Raczej zarobkowo tego nie zrobił, imo bardzo dziwne, bo 1800 to ani kosztów nie pokrywa. No ok, zwrotnice na czarnych jantzenach, tani kabel to moze. Ale co z obudowa i czasem?
Dziwne to iście jest.
Na początek to chciałem się przywitać bo jestem tutaj nowy.
Śledzę to forum od dawna, ale nigdy się nie udzielałem... Kilka postów w tym temacie jednak mnie natchnęło, żeby się odezwać.
Zauważyłem, że trwa zagorzała dyskusja na temat moich monitorów...
nieźle pojechał z tym morelem:) hds lepszy od supreme :/
Nieżle pojechał, czyli że niby co według Ciebie?? Jakie masz wrażenia słuchając obu głośników w porównaniu?
pewnie zrobil i mu sie dzwiekowo nie podobaja wiec chce sie tego pozbyc
Nieprawda... Podobają mi się bardzo. Ogólnie jest to mój typ brzmienia, który znalazłem budując wspomniane monitory. Jak doskonale wiecie całe audio i system odsłuchowy to coś bardzo indywidualnego i subiektywnego. Każdy szuka czegoś innego w dźwięku... Zgadzam się, że są pewne wzorce techniczne na których się skupiamy budując kolumny... np. jak najbardziej wyrównane pasmo przenoszenia częstotliwości, odpowiedź czasowa i fazowa, które determinują głównie lokalizację poszczególnych instrumentów na scenie. Problem jest natomiast wtedy, gdy mimo bardzo dobrze dopracowanej kolumny pod względem technicznym i tak nie przynosi nam ona tego co jest najważniejsze w tej całej zabawie, a mianowicie PRZYJEMNOŚCI ze słuchania muzyki. Po prostu, siadasz przed sprzętem i o nim zapominasz.
Sprzedaję, ponieważ poza słuchaniem muzyki i robieniem kilku innych "rzeczy", lubię budować kolumny, nawet jeśli nie zarobie na pracy w nie włożonej :)
Tzn ja ich na gwałt nie potrzebuje ale chcę ich posłuchać po popularnym seasie jakiego mam, jeśli pójdą w cenie 3/4 nowych, inaczej jak będę naprawdę potrzebować kupię nowe
Skomentuj