Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceny SB Acoustics

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ceny SB Acoustics

Witam

Post do którego zapraszam charLeS bo głównie do niego pytanie.

Czy mnie się coś pomieszało czy widzę na blackdotaudio podwyżkę oferty SB o prawie 50% ?! Kto to wymyślił, producent? dystrybutor?

Prosiłbym o choćby skrawek informacji skąd aż taka podwyżka. Jakieś surowce poszły w górę, czy korekta wartości? O co tu chodzi.
    Last edited by dragon; 02.01.2025, 17:56.

Masakra.
    TW29RN za 1224,33 zł ???
    MW16P-8 za 1238,49 zł ???

To ja dziękuję, postoję. Scan Speaki poproszę.
    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Wstrzymałbym się z paniką bo mi to wygląda na jakiś błąd w działaniu mechanizmu sklepu. Pewnie mechanizm nadawania marży coś zfixował i posypały się ceny. Wystarczy porównać ze sklepami za granicą, np soundimports nie ma takich anomalii a oni jakby miała być podwyżka to też by przecież zareagowali.

Skomentuj

Możesz Yoshi mieć racje, jednak zbiegło się to z początkiem roku, nie wszyscy mogli jeszcze uaktualnić ceny i trochę szok.

Oby to była wersja z błędem, w przeciwnym wypadku jeśli SB zmieniło ceny to nie wróżę sukcesów z takimi cenami.

Skomentuj

Nowy cennik od polskiego dystrybutora. Zwracałem im na to uwagę, ale odpisali że wszystko się zgadza.
          Last edited by charLeS; 02.01.2025, 22:13.

Skomentuj

No to raczej zaorali.

Zobaczymy co będzie u soundimports czy TLHP.

Skomentuj

Strzał w kolano.
              Wszystkie sklepy podniosły ceny.

Poszły również cewki i inne elementy do zwrotnic .
              Last edited by toopcool; 03.01.2025, 06:08.

Skomentuj

Ceny wróciły do starych ????

Skomentuj

Na to wygląda, fajny ten dystrybutor, ja już SBa nie kupię po takiej akcji.

Skomentuj

Czyli jednak nie do końca się wszystko zgadzało. Polink chce sobie dorobić, a obsrał zbroje? Bo szczerze mówiąc nie wiem jak można inaczej skomentować tak pojeb... akcje. Ciekawe co producent by powiedział na takie coś.

Ceny wróciły, ale nie do końca wszystko jest tak samo.

Skomentuj

Jest to co najmniej dziwne że w jednych sklepach poszły ceny do góry a w innych nie.
                      Głośniki SB poszły 60 % do góry .
                      Poszły również elementy do zwrotnic ale nie we wszystkich sklepach !!
                      Wygląda to dziwnie i jak ktoś wspomniał wcześniej trzeba by patrzeć na sklepy w Europie jak u nich z cenami.
                      Jeśli z granicą nie ma skoków cen to znaczy że u nas ktoś chce "strzyc barany".
                      Sam raz po raz zamawiam coś z EU i w zasadzie i cenowo i czas realizacji zamówienia są podobne więc takie windowanie cen to strzał w kolano.

Skomentuj

Grube przegięcie

Listopad vs Styczeń - 64% podwyżki

Chyba trzeba kupić kilo miedzi i samemu sobie cewki nawijać.
                        Last edited by dj_flash; 04.01.2025, 09:08.

Skomentuj

Ciekawe czy to wina POLINK, czy JANTZEN, bo po przejeciu moze sa naciski z gory

a co do cewek - jest jeszcze stx

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                            Jest to co najmniej dziwne że w jednych sklepach poszły ceny do góry a w innych nie.
                            Może niektóre sklepy chcą po prostu sprzedawać, kosztem swojej marży.
                            Im większa konkurencja tym lepiej dla klienta, prawda?

Skomentuj

Śmierdzi mi to grubym wałkiem.
                              O tym, że ceny SB pójdą do góry wiedziałem już miesiąc temu. Wysyłali do stałych odbiorców wiadomości że takowe są planowane.

Skomentuj

Grubym wałkiem to śmierdzi to, że we wszystkich polskich sklepach internetowych są takie same ceny głośników.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_flash Zobacz posta
                                  Grube przegięcie

Listopad vs Styczeń - 64% podwyżki

No nieźle. To teraz toroidalne to jest dopiero kosmos...
                                  W zeszłym roku taka np. C-Coil 5,6mH / 0,13ohm / drut 1,2 kosztowała 154,- zł/szt. a teraz kosztuje 250,- zł brutto/szt. Podwyżka 62%.

"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                  JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Ja też nie jestem zadowolony z tak dużej podwyżki. Od razu jak dostałem nowy cennik rozmawiałem z polskim dystrybutorem odnośnie cen. Przed chwilą dzwoniłem do Michaela - właściciela Jantzen, w tej samej sprawie. To nie jest tak, że nic w tej sprawie nie robię. Podwyżka była nieunikniona. Będzie korekta cennika produktów Jantzen pod koniec tygodnia, będą trochę niższe ceny. Jeśli chodzi o głośniki, w tej chwili ceny SB Acoustics na sklepie BlackDotAudio, są zbliżone do tych ze sklepów EU tak samo będzie z Seas. Ceny Dayton i kilku innych producentów w tym roku są trochę niższe niż w zeszłym. Zwiększymy ofertę Peerlees. Zawsze dla stałych klientów mamy jakieś rabaty. My jako sklepy nie zawsze mamy wpływ na ceny, jakieś oskarżenia w stosunku do sklepów, jako ostatnim ogniwie w dosyć długim łańcuchu logistycznym, nie są w porządku.
                                    Karol
                                    BlackDotAudio.eu

Skomentuj

charLeS

Co do ostatniego zdania, doskonale zdaję sobie z tego sprawę, celem zalożenia tematu nie był z mojej strony przytyk w Twoją stronę. Zdaję sobie sprawę z łańcucha jaki funkcjonuje czyli producent->dystrybutor->dealer czyli Ty.

Wiem, że dealer ma najwięcej do roboty, mało z tego dostaje i jeszcze ma przeważnie gówno do gadania wyżej.

Celem było zdobycie wiedzy co jest powodem takiej sytuacji bo nie było żadnych ostrzeżeń.

W dodatku dla dwóch znajomych od nowego roku mieliśmy rozpocząć projekt kina 7.2. Jako podstawe wybrałem im głośniki z SB i wszystko było domknięte, chłopaki podjarane. Po nowym roku miały być zakupy, a tu praktycznie kwota koszyka x2. W tej sytuacji trudno o zachowanie nerwów.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                        charLeS

W dodatku dla dwóch znajomych od nowego roku mieliśmy rozpocząć projekt kina 7.2. Jako podstawe wybrałem im głośniki z SB i wszystko było domknięte, chłopaki podjarane. Po nowym roku miały być zakupy, a tu praktycznie kwota koszyka x2. W tej sytuacji trudno o zachowanie nerwów.
                                        Ja widzę na blackdotaudio.eu ceny praktycznie bez zmian - PFCR, NAC po staremu.
                                        Tylko te cewki drogie...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X