Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nagrywarka DVD do kompa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

djrobo, mi już niejednokrotnie rozpadały się płytki, ale zwykle była to wina bardzo lipnych płyt...

btw ja mam samsunga i jest ok :P
    szkoda że asus już nie produkuje nagrywarek :/

Skomentuj

A mnie dzis przywieźli mi nowego kompa:) z dostawa do domu, niezdarzyłem dobrze skonfigurować zaczął wyć, prawdopodobnie jakiś wiatrak licze, że ten od zasilacza. Choć moze od procesora ogólnie słyszałem, że wiatraki boxowe od pentiumów są słabe, ale nie sadziłbym, że aż tak!! Ogólnie siedze podłamany przy starym kompie i czekam aż jutro wpadnie z serwisu gostek z nowym zasilaczem. Oby to tylko był zasilacz i oby się to dobrze skończyło :(

Skomentuj

no akurat mi i koledze rozwalily Lg- ki oryginalne plyty z Windowsem :)

Skomentuj

zajaranyy....wentylek na mobo drze ryja jak skur..czybyk.ostatnio na grafie zaczal sie drzec,wylaczylem... zasilacz? fortron....niewiesz czy komp odpalony nawet :)

Skomentuj

No właśnie był gość z serwisu i okazuje się, że to tak wyje oryginalny boxowy wentylator od pentiuma:) i to jest jego normalna praca. I są dwa wyjścia regulator obrotów, lub nowy wiatrak. Na razie miał przy sobie tylko ten regulator więc zamontował. I jest już spoko ale i tak bede wymieniał ten wiatrak na jakiś pożądny. Nie spodziewałem się, ze pentuim da taki ****** wentyl do procka, ale cóż każdy jedzie po kosztach jak może.

Skomentuj

Święty, Ja mam tą od roku i się świetnie spisuje... Polecam D
              http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LG+DVDRW+4166+OEM

Skomentuj

zajaranyy, cosik nie teges musisz miec z tym wentylatorem albo jakis trefny Ci dali...
                skladalem niedawno kilka kompow z pentiumem IV i box-owe wentylatorki[okragly radiator] byly cichutkie az sam sie zdziwilem...

Co do nagrywarek polecam nec-a, liteon niestety opuscil sie z jakoscia swoich produktow to juz nie ta firma co kilka lat temu... to samo tyczy sie maxtor-a i segate-a...

Skomentuj

screws, w sumie to jest ten nowy Pentuin D a nie 4, choć radiator też okrągły. W każdym bądź razie w nastepnym tygodniu wymienie na jakis Pentagram frezone i powinno byc dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
                    screws, w sumie to jest ten nowy Pentuin D a nie 4, choć radiator też okrągły. W każdym bądź razie w nastepnym tygodniu wymienie na jakis Pentagram frezone i powinno byc dobrze.
                    po co ładować kase w jakieś śmigiełka
                    kup sobie www.cpc.pl i masz problemos z głowy na dłógie lata, podstawowy zestaw ~150zł
                    blok na grafe i na chipset dkupić terz można.
                    Ja to chłodzenie mam od 4 lat i do dzisiaj żadnych problemów nie zauważyłem oprócz tego że trzeba co około 6miechów wode wymieniać.
                    TYlko niech nikt n ie pisze ze woda w kompie to śmierć dla sprzętu... to akórat jest woda destylowana (nie przewodzi prądu) a z tego co słyszłęm to spokojnie można wlać płyn na bazie alkocholu lub sam alkochol ;]
                    Szum pompek nie słyszalny z 1m, chłodzenie.. mam athlona2000+@2800+ przy max 45'C

Skomentuj

jako iż też zamierzam nabyć nagrywarke DVD zainteresowałem się tym tematem .. po przeszmuglowaniu forów o tej tematyce doszedlem do wniosku ze najlepszym wyjsciem bedzie PIONEER DVR-111 (D) a następnie flashowanie na 111L .. ewentualnie ASUS DRW-1608P3S BOX (bebechy te same co w tym pionku .. a 10 zł tansza + box - po przeflashowaniu mamy to samo co 111L :) .. jak dla mnie opinie sa rewelacyjne :) ... ASUS u mnie kosztuje 146 PLN, PIONEER około 150 :)

Skomentuj

hmmm... niewiedzialem ze az tak stanialy te nagrywarki. niedlugo tez wybiore sie do sklepu po jakas nagrywarke i zastanowie sie powaznie nad wyborem

Skomentuj

no i jestem szczęśliwym posiadaczem pioneera drv-111 :) heh :P .. a od jutra FLASHUJEMY !!! :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X