Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piszczenie w uchu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piszczenie w uchu

witam

macie czasami cos takiego ze nagle przestajecie czesciowo slyszec na jedno ucho i calkowicie na wysokich tonach, a do tego dochodzi glosny pisk?

ja tak mam coraz czesciej, raz na jedno a raz na drugie ucho i nie wiem czym to jest spowodowane :/

Hmm nie wiem, może trzeba dobrze umyś uszy ? :P

Skomentuj

ja mielem takie akcje po nurkowaniu na ok 3-4metrach;p
      a czasem mam akcje ze mam jakby przytkane ucho i slyszye jak przez wode ale szybko to mija

Skomentuj

raczej nie, moje uszy sa dobrze traktowane, kiedys sie moga przydac do pracy :)

Skomentuj

taki efekt to po prostu nagla zmiana cisnienia. mozesz sprobowac np przy 180km/h otworzyc okno w samochodzie, i na kilka sekund tez bedzie piszczalo w uszach

Skomentuj

Jak mojemu dziadkowi piszczalo to mowil.. Starosc idzie sarosc.... <lol2>

djrobo ma racje to wina cisnien. Plyn ktory jest w uchu srodkowym czasem mu odbije i zmieni troszke cisnienie, Jest ciut inne niz to na zewnatrz i puk, Piszczy jak stara ARV :P

Skomentuj

zmiana cisnienia? no ok ale co z tego skoro to nawet sie dzieje jak siedze przy kompie czy tv, tak samo od siebie

Skomentuj

Moze to kwestia trabki Eustachiasza (czy jak sie tam pisze) - "odpowietrzenia" ucha... Nie masz alergii, chronicznego kataru, klopotow z zatokami lub gardlem?

U mnie np. wystepuje staly pisk spowodowany zapewne krazeniem - jak jest idealnie cicho to u mnie piszczy. Niby nie przeszkadza... no ale wiem, jak to moze byc upierdliwe.

Skomentuj

nie dolega mi nic z wymienionych rzeczy... cholera wie z czego to sie bierze

Skomentuj

nie cierpisz na np nadciśnienie ?
                    Ostatnio w poszukiwaniu informacni nt nadciśnienia trafilem gdzieś na informacje że może ono powodować takie zonki :)

Skomentuj

Yoshi_80, uszu nie powinno sie myć tylko nawilżać olejkiem na waciku :) Tak mi powiedział laryngolog... Niby mycie takie hmm 'bezpośrednie' :) za pomocą palucha i mydła jest przyczyną wilu podrażnien o któych nie mamy pojęcia a czasem moze doprowadzić do uszkodzenia słuchu. Z palca tego nie wyssałem :) to cytat.

Skomentuj

Właśnie proponuje sobie wziąść cisnieniomierz i na spokojnie zmierzyć, to może byc przyczyna pisku w uszach. Nie wiem jak inni reaguja ale zawsze jak mierze cisnienie w obecnosci jakiegos białego fartucha to samoistnie mi się podnosi Wole więc sam na spokojnie zmierzyć, babcia albo dziadek pewno mają ciśnieniomierz.

Skomentuj

Możesz mieć problemy z krążeniem mózgowym, niedotlenieniem mózgu, wtedy może pomóc np. Bilobil albo Ginkofar.

Skomentuj

Nie chce zasmiecac forum i zapytam tutaj. Mieszkam na wsi. Do sredniej szkoly chodzilem do Rzeszowa. I ? Dlaczego jezeli dluzszy czas spedze w miescie, bylejakim to boli mnie niemilosiernie pod wieczor glowa ??? Wiecie moze ?

Skomentuj

na wsi masz przewanie spokoj i cisze, gdy spedzisz dzien w miescie po kilku dniach na wsi, moze cie rozbolec glowa od natloku halasu, ale to chyba jeden z czynnikow ktore moga wywolac bol glowy

Skomentuj

ja tak mam, do tego dochodzi chwilowa dezorientacja :)

Skomentuj

Jesli chodzi o mycie uszu to mialem z tym nieprzyjemnosci w dziecinstwie i lekarz przepisal mi cos takiego w kropelkach. Wiem tylko ze wkraplalo 3 kropelki do ucha czekalo okolo 5 min. i potem przeplukiwalo bezposrednio ciepla woda. Ten preparat rozpuszczal to co bylo w uszku i tylko wyplukiwales :) Spoko sprzet. I wiem tez ze Koloś ( doktorek ) Mowil mojej Mamusce ze dzieci powinny myc uszka palcem. Po to aby sie im powiekszyly kanaly sluchowe :)

Skomentuj

Kurde, ja tez mam tak, ze jak jest cisza to slysze pisk w uszach, no ale fakt ze delikatne nadcisnienie mam. Za to czasem slysze takie bardzo wyraznie piszczenie na wysokich czestotliwosciach, dochodzace z telewizorow (ale nei z glosnika) (slyszy to rowniez moja matka, za to reszta rodziny juz nie).

Skomentuj

poprostu TV piszczy.(stary maly TV czarno bialy tak drze ryja...trzeba wyplacic liscia od góry)

Skomentuj

Tasior poruszyl wazna kwestie - nieraz TV tylko na czuwaniu piszcza na okolo 16 - 18 kHz. Mialem taki przypadek - zreszta mam do tej pory jak przyjezdzam - u mojego wujka. Ma jakiegos soniaka i nawet na czuwaniu wydaje z siebie dokladnie 18 kHz z groszem w natezeniach kosmicznych jak dla mnie. Wysiedziec nie moge! Oczywiscie nikt mnie nie rozumie, bo nikt tego nie slyszy... Esz...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X