Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piszczenie w uchu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To piszczy przetwornica, a dokładniej trafo WN. Konstruktor nie słyszał więc olał to zamiast podniesć czestotliwość na ponad akustyczną. Ciekawe jak psy na to reagują

Skomentuj

Podkulają ogon, kładą uszy po sobie i spieprzają... albo zaczynają wyć.

Skomentuj

DOkladnie. Ja mam w pokoju tv Thomsona i monitor Dellai wszystkie piszcza. Z taka roznica ze...Dell majakies nizsze pasmo i trzeba go wylaczac a TV jest jeszcze do zniesienia, ale i tak to jest wku..... W smie juz nie zwracam na to uwagi a wylaczac TV mi sie nie usmiecha zawsze Powerem :/ Jest jakas metoda zeby to uciszyc?

Skomentuj

sprzedac TV i kupic LCD

Skomentuj

a ja caly czas slyszee pisk ale sie przyzwyczailem i sobie wmawiam ze tak naprawde nic nieslysze.

Skomentuj

Tasior - udaj sie do specjalisty. Mowie na serio. Warto to zbadac dokladniej i nie lekcewazyc.

Skomentuj

tomaszo niby dlaczego tasior ma isc do specjalisty skoro slyszy pisc TV ? To chyba znaczy ze ma dobry sluch :)

Skomentuj

hellrider, ja tez nie lubie piszcznie tv :( najgorsze jest jak chce posluchac muzy a w pokoju wlaczony jest tv i chce go wylaczyc - wtedy ktos mi zawsze odpowiada ze sciszy go i nic nie bede slyszal ... i tu pojawia sie problem :(((

Skomentuj

Myslalem, ze ma tkie piszczenie firmowo...

Skomentuj

Opisze bardziej szczegolowo moje zjawiosko.
                      Monitor jak i TV nie piszcza jednostajnym dzwiekiem. To jest cos w rodzaju odglosu jakie wykonuje zwarcie produ. Tylko ze to sie dzisje jakby w granicach od ( tak na oko ) 18Khz w gore.

Skomentuj

ja mierzylem sobie sam sluch po zakupie kolumn i gdy zapodalem 17'100hz to bylem w stanie to uslyszec; natomiast gdy zapodalem 17'200hz to juz nie - dlatego wydaje mi sie ze ta czestotliwosc ktora podales jest zawyzona nieco o 1,5khz (tak na oko/ucho :P)

Skomentuj

Ja slysze bez problemu 18 Khz.

StuffiX Mieszkasz w miescie czy na wsi ?? Jelsi w miescie mozesz miec przytepialy sluch od codziennego Halasu ;]

Skomentuj

Jeszcze slysze do 19 kHz... Kiedys bylo to prawie 20 - jeszcze ez 4-5 lat temu... Idzie to potem w drastycznym tempie...

Skomentuj

ja slysze ciagle pisk,wczesniej mowilem tylko o TV.
                              ten pisk jest cichy,ale jak wczesniej dawalem czadu,czyli 10 W + arz 6608x1(glosno to gra,jak krzycze nic nieslysze) to mi potem piszczalo glosniej,musialem sobie palcem "odetkac" ucho. :)

Skomentuj

hellrider, w miescie - przy jednej z najwiekszych ulic :) - ponadto katuje sie sluchawkami od czasu do czasu :) (oczywiscie zawsze max vil. )

Tasior, moj monitor gdy sie psul (ostatnie stadium zycia - to rownierz bardzo glosno piszczal... gdy sie rozgrzal to ustawalo... az w koncu obraz tez ustal

Skomentuj

Czaruję...
                                X