Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Absynth gdzie za ile i jak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A TUTAJ MOŻNA SIE NAPIĆ:
    -wrocław: PUB 'CZESKI FILM'
    -trójmiasto "cafe absinthe" http://www.trojmiasto.pl/galeria/ind...ml?id_ob=12353
    -kraków: Absynt Bar
    -:)

:):):)

Skomentuj

tzn spirit z piolunem to jest lekarstwo na zoladek a na inne sprawy tez ma odpowiednie lekarstwa rowniez na bazie spirytusu!!

Skomentuj

A z kad ten pilun wziac??????????????????:)

Skomentuj

chciał ktoś przepis to prosze bardzo..
          wszystko dostepne w sklepach zielaskich bez problema :) grosze kosztuje..

Skomentuj

Zwykły piołun w aptece kupisz, a lepsze gatunki pewnie w necie. Można samemu nazbierać, to chwast.

Skomentuj

Tylko chcialbym przypomniec ze poza halucynacjami apsynt powoduje powazne spustoszenie w komorkach mozgowych. Podobno sa one juz widoczne na przeswietleniach mozgu po 1 zarzyciu.

Skomentuj

Generalnie piołun to trucizna, zatruwa organizm stąd te fazy wizje etc. wszystko zależy ile wypijesz i jak długo pijesz.
                Osobiscie piłem jakiś czeski absynt miał chyba z 80% , wygląda jak płyn do naczyń w smaku to to jest paskudne i okrutnie gorzkie. Jak dla mnie słaba radość, wole dobrą księżycówkę bez udziwnień

Skomentuj

Absynt ma cos w sobie zwlaszcza jak sie zobaczy mine kogos kto to pije pierwszy raz zaraz po wypiciu

Skomentuj

czy wogóle picie tego wiąże się z jakąkolwiek przyjemnością ?

Skomentuj

z relacji bezposrednich slyszalem ze tak, nawet duza;]

Skomentuj

tak wogóle to czy absynthu nie nalewa się przez kostkę cukru na specjalnej łyżeczce?

Skomentuj

mIKI, widać są różne gusta ;]
                          mi picie tak naprawde spiritu niezbyt dobrze się kojarzy ;]

Skomentuj

To moze jak macie to podajcie przepisy na inne extra trunki.........

Skomentuj

no ba ;]
                              tyle że niekoniecznie na spiricie ;]
                              nalewka z orzechów włoskich rulez !
                              no i przydatna jest na brzuch bolący ;]
                              pozatym polecam szyszkówkę ;]
                              z majowych szyszek sosnowych :)

Skomentuj

nalewka z orzechów włoskich rulez !
                                dokladnie - to specjal mojej babci;]

Skomentuj

tak wogóle to czy absynthu nie nalewa się przez kostkę cukru na specjalnej łyżeczce?
                                  oczywiscie ze tak :)

Skomentuj

Ostatnio widziałem go w Tesco, kosztował troche drogo ale to absynt , miał z 55%

A co do prawdziwego Absyntu (Czeski 70%owy) to nie będzeisz miał po nim zadnych "wizji" chyba ze wypijesz tego pare litrów (powodzenia! 70%!). Chodzi o to ze przy produkcji jest w nim obniżana zawartosc "substancji aktywnych" (). Nawet Absynt w wersji Diablo (czerwony) nie powoduje żadnych dodatkowych skutkow poza normalnymi skutkami picia wysokoprocentowych napojów.
                                    Na zimno z palonym cukrem jest całkiem całkiem :-)) tyle że czujesz sie troche jakbyś pił domestos bo daje po gardle :P

Tylko niech sobie ktoś nie pomyśli ze ja tu jestem jakimś.... "znawcą tematu", nic z tych rzeczy.
                                    Oczywiście nie zachęcam do Picia alkoholu.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X