Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Armageddon

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no powiem ze jest elegancko... konstrukcja ewoluowala od kad ja pierwszy raz slyszalem o cale lata swietlne... konstrukcja moze i stracila na efektywnosci ale calos sie juz tak nie "drze" no i w koncu mamy cale potrzebne tak naprawde do odsluchu pasmo przenoszenia... sa jeszcze rzeczy ktore trzeba napewno dopracowac (chodzi glownie o nieszczesne okolice 100hz) ale wydaje mi sie ze jest juz blizej konca jak poczatku. ale dynamika tych tubek i cala stereofonia to naprawde bajka. tak jak dotad bylem bardzo sceptyczny do tej konstrukcji, sledzilem jej rozwuj, ze tak powiem od "0", to teraz chetnie bym wsadzil do bagierka te paczki gdy Hubert byl sie wysikac i szybko wywiozl do domu a stosunek cena/jakosc hmm chyba mozemy powiedziec ze jest tu sama jakos bo cena no to chyba wiecej mnie kosztowalo paliwo do umberto niz koszt za dwie arz`ki

Skomentuj

umberto, nieoczekiwanie przybylo mi troche gotowki wiec ide dzisiaj zamowic brakujace plyty. w ciagu tygodnia powinienem zlozyc calosc.
      prosze o wyslanie schematu tej zwrotki :wink:

Skomentuj

Widze, ze odzylo :)
        Filtracja w sumie tutaj moze przyniesc tak szerokie pole manewru, ze kazdemu w danym pomieszczeniu to spasuje. Okolice dudniacych 100Hz juz bedzie trudno elektrycznie ruszyc - trzeba paczki poprzestawiac lub pokombinowac z pomieszczeniem.

Skomentuj

tomaszo, spytam tak OT: Strzelasz może z wiatrówki?

Skomentuj

Sytuacja ogólnie opanowana,zestaw czuły na centymetrowe manewry.Mimo nieprzyjaznego akustycznie mojego pokoju udało się pogodzić wiele aspektów choć wiem że może być dużo lepiej w innych pomieszczeniach.Ogólnie tłustość basu spadła do akceptowalnych wartości i całość brzmi jak potężne 3 drogi ze stonowaną choć nie uboga górą.Na mój gust wsio na miejscu i muzyki słucha się z dużą przyjemnością.A tą przyjemnośc zapewne daje niesamowita kontrola basu,szybkość jak i szczegółowość.Chętnie pod tym względem stanę w szranki z klasyką BR na mega wypasach.Choć już na starcie wiem że po za zejściem tub nie przebiją.To nie gra,to żyje.Sama radość ze słuchania.

Skomentuj

umberto opis rodem z lukara. Sorka za oftopa:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                orka za oftopa:)
                :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                  Zamieszczone przez dj_zibi
                  orka za oftopa:)
                  :mrgreen:
                  piles?? ;>

Skomentuj

Odświeżam :)

Do jakiego głośnika jest ten projekt z linku wcześniej???
                    http://home.arcor.de/lionking16/endplan.jpg

A poza tym na necie jest dostępny projekt tej tubki na BSW, ale ja nic nie wiem... :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Maniura_pl
                      Do jakiego głośnika jest ten projekt z linku wcześniej???
                      http://home.arcor.de/lionking16/endplan.jpg
                      eminence kappa 15" - wpisz betthorn w google to zobaczysz

Skomentuj

Słyszał ktoś BSW w hornie Umberto, i tego betthorn'a ?? Jak sie do siebie mają ?

[ Dodano: 2008-05-11, 14:02 ]
                        W sumie chyba nikt sie nie obrazi... a jak by co to skasujcie, znalezione w necie:

http://img265.imageshack.us/my.php?i...8dc2medqu8.jpg

Czy to ten projekt ;> ?

Skomentuj

Szczerze? BSW jest na tyle kiepskim głośnikiem, że nie warto pod niego robić tuby. BR to raczej wszystko na co zasługuje. Taniej o połowę, mamy nowego STXa, który parametrami bardziej nadaje się do Tub. Jest bardziej basowy mechanicznie.

Skomentuj

Znaczy że wypadło na betthorn'a bo taniej wyjdzie nie licząc budy, a dla mnie liczy sie też SPL bo to będzie na imprezy do mojego kuzyna do na prawdę dużego salonu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                              BSW jest na tyle kiepskim głośnikiem, że nie warto pod niego robić tuby. BR to raczej wszystko na co zasługuje.
                              hmm przesadzasz kolego przesadzasz... mowimy oczywiscie o bswII

Skomentuj

Ten bethorn jest strasznie duży...zamiast wydawać kase na kupe desek i materiałów wykończeniowych lepiej zainwestować w lepszy gar, zwłaszcza że odwrotki lubią chodzić parami...

Skomentuj

mIKI, dlaczego wg Ciebie BSW II jest dobrym basowym głośnikiem? Xmax jest mały. 5mm to taki na pograniczu basowca. Mała cewka i moc też nie za duża. Indukcja w szczelinie nie powala, 18 Tesli nie jest wynikiem złym, ani dobrym. Fs nisko położone, ale to z racji ciężkiej membrany, dobroć mechaniczna jest dosyć słaba. Do odwrotek potrzebne są potężne gary. Kiedyś jarałem się odwrotkami na STX 32-150-sc, ale na lepszych garach dopiero widać potencjał odwrotek.
                                  Shiver, dobrze mówi, lepiej dołożyć i kupić choćby Beyme 15LX60, która wymiata dosłownie. Masz 120-140litrów i bardziej przyjemniejszy bass niż z BSW II. I odwrotki jak nie parami, to i grupami lubią chodzić, dopiero po 2 na stronę da się uzyskać w miarę przyzwoity efekt. Nigdy więcej odwrotek do domu.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X