Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN-312-00/8 vs. GDN-32-300-8-SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN-312-00/8 vs. GDN-32-300-8-SC

Zastanawiam sie nad wyborem gdyz chce zrobic suba tylko nie wiem ktory glosnik wybrac dlatego prosze o wasza pomoc w dokonaniu wyboru.
    Od glosnika oczekuje uderzenia a przy tym zeby nie zamulal. Ma on byc zarowno do muzyki typu: manieczki D&bass jak i tez do filmu. Co do napedu to prosze sie o to nie bac.
    Oczywiscie cena tych glosnikow tez jest rozna tak samo jak i parametry.\ co dodatkowo postawilo mnie w kropce. Mam pokoj 12m2 ale czasami tez moze byc wykorzysytywany i 16 m2.

TVM ACOUSTICS ARN-312-00/8 : http://empire.com.pl/TVM-ACOUSTICS/n...n-312-00-8.htm

GDN-32-300-8-SC : http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Prosze o wasze wypwiedzi w tym temacie !!

kolejna pomylka dzialu...

po spociku wypowiem sie na temat stx'a

Skomentuj

oleczek1988, bardzo czesto się słyszy, że tesla jest lepsza od stx'a ale uważam, że jest to podobna klasa i różnice w dźwięku mogą bardziej postrzegane jako różnice w guście. W każdym razie faktem jest, że stx potrzebuje 3 razy mocniejszego wzmaka więc koszty sa wysokie. Cena obu głośników oscyluje w granicach 200zł dlatego nieco droższą (250zł) alternatywą może być SLS12 który napewno zagra lepiej, pozatym nie potrzebuje olbrzymiej obudowy jak tesla i wielkiego wzmaka jak stx.

Dokładając więc te 50zł do głośnika zyskasz na jakości i oszczedzisz na wzmaku czy budzie

Skomentuj

zajaranyy, STX kosztuje nieco ponad 100 tak marginesem mówiąc :-)
        Ja już pisałem na audiomanii - popróbuj z 30-300-AP.

Skomentuj

a co do stx 20-300-ap jak to w koncu z tym jego xmax 3.1mm. Jak ten glosnik sie zachowuje bo tez mnie troche interesuje.

Skomentuj

Tesla strasznie muli , nie polecam do tych zastosowan o jakich mowa w pierwszym poscie
            pzdr

Skomentuj

oleczek1988, nie dygaj. to ze xmax jest male nie znaczy ze glosnik gra zle.

Skomentuj

mimo ze niby Xmax jest male glosnik i tak lata na wiekszym wychyleniu i to calkiem sporym
                ja polecam SLS'a

Skomentuj

oleczek1988, tvm muli... choć generalnie nie gra źle, potrzebuje ok 80l żeby zagrać, ale za to 100w go wysterujesz.
                  jeśli stx to raczej nie 32 300 bo ten wg mnie gra średnio...
                  27 300 lepiej gra, ew AP. xmaxem bym się nie przejmował ;]
                  sls - też muli, ale za to ma lepsze brzmienie, choć nie jakieś wybitne.
                  No i nie wiem czy można powiedzieć że nie potrzebuje sporego wzmaka...
                  mostek tda dla niego (12') to wg mnie pomyłka...

Skomentuj

Czaruję...
                  X