Ja też mam i wiercenie w metalu i drewnie wykonuje bez problemu, tylko ja zrobiłem skręcanie całości i lekko usztywniłem. Nie oszukujmy się to kosztuje 200zł, w tej cenie to nawet porządnej ręcznej wiertarki nie kupimy ale w tej cenie brak konkurencji :)
Ja z powodu braku kolumnowej wiertarki, ostatnio wierciłem otwory 4mm frezarką na ręcznym sterowaniu.
0.1mm w dół frezem 4mm na 6000 obrotów prędkością 20mm/s na minutę i piłowało jak tralala ^^
Tylko wióry fruwały, pomijam sensowność tego rozwiązania, ale z braku innej opcji dało rady.
Szukam inspiracji na jakąś mikro wiertarkę stołową, chyba przerobię kolumnę do normalnej wiertarki.
Przydało by się coś pracującego z obrotach 200-1000, z dużym momentem obrotowym.
Jakiś czas temu był tu podawany link do kabla głośnikowego thomsona 2x2,5mm.
Mogę prosić kogoś kto nabył taki kabelek, żeby zmierzył mi jego wymiar? Chciałbym w dylatacji poprowadzić kable do surroundów na przyszłość.
Ja też mam i wiercenie w metalu i drewnie wykonuje bez problemu, tylko ja zrobiłem skręcanie całości i lekko usztywniłem. Nie oszukujmy się to kosztuje 200zł, w tej cenie to nawet porządnej ręcznej wiertarki nie kupimy ale w tej cenie brak konkurencji :)
Nowa podstawka dała dużo, no i okazało się że całość trzeba dobrze na rurę osadzić. Teraz będę robił nową rurę do niej. Tylko to jest skórka za wyprawkę bo rura 40zł a luzy zaczynają się na wrzecionie, są one minimalne ale są, co najśmieszniejsze uchwyt wiertarski jest kiepskiej jakości i wiertła poniżej 5tki mają bicie lekkie.
Dla mnie ta wiertarka starcza, robię nią otwory otwornicami i piórami, jest ok, silnik gorący i niestety trzeba po 20min przerwać pracę dla bezpieczeństwa.
https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...ier-7746230695
Końcówka na TDA7296. Z tego co można znaleźć info w necie to podstawowy problem to enkoder, co zapewne też tutaj jest problemem.
Z drugiej strony, za 50zł mamy obudowę, zasilacz i preamp z możliwością sterowania pilotem, a końcówkę można zmienić na LM3886
https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...ier-7746230695
Końcówka na TDA7296. Z tego co można znaleźć info w necie to podstawowy problem to enkoder, co zapewne też tutaj jest problemem.
Z drugiej strony, za 50zł mamy obudowę, zasilacz i preamp z możliwością sterowania pilotem, a końcówkę można zmienić na LM3886
Zgadza się, trzeba było wyczyścić enkoder. Wszystko śmiga dobrze. Końcówki można podmienić na coś ciekawszego, te szału nie robią.
Fajnie że preamp ma wyjście line out.
Teraz trzeba poszukać pilota. Może jakiś uniwersalny podejdzie.
Skomentuj