą barwą. Jedne z najgorszych kolumn jakie w życiu słyszałem.
          Zaprzeczenie recenzji, gdzie jest napisane, że grają "radośnie" i ą ę.
          Dziękuję za wpisy, byłem ciekaw tych kolumn, ale jednak zadowolenie z bifrostów Seasa jest na tyle duże, że szybko mi przeszło...tylko trochę za małe w moich 30m2, dlatego myślę nad CNO lub innymi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ananas Zobacz posta

Zaprzeczenie recenzji, gdzie jest napisane, że grają "radośnie" i ą ę.
            Dziękuję za wpisy, byłem ciekaw tych kolumn, ale jednak zadowolenie z bifrostów Seasa jest na tyle duże, że szybko mi przeszło...tylko trochę za małe w moich 30m2, dlatego myślę nad CNO lub innymi.
            Niestety recenzje w internecie i prasie to są najczęściej płatne reklamy. Najlepiej samemu posłuchać i to z innymi kolumnami, by mieć porównanie. Niebezpieczne w słuchaniu cudzych opinii na temat grania kolumn jest niemal powszechne zjawisko chwalenia własnych wyborów. Są też osobiste preferencje związane z charakterystyką słuchu, rodzajem słuchanej muzyki, wyrobieniem muzycznym, osłuchaniem... Dobór kolumn do swoich potrzeb to bardzo indywidualna sprawa. Warto zorganizować odsłuchy i porównania i to nie raz, by znaleźć coś dla siebie i mieć pewność, że to jest właśnie to.

Skomentuj

Czaruję...
            X