Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie akumulatorki ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie akumulatorki ??

Kupielm Canonka i nie mam pojecia jakie Aku. do niego zaaplikowac :( Wrzechwiedzacy pomozcie :P. Cena w granicach 40-50 zł. za nic w świecie wiecej... Mam na mysli cztery akumulatorki :P

Ja używam Panasonica i Energizera i jak narazie dają rade.
    http://www.allegro.pl/item101690173_..._mah_nimh.html

Skomentuj

Ja znow myslalem nad sprzetem z rodziny GP. Ale nie wiem czy to dobry wybor.

Skomentuj

Vipow,taniocha a koszą energizera,sprawdzone na własnej skórze.I na własnym canonie ;]

Skomentuj

Ja mam SANYO i jestem zadowolony. Kompletnie nie wiem ile kosztywały ale niewiele. Ja myśle że te GP jak bedziesz dobrze ładował to bedą git. Tylko dużej pojemności kup!! Nie jakieś 1000mAh tylko 2500.

Skomentuj

z tego co wudze tutaj i wszedzie to kazde akumulatorki sa dobre :)

Skomentuj

jak kuujesz akumulatorki jakies malo... ze tak powiem firmowe to zwroc uwage na ich mase... to taka mala uwaga...

Skomentuj

Ja chciałbym jeszcze dodać ć że akumulatorki mają określoną pojemność po kilku ładowaniach, i trzeba uważać żeby ich nie przegrzać. Co jak co nie ma zaufania do podejrzanych firm, może trzymają długo ale nie wiadomo ile cykli ładowania wytrzymają. Te co przykładowy link zapodałem to jest cena za 4szt, 6,50 zł za szt to chyba niewiele co?

Skomentuj

baterie mona w takiej cenie nalezc

Skomentuj

coolombo, pod warunkiem że sa orginalne.Handluje tym i taka cena jest mało realana nawet w hurcie.
                    Od momentu zakupu canona jade na vipowach i energaizerach,oba komplety 2500 pojemności.I niestety,chinole trzymaja lepiej a ładowane były juz ponad 100 razy.
                    Komplet 2500 plus ładowara 30 zł.

Skomentuj

Witam,
                      Sądzę, że niewiele "zaryzykujesz" z Sanyo 2500, np. 29pln/4szt.. Niedawno próbowałem "poeksperymentować", zawiodłem się i wróciłem do Sanyo. Kiedyś kiedy akumulatorki były bardzo bardzo drogie zacząłem od innych (starych) Sanyo i korzystałem z nich dość ostro lekko ponad 10 lat.
                      To tak, z mojego doświadczenia.
                      Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Umberto jestes obeznay w temacie, trafiles akurat na dobre aku ok. Ale zuważ ile chłamu wychodzi, ja ostatnio kupiłem w markecie jakies aku za 20zł 4szt. i pojemnosci to to ma polowe z deklarowanej. Panasonic i energizer maja około 2500mAh i jedne i drugie radza sobie naprawde niezle, na dwóch aku cykam około 200zdjęc z włączoną lampą błyskową i wyswietlaczem na aparacie CanonA510

Skomentuj

pentagram ostatnio się mocno reklamują i według tych reklam mają znacznie lepsze parametry od GP i Energizerów

Skomentuj

Jak juz pisalem wczesniej. Widze ze kazdy chwali to co ze tak powiem MA :)

Skomentuj

Zazwyczaj sie chwali to co sie ma:P
                              JA mialem energizery i wg mnie sa ok :)

Skomentuj

Ja mam Forever 2400 i wszystko bylo dobrze az do pewnego momentu...
                                Kazalem bratu zaladowac baterie i wlozyl mi je razem z panasonicami 1800. Od tego czasu bardzo dziwnie sie zachowuja. Np po naladowaniu i wlozeniu do aparatu po 2 zdjeciach pokazuje mi ze sa wyladowane. Nie byloby w tym nic dziwnego, ale czasami moge na nich zrobic nawet 100 zdjec, a czasami po 10 musze inne wlozyc.. ;/

chyba czas na nowe ;>

Skomentuj

Podstawowa zasada żeby nie łączyć różnych aku.

Skomentuj

Tak, ja ją znam
                                    Moj brat juz tez.. ;>

Skomentuj

Czaruję...
                                    X