Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak naprawić prawdopodobnie złe dobranie sprzetu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak naprawić prawdopodobnie złe dobranie sprzetu

Witam
    Oczekiwałem lepszego brzmienia od zestawu jaki skompletowałem. Mam amplituner Sony STR-DA5200ES i kolumny HECO CELAN GT 702. Kolumny podobno mają mocny bass,ja mam u siebie podkręcony na maxa i jest bardzo średnio. Amplituner ustawiony tylko na stereo. Zbyt słaba moc amplitunera,można coś zrobić,podłączyć wzmacniacz pre out? Jeśli tak to jaki? Chce zachować jeśli ma to sens obecny sprzęt.Mam też klasyczny wzmacniacz Sony TA-1150 i kolumny Metas 300 I ten zestaw gra lepiej,bass jest dużo lepszy.
    Załączone pliki

Kolumn z portem BR na tylnej ściance nie przystawia się całkiem do ściany. One potrzebują potrzebują przestrzeni.

Skomentuj

Małe HECO stoją 12cm od ściany,one grają dobrze. Heco celan gt 702 stoją 25cm od ściany i w nich bas jest słaby.

Skomentuj

Zatem może pora pomyśleć o subwooferze...

Skomentuj

Myślałem że nie będzie potrzeby kupna subwoofera Zastanawiam się co nie daje rady. Sony STR-DA5200ES,za mała moc do HECO Clean GT 702? Przewody mam 4mm in-akustik silver.

Skomentuj

Może brak podstawek pod te kable i zwykle bezpieczniki w we wzmacniaczu zamiast takich audiofilskich?

Skomentuj

Postaw duże kolumny w miejscu małych i napisz czy nadal jest źle. Może to wina akustyki.

Skomentuj

Tak zrobię,podłącze do klasycznego wzmacniacza Sony w miejscu małych kolumn. Kupiłem wzmacniacz Pioneer SA 900,podobno to dobry wzmacniacz?
                Last edited by Mariusz78; 30.04.2024, 06:23.

Skomentuj

Dostałem dziś Pioneera SA-900,podłączyłem i Heco celan GT 702 zaczęły grać :) jest bass którego brakowało na Sony DA5200ES.
                  Last edited by Mariusz78; 07.05.2024, 20:22.

Skomentuj

Witam
                    Sony 5200 ES podoba mi się z wyglądu,obsługi i czasami oglądam filmy 7.1 wiec zostanie. Zapewne przewidziane było aby amplituner pracował z sobwooferem,teraz też mam z zestawu Pascal Sony ale to nie to. Odkładam na sobwofer Heco celan. Do Was pytanie . Mam teraz wzmacniacz Sony i klasyczny Pioneer,jeden zestaw kolumn Heco Celan gt 702. Potrzebuję przełącznik jeden zestaw kolumn dwa wzmacniacze,kupić czy zrobić?
                    dziękuję i pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                    X