Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co myślicie o Ibizie GTI - miał ktoś coś takiego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co myślicie o Ibizie GTI - miał ktoś coś takiego?

Miał ktoś Ibize z silnikiem 2.0L 8V roku 93-96 ? Co o niej może powiedzieć ciekawego zalety/wady?

niechcialbym byc niemily ale chyba pomyliles dzialy

Skomentuj

Faktycznie zamiast offtopic to car audio, sorry. Prosze uprzejmie któregoś z moderatorów o przeniesienie tego postu.

Skomentuj

Wiele ci to nie pomoze, ale mialem Cordobe 1.6 8V rocznik chyba '96. Calkiem miłe autko, do 80km/h ładnie idzie, pozniej gorzej :P Pierwszy raz zepsuła się dopiero ostatnio, drugiemu wlascicielowi (po 10 latach, IMO - nieźle )

Skomentuj

Hmm, ja moge powiedzieć cos o tym silniku, bo w zasadzie w seacie to to samo co w VW. Miałem go w Passacie GT (2.0 8V). To co na pewno sie spie..to zapalanie, do konca nie wiem co to dokladnie jest (czy rozrósznik czy instalacja) ale problem powtarza sie w wielu przypadkach (czt. u innych urzytkowników VW). O tyle to dziwne, że podczas rozebrania rozrósznika nie wykazuje on jakiś zużyć czy czegokolwiek).
          Póżniej wspomaganie... po wiekszych przebiegach cieknie maglownica (no ale to może efekt zmeczenia ) Nie wiem jak bedzie w ibizie,ale np w opellu i przy podobnych przebiegach ojciec nie mial podobnych problemów.

No to tyle moze cos pomoże.

PS: W passacie ten silniczek dość sobie radzil, w Ibizie i jej masie może to juz ciekawie wygladać...znaczy jeżdzic :)

Pozdr.

Skomentuj

a ta ibiza nie wychodzila tez z tym silniekiem 1.8DOHC 16V 129km czasami ?? to by bylo 100razy lepsze rozwiazanie a wiem ze te nowsze seaty mialy to..

Skomentuj

Znalazłem lepszą ibizke z silnikiem 2.0L 16V i mocy 150km. Tak byly takze 1,8i 16V

Skomentuj

Zamieszczone przez drzewko
                Znalazłem lepszą ibizke z silnikiem 2.0L 16V i mocy 150km.
                To jest wersja cupra. Znajomy ma Cordobe 2.0 gti. Silnik lakomy na benzynke ale samochod dynamiczny. W mniejszej Ibizie bedzie tylko lepiej :)(przyspieszenie, dynamika)

Skomentuj

Od dziś stałęm się posiadaczem ibizy cupry 2.0L 16V w karcie wozu jest wpisane 174km, ma jakies 8 sekund do 100km/h 18 sekund do 160km/h. Ogólnie wrażenia z jazdy bardzo pozytywne :) Aż żal z tego auta wysiadać, jakbym mógl to bym tam zamieszkał :) Aż się boje wyobrażać jak to bedzie jeżdzić jak założe turbo :). Spalanie nie jest najgorsze z klimatyzacją w trasie predkośc 120-140km/h wyszło 7,5 litra. Wiec całkiem nieżle w miascie mysle ze ok 10-11 litrów

Skomentuj

drzewko, jak Ci przyjdzie wymienić rozrząd to szybko ochłoniesz :P

Skomentuj

Dlaczego niby miałbym wymieniać rozżąd? Pękają paski czy co?

Skomentuj

A kiedy był wymieniany?I czy masz na 100% pewność że BYŁ?
                        To jest 16 zaworów,to kosztuje troche.A seat słynie z nietrwałych tych elementów.Choc niby sie markuje VW.Niby,jak skoda.
                        Lepiej o to zadbaj,bo sie tłoki z zaworami spotkają a to juz kolosalny finansowy ból.

Skomentuj

Mam ksiazke serwisowa w polsce pasek rolka i filtry byly wymieniane gdy miał 126 tys/km a teraz auto ma 150 tyś wiec jest si

Skomentuj

Oby,znam ten temat.
                            Mamy pudzio tez miał w książce wbita wymiane przy 40 tyś,tera ma niby 50 pare a pasek postrzępiony jak diabli.Wymienilismy dla świetego spokoju.
                            Nie to że Cie strasze czy coś,poprostu jedź do zaufanego mechaniora i niech prześwietli auto jak swoje.Dla własnego komfortu i bezpieczeństwa,bo przy tym przebiegu to cuda mogą wyjść.Nie wierze że tym emeryt jeździł.Ile to ma lat?

Skomentuj

pierwsza rejestracja pażdzernik 1997r ale i tak przeglad zrobie szczegołowy pozatym musze zrobić wydech bo zabardzo go narazie nie ma i chodzi to jakby mialo jakis amerykanski silnik z mustanga :)

Skomentuj

9 lat,przebieg niby OK,ale jak od szwabów to na bank kręcony.Wal na warsztat bo se narobisz kosztów,powaga.A tego Ci nie życze.

Skomentuj

Racja, pierwsze co powinienes zrobic po zakupie autka to zmiana paska rozrządu, przy zerwaniu może być różnie, generalnie to jest benzyniak, nie ma takiego stopnia sprężania jak diesel, lepiej nie sprawdzaj czy duzo roboty sobie narobisz po zerwaniu paska więcej bidy można sobie narobić w dieslu. Ale to już temat na inna dyskusję

Skomentuj

Czaruję...
                                  X