Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SB Acoustic ceny w Polsce

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Jak stać na głośnik za 2 tysiące, to stać też aby fronty zrobić na CNC.
    Chyba że wkłada takie głośniki a reszta najtańsza możliwa, jakieś tonsile czy coś... :P

Skomentuj

Ej specjalisty. Ellipticor ma tylko jajkowatą membranę a nie cały kosz :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Nawet prostej membrany nie umią zrobić. Tonsil to potrafił :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta

Nawet prostej membrany nie umią zrobić. Tonsil to potrafił :P
          Wspominanie Tonsilu jest nie na miejscu bo wszem i wobec wiadomo, że to firma ponad innymi i już nie wypada kopać leżącej konkurencji .

Z tego co widzę to chyba nie pozostaje nic innego jak przełknąć pigułę i już tylko się śmiać z nowych cen. Niebawem budowanie kolumn będzie bardzo ekskluzywnym i drogim hobby.

Skomentuj

Chyba, że ktoś ma w piwnicy "leżaki" czekające na właściwy moment wtedy może sobie pozwolić na odrobinę luksusu po starej cenie.

Skomentuj

Wspominanie Tonsilu jest nie na miejscu bo wszem i wobec wiadomo, że to firma ponad innymi i już nie wypada kopać leżącej konkurencji .

Z tego co widzę to chyba nie pozostaje nic innego jak przełknąć pigułę i już tylko się śmiać z nowych cen. Niebawem budowanie kolumn będzie bardzo ekskluzywnym i drogim hobby.
              Ewolucja. Najpierw robiło się tanie kolumny, bo było taniej. I ostre szukanie głośników o okazyjnym stosunku cena/jakość. Później drogie, bo tanich się nie opłacało. A teraz już w ogóle okaże się że tylko dla wybrańców.
              Jakakolwiek trochę sensowna wysokotonówka 500, średniak 800-1000 i woofer min. 500.
              Founteka juz nie ma, wavecor i SBA drogie, nawet tang band osiągnął absurdalne ceny.

Przyjdzie się przeprosić z STXem. Trzeba Soundwave-a do roboty zagonić, bo nie będzie z czego robić :)

Skomentuj

no gdyby zrobili by tez jajowaty kosz i jajowate dziury na jajowate wkrety do przykrecania to bylby dopiero postep

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta

Ewolucja. Najpierw robiło się tanie kolumny, bo było taniej. I ostre szukanie głośników o okazyjnym stosunku cena/jakość. Później drogie, bo tanich się nie opłacało. A teraz już w ogóle okaże się że tylko dla wybrańców.
                  Jakakolwiek trochę sensowna wysokotonówka 500, średniak 800-1000 i woofer min. 500.
                  Founteka juz nie ma, wavecor i SBA drogie, nawet tang band osiągnął absurdalne ceny.

Przyjdzie się przeprosić z STXem. Trzeba Soundwave-a do roboty zagonić, bo nie będzie z czego robić :)
                  e tam nie przesadzaj sam mówiłeś ze kablami można naprawić wszystko , wiec kupisz najtańsze głośniki a do tego specjalnie dobrane kable i wszystko zagra nawet bez zwrotnic !!!!! a jak jeszcze lepsze kable to nawet bez obudów

Skomentuj

To które kable najlepsze, żeby mi dobrze zagrały jakieś tanie chińskie głośniki z ali? Wymóg podstawowy - bez obudowy

Skomentuj

Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta

e tam nie przesadzaj sam mówiłeś ze kablami można naprawić wszystko ,
                      Ależ musiałem być pijany. Mało że takie głupoty to nic z tego nie pamiętam :P

A propos, testował ktoś te głośniki z ali? Ja na razie mam tylko doświadczenie z przetwornikami do słuchawek. Dwa razy wysyłali, za każdym razem co innego niż zamawiałem, ale grało w sumie ok, a po 10 dolków/parę kupowałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                        To które kable najlepsze, żeby mi dobrze zagrały jakieś tanie chińskie głośniki z ali? Wymóg podstawowy - bez obudowy
                        na audiostereo dobiora, tam są majstry złotouche

Skomentuj

Takie czasy. Nic nie zdziałamy nawet jakbyśmy wszyscy na forum w jednym czasie tupnęli nogą. Powstała marka, dali ceny dumpingowe, nazbierali klientów detalicznych jak i hurtowych a teraz podnoszą ceny. Nvidia też to przecież zrobiła. I ludzie nie kupią? Kupią, sprzedadzą mniej a pewnie zarobią więcej :). Jest okienko dla konkurencji. Zawsze zostaje Scan Speak (jeszcze). Popatrzcie do przodu na kolejne 12-20 miesięcy. Dopiero zaczną pojawiać się wynalazki i kombinacje. I może to też na plus

Skomentuj

na audiostereo dobiora, tam są majstry złotouche
                            A teraz to korci tam napisać takie coś dla beki...

Skomentuj

To pisz. Popcorn i Cola gotowe. Bądź odważny za nas wszystkich. Wsadź kij w mrowisko

Skomentuj

no i doczekaliśmy obniżki pod postacią promocji jednak ktoś w Świebodzinie puknął się młoteczkiem w czaszkę .

Skomentuj

Wczoraj dostaliśmy nowe cenniki od dystrybutora i ceny SBA wróciły do normalności, jest chyba minimalnie taniej niż wcześniej. Ale dokładnie nie sprawdzałem.
                                  https://blackdotaudio.eu/sb-acoustics,106,0.html

Do 3 w nocy ceny aktualizowałem.

Jeden ze sklepów w Polsce, zamiast czekać na nowe cenniki - podniósł ceny według własnego uznania i stąd takie dziwne zawirowania cenowe :( Ale już powinno wszystko wrócić do normy.

Pozdrawiam
                                  Karol
                                  BlackDotAudio
                                  Last edited by charLeS; 10.10.2022, 10:01.

Skomentuj

no i doczekaliśmy obniżki pod postacią promocji jednak ktoś w Świebodzinie puknął się młoteczkiem w czaszkę .
                                    To nie w Świebodzinie, to zamieszania narobił ten sklep, który potem zrobił promocję.

Skomentuj

No cóż, podnoszenie cen bazowych ponad cennik to standard...

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta

To nie w Świebodzinie, to zamieszania narobił ten sklep, który potem zrobił promocję.
                                        tak się składa ze miałem pomoc kumplowi w zakupie głośników i obserwowałem ceny w obydwu sklepach i obydwa moje ulubione sklepy podniosły cenę o vat w tym samym czasie !!!! wiec stad moje dywagacje o polinku .

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta

Osobiście ten sklep omijam bo różne opinie o nim słyszałem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X