Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyta MDF na allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płyta MDF na allegro

Witam
    Czy ktoś z was może zamawiał coś od diykraft_pl na allegro ?

https://allegro.pl/oferta/plyta-mdf-...mm-17312907151

Klienci zarzucają im długi czas realizacji kiepsko zabezpieczone paczki, ale może to tylko jednostkowe przypadki.

Lub gdzie mógłbym jeszcze w necie to zamówić ?

Ewentualnie może ktoś by mi polecił gdzie na terenie Wrocławia bądź okolic, można kupić formatki na wymiar. Potrzebuję ok 0,7m2
    Last edited by bartholomaeus95@gmail.com; 18.04.2025, 09:17.

drzazga na grabiszyńskiej, rbr carpenter, podobno też stolmat - ci pierwsi mi docięli, średnio zadowolony jestem ale jakoś to próbuję złożyć, reszta to nie wiem, po prostu w google znalazłem i dzwoniłem w innej sprawie. nie wiem tylko czy z tej grubości sprzedadzą Ci tyle, czy będziesz musiał kupić całą płytę. a no i jeśli masz wzmocnienia lub przegrody to poproś o zmierzenie grubości płyty, żebyś nie miał tak jak ja, że płyta grubsza i muszę się bawić w skracanie formatek - i ewentualnie zamówił po prostu krótsze/dłuższe odpowiednio wcześniej. nomen omen patrzyłem w karty katalogowe kilku producentów, zakładają nawet 15% tolerancji grubości płyty. szybko się wytłumaczyło, że 18,3 zamiast 18 może wyjechać z fabryki a nie wcisnęli mi jakiś szmelc.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
      drzazga na grabiszyńskiej, rbr carpenter, podobno też stolmat - ci pierwsi mi docięli, średnio zadowolony jestem ale jakoś to próbuję złożyć, reszta to nie wiem, po prostu w google znalazłem i dzwoniłem w innej sprawie. nie wiem tylko czy z tej grubości sprzedadzą Ci tyle, czy będziesz musiał kupić całą płytę. a no i jeśli masz wzmocnienia lub przegrody to poproś o zmierzenie grubości płyty, żebyś nie miał tak jak ja, że płyta grubsza i muszę się bawić w skracanie formatek - i ewentualnie zamówił po prostu krótsze/dłuższe odpowiednio wcześniej. nomen omen patrzyłem w karty katalogowe kilku producentów, zakładają nawet 15% tolerancji grubości płyty. szybko się wytłumaczyło, że 18,3 zamiast 18 może wyjechać z fabryki a nie wcisnęli mi jakiś szmelc.

Kontaktowałem się z drzazgą, mogą zamówić płytę i sprzedać na kawałki, ale rozważam jeszcze opcję z Leroy Merlin, u nich jest 18 mm, ale że prawdopodobnie będę jednak robił trochę większa skrzynie, to wzmocnienia i tak będą. Czy ktoś może kupował już MDF w Leroy, Warto ?

Skomentuj

Zamieszczone przez bartholomaeus95@gmail.com Zobacz posta

Czy ktoś może kupował już MDF w Leroy, Warto ?
        Ja kupowałem, bo nie miałem innego wyjścia.
        I tylko w takiej sytuacji bym to powtórzył.
        Ten MDF jest po prostu miękki.
        Można użyć go do konstrukcji, ale na front, tam gdzie będą podfrezowania, zaokrąglenia, oraz otwory pod wkręty, to tak średnio się nadaje.

Skomentuj

Całkiem przyzwoitej jakości MDF (zbity, twardy, nie pouszkadzany wtrąceniami) jest obecnie do kupienia w Casto, ale niestety jako formatki. W BB znalazłem obecnie tylko 400x800x18mm, ale pamiętam, że były większe i mniejsze też. Ceny chyba znośne, jak na market, o takich wymiarach kosztowała chyba 23, a może 26PLN, nie pamiętam dokładnie. Co ciekawe Made in France :)
          Miłego.

Skomentuj

Czaruję...
          X