Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z subwooferem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z subwooferem

Siema, jestem tutaj nowy, o sprzecie audio w sumie nie mam pojęcia, a oto mój problem. Padł mi sie komputerowy subwoofer. Po krótkim dochodzeniu, doszedłem do wniosku ze rozwalony jest sam głośnik. Próbowałem znaleźć punkt naprawy w moim mieście ale nic z tego. Postanowiłem zakupić jakiś głośnik niskotonowy na allegro, ale nie moge znaleźć odpowiednika tego zepsutego. I tu mam takie pytanie. Z tego co widac mój głośnik działął na 13V, moc 20W a impendacja 4 Omy. Na allegro wygrzebałem coś o takich paramerach:
    impedancja 4 omy
    skutecznosć 85 dB/W/m
    pasmo 40-5000 Hz
    moc znamionowa 40W
    moc muzyczna 60W

nie ma żadnych info. o napięciu. Czy bedzie on dobry do mojego subwoofera i czy bede potrzebował dodadkowego wzmacniacza, czy coś? Z góry dzieki za pomoc :)

Najważniejsze, żeby miał taką samą impedancję. Jeżeli się zgadza to będzie ok.

Skomentuj

kartofel, przykro mi to stwierdzić, ale ten głośnik nada się tak samo do twojego subwoofera jak kwadratowe przedszkole do zielonego płotu :)

Skomentuj

jesli znasz sie choć odrobine na elektronice a właściwe na majsterkowaniu :]
        to rozbierz tego suba, wymontuj wzmaka, kup np. tesla (tvm) arn150-4ohm wsadz go do 8litrowej paczki, przymontuj na tył wzmaka i masz prawie hi-end sub ;]
        pozdro

Skomentuj

Czaruję...
        X