Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zyciowe priorytety
Collapse
X
-
Pewnie każda kolekcja klamotów zakończy podobnie, znam np. właściciela pewnego warsztatu który przejął go po ojcu i całe życie w nim pracował, ale jako że ani córki, ani zięciowie nie pójdą tą drogą, to na nim się zakończy.
Zasadniczo warto by zapytać czy hobby uprawia się dla siebie? Bo jeśli tak to zasadniczo jest ono po to by się realizować i to się zgadza.
Bohater wątku, zatracił balans między hobby a normalnym życiem i władował się z nim w życie rodzinne.
To jest jako tako złe i wyszło mu jak wyszło, trudno. Nie osiągnął swojego celu (sam o tym mówił w filmie), zwyczajnie choroba go uświadomiła że musi przestać bo czasu brak.
Ja ze swoim tatą nie lubiłem siedzieć w garażu i nie siedziałem.
Nie przeszkodziło to w tym że teraz sam siedzę w garażu i w sumie mamy teraz o czym pogadać jak wpadnę z wizytą.
Swoich dzieci do grzebania pod autem nie ciągnę, tak jak do pił, frezarek, czy innych takich pierdół.
Bardziej je interesuje moja zawodowa praca i wolą siedzieć przed kompem, drukarki 3D, czy inne świeższe tematy.
Gość może być przykładem że bawić się można, ale trzeba mieć umiar.
To że jego klamoty się sprzedały po taniości to nie wiem co wnosi. Jeśli ktoś oczekuje po hobby dodatniego bilansu ekonomicznego to to się chyba rozmija z rzeczywistością.
A jeśli hobby zaczyna przynosić poważne zyski to nie jest to już hobby, a praca, to czy na boku, czy główne źródło utrzymania to kwestia skali.
Znam za wielu ziomków co z zainteresowania i hobby, zaczęli łapać fuszki i nagle okazało się że nie mają czasu na życie, bo po robocie cisną to co obiecali innym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dudeusz Zobacz posta
potomkowie mieszkają w świecie w dużych miastach i mój system jest dla nich za duży
sprzedawać za ułamek ceny nie ma sensu więc niech idzie ze mną do końca :)
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta
ja po śmierci zostanę spalony razem ze swoim systemem i nikt nie będzie miał pretensji :)
potomkowie mieszkają w świecie w dużych miastach i mój system jest dla nich za duży
sprzedawać za ułamek ceny nie ma sensu więc niech idzie ze mną do końca :)Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta
ja po śmierci zostanę spalony razem ze swoim systemem i nikt nie będzie miał pretensji :)
sprzedawać za ułamek ceny nie ma sensu więc niech idzie ze mną do końca :)
Zauważyliście ze nawet zegary szafowe konstruktor miał w konfiguracji stereociekawe jak tam z holografia sceny stereo podczas kurantów na pełna godzinę .
Skomentuj
-
"ciekawe jak tam z holografia sceny stereo podczas kurantów na pełna godzinę ."
1. symetria układu pokoju odsłuchowego ma istotne znaczenie dla wiernego odwzorowania sceny stereo ze względu na dążenie do tego samego typu odbić z obu kolumn....wtedy obie kolumny grają w takich samych warunkach akustycznych.
2. Układy zespołów głośnikowych kolumnowych w sensie ustawienia wielu głośników jeden nad drugim tworzą raczej ścianę dźwięku niż punkt dlatego scena stereo jest inaczej definiowana niż w przypadku monitorów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta"ciekawe jak tam z holografia sceny stereo podczas kurantów na pełna godzinę ."
1. symetria układu pokoju odsłuchowego ma istotne znaczenie dla wiernego odwzorowania sceny stereo ze względu na dążenie do tego samego typu odbić z obu kolumn....wtedy obie kolumny grają w takich samych warunkach akustycznych.
2. Układy zespołów głośnikowych kolumnowych w sensie ustawienia wielu głośników jeden nad drugim tworzą raczej ścianę dźwięku niż punkt dlatego scena stereo jest inaczej definiowana niż w przypadku monitorówchodzilo mi o sytuacje gdy JEDYNYM zrodłem dzwieku sa zegary
Skomentuj
-
To że mężczyzna musi mieć jakieś hobby to każdy wie :)
Ale też i owszem gdyż ponieważ:
Ja tam prywatnie uważam że mężczyzna nie powinien mieć tylko jednego hobby ale mieć ich " kilka" aby się "fanatycznie" nie zafiksować na tym jednym często także zaniedbując rzeczy doczesne i obowiązki stanu
Naturalną rzeczą jest także to ze wraz z wiekiem pewne hobbistyczne zamiłowania słabną a pojawiają sie nowe, chociazby by takie których prędzej z racji wieku nie można było uprawiać lub nasza "dojrzałość" była jeszcze na "głupia"Last edited by Zap Projekt; 02.11.2024, 20:47.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz postaTo że mężczyzna musi mieć jakieś hobby to każdy wie :)
Ale też i owszem gdyż ponieważ:
Ja tam prywatnie uważam że mężczyzna nie powinien mieć tylko jednego hobby ale mieć ich " kilka" aby się "fanatycznie" nie zafiksować na tym jednym często także zaniedbując rzeczy doczesne i obowiązki stanu
Naturalną rzeczą jest także to ze wraz z wiekiem pewne hobbistyczne zamiłowania słabną a pojawiają sie nowe, chociazby by takie których prędzej z racji wieku nie można było uprawiać lub nasza "dojrzałość" była jeszcze na "głupia"
Skomentuj
Skomentuj