Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Które konto bankowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Które konto bankowe

Chce założyć konto bankowe, ale nie wiem które wybrać.
    Prosze o pomoc.
    Wymagania:
    - jak najmniejsze koszty prowadzenia rachunku i operacji
    - karta elektroniczna
    - brak wymaganych regularnych wplat

co polecacie?

eKonto w mBanku.
    do tego masz tanie przelewy - 50gr,
    a wewnątrz mbanku bezpłatne i natychmiast realizowane.
    A sporo osób ma tu konto...
    Do tego tzw mtransfery ...
    Wg mnie opłaca się :)

Skomentuj

mbank... ...jedyne oplaty to 50 gr za przelew

Skomentuj

Inteligo.
        Przelewy na na rachunki PKO BP za darmo na inne 99gr
        Co miesiąc płacisz jedynie za karte 99gr o ile na koncie jest przynajmniej 100zł
        Bespłatne wypłaty z Bankomatow PKO BP a wiadomo takowych chyba jest najwiecej jak i klijentów Banku.

Skomentuj

inne 99gr
          w mbanku 50gr
          Co miesiąc płacisz jedynie za karte 99gr o ile na koncie jest przynajmniej 100zł
          w mbanku możesz mieć i 0zl i nie ma takich ograniczeń ;]
          mBank rulez ;]

Skomentuj

Tak ja jestem za inteligo bankomaty PKO masz prawie wszedzie nawet na wiekszych wioskach. Jak chcesz wpłacic pieniadze idziesz do PKO i za darmo wpłacasz a do Mbanku jak wpłacisz ???

Skomentuj

Słusznie dj_zibi, dobrze prawi

Ja tylko przedstawiłem oferte a dalej rubta co chceta

Skomentuj

dj_zibi, poprzez wplatomat czy jako tam sie nazywa.... ...mozna je spotkac w wiekszych supermarketach.

Skomentuj

z tego co pamietam to z mBank mozna bylo w euronecie bez porwizji, a mialo byc ze wszytskich bankomatow free. Lukas bank tez jest bez wpłat, ale za karte sie placi. Inteligo jes czesia PKO i trzeba placic za obsluge rachunku.

Polecam mBank, mam tak konto od 3 lat, na ktoryem nie mialem ani zlotowki i dalej jest i nawet mi kredyt zaproponowali bo jestem dluzej niz 2 lata.

Skomentuj

korzystam z konta BPH(na mame jest).
                    jedyne oplaty to.... uzycie karty 2x w miesiacu,nawet zapalki mozna kupic 2x,albo zakupy na 2 rachunki wziac.
                    przelewy DARMOWE,dochodzą dosc szybko.(najpozniej kolejny dzien.)

Skomentuj

wbk tez ma dość ciekawą oferte http://dlaciebie.bzwbk.pl/10019

Skomentuj

Konto w banku Millenium też jest spoko. Akurat mam konto "studenckie"
                        Jeśli zrezygnujesz z wyciągów na "papierze" i z ubezpieczenia karty (3zł/msc). To prowadzenie konta, niezależnie ile masz na nim $, kosztuje 0zł. Jedynie jest opłata za wydanie karty, czyli 15zł/rok. Choć nie wiem czemu, ostatnio mi nie "zdjęli" z konta tej kwoty.
                        Przelew wewnątrz jest bezpłatny i jest realizowany natychmiast.
                        Do innego banku 50gr (w najgorszym wypadku pieniądze są następnego dnia roboczego na koncie)
                        Wypłata z bankomatu (na obszarze kraju) Millenium to 0zł, z innych 5zł.
                        Pieniądze wpłacasz w placówce i oczywiście natychmiast pojawiają się na koncie.
                        Z minusów to maksymalna kwota wypłaty z bankomatu na dobę to tylko 1kzł więc jak potrzebujesz gotówki to musisz pójść do "okienka". Wypłata wtedy kosztuje 3zł. Jak chcesz wypłacić kwotę powyżej 15 bądź 20 tys (nie pamiętam dokładnie) to musisz dzień wcześniej zadeklarować taką chęć.

Skomentuj

Marcinio... to raczej niebedzie problemem :) ,mowie o wyplacie takiej gotowki

Skomentuj

co do mbanku dodam jesszcze ze poza euronetem mozna darmowo wyplacac rowniez w WBK (a to 2 bank po pko w polsce - zarwono pod wzgledem kapitalowym jak i w placowkach bankomatowych)

Skomentuj

Tak tylko gdzie wpacicie za darmo pieniądze do MBanku??

Skomentuj

w moim miescie jest co najmniej 1 wplatomat (ktory nawiasem ostatnio popsulem :P)
                                ponadto gdy ktos zarabia od razu ma kase na koncie (ale niestety raczej wszyscy stad nie maja pracy)

Skomentuj

Tylko nie polecam takiej sytuacji, jeżeli stanie sie cos z przelewem, bedzie bląd np w nr konta czy poprostu jakies kłopoty - wtedy załatwić coś w MBanku to poprostu MASAKRA!!!! Dodzwonić sie do nich, załatwić,wyprostować tą sprawe to strasznie trudne. Kasa zamrożona na spokojnie miesiac. Czego niemozna powiedzieć o PKO....

Skomentuj

Zamieszczone przez StuffX
                                    co do mbanku dodam jesszcze ze poza euronetem mozna darmowo wyplacac rowniez w WBK (a to 2 bank po pko w polsce - zarwono pod wzgledem kapitalowym jak i w placowkach bankomatowych)
                                    oj nie wiem czy to prawda. jak poszedłem do wbk i spytałem się ile będie kosztowała mnie wpłąta do mbanku to pani powiedziała że min 7 zł a jak kowata wyższa to płacę 10% od sumy.

Skomentuj

Marcinio... to raczej niebedzie problemem :) ,mowie o wyplacie takiej gotowki
                                      Z kwotami rzędu 15tys no może trochę przesadziłem :) Ale piszę co wiem o banku i może komuś przyda się taka informacja.

Co do Banku Millenium (konto studenckie) przypomnialo mi się, że wypłata z bankomatów euronetu kosztuje 1zł, więc jest znośnie. Chodź tam gdzie bywałem to znajdywałem "swoje" bankomaty.
                                      Infolinia też jest przyjazna (co prawda tylko raz musiałem z niej skorzystać)

A możliwość wpłaty na konto gotówki to jest istotna sprawa. Czasem zdarza się mieć 0 (albo za mało) na koncie, a chce się komuś hajs przelać to wtedy jest problem, bo nie ma jak "włożyc" kasę na konto.

Skomentuj

Witam.
                                        Ja mam konto w inteligo i moja starsza... i za przelewy płaci się 50gr za prowadzenie konta łącznie 1,50 miesięcznie Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X