Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie płyty MDF (Katowice), jakie wytłumienie i obicie ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie płyty MDF (Katowice), jakie wytłumienie i obicie ?

Witam

Przymierzam się do pierwszej konstrukcji i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.
    Gdzie w okolicach Katowic tanio kupię płyty cięte na wymiar ?
    W jaki sposób opisać zamówienie (zakładając, że nie będzie to zwykły prostopadłościan a np. skrzynka z bokiem w kształcie trapezu, jak typowa do samochodu), trapez akurat można bardzo łatwo opisać, ale co z krawędziami desek ? np. tylna ścianka raczej powinna mieć sfrezowane krawędzie aby po pochyleniu jej górna i dolna ściana obudowy nadal były płaskie, to samo dotyczy krawędzi desek górnej i dolnej aby z tyłu przylegały do przyłożonej pod kątem płyty. W jaki sposób to oznaczyć ?

Jaki materiał nadaje się na wytłumienie, może jakiś link z allegro dla przykładu ?

Na co zwrócić uwagę przy kupnie koca do obicia, szczególnie aby łatwo można było dopasować krawędzie, szukać na allegro czy może lepiej wybrać sie do marketu (jaki) ?

pozdrawiam

castorama, obi standardowo zeby sie nie je**ć zrob normalny prostopadloscian, co do obicia musi byc wytrzymale, i powiedzmy nie brudzace :P , wytlumienie to welna,wata,gabka itd itp...

Skomentuj

Witam !

Kolego dwa wybory :
      Chorzow ulica floriańska,tam masz hurtownie płyt kupisz mdf o różnej grubosci super docięty w dobrej cenie.sam tam kupowałem.
      Świętochłowice Lipiny - ul. Imieli tam jest tez hurtownia plyt i docinają na numerycznych maszynkach .Kumpel tam kupował.
      Co do wytłumienia to mam troche gabki czopowej do oddania w dobre ręce po równie dobrej cenie jak jesteś zainteresowany to wal gg 336386

Pozdrawiam

Skomentuj

Gdzie zaopatrzyć sie w Mdf

Witam, wczoraj byłem w Świętochłowicach na ulicy Imieli jak pisaliście i niestety tam juz nie ma tego zakładu. W chorzowie na floriańskiej mają 18mm Mdf za 26zł m2. Nieźle, przycinają na wymiar. Ale ja w końcu kupiłem w Bytomiu w malutkim warsztacie stolarskim za 22zł m2 :) Pozdrawiam :)

Skomentuj

OBI na ulicy Kościuszki. Mają do 19mm z cięciem.

Skomentuj

Bylem w castoramie jak sie jedzie od ronda w strone sosnowca i mieli 6mm i 10mm :)
            w koncu trafilem na ulice warszawskaj (w strone myslowic), jakies 5 minut na piechote od rynku, taki lokal z duzym szyldem DREWNO :) MDF 18mm byl za okolo 20zl/m^2 + 5zl ciecie. Na bude ~45L wyszlo mi 37zl, deciete super, na miejscu, wzialem sobie jeszcze jedna dosc spora deske ktora zostala z odpadow za free.

Skomentuj

dobrze wiedziec swego czasu jezdzilem jak głupiec po kato za mdfem az wkoncu kupilem w platformie w sosnowcu ale teraz juz podobno nie mają tam

Skomentuj

a teraz z innej beczki, gdzie mozna znalezc jakies fajne obicie na suba najlepiej czarne oraz wytlumienie ? ja juz kupilem na allegro bo nie chcialem zabardzo szukac...ale bylem na plebiscytowej w Katowicach (jakis sklep HI-FI) i za kawalek chyba 1m x 1.5m chcial ponad 30zl :) a za terminal taki jakis byle jaki z plastikowymi nakretkami chcial 10zl, poszedlem troche wyzej do elektronicznego i kupilem terminal za 4zl z groszami, znacznie porzadniejszy.

Skomentuj

dobrze wiedziec swego czasu jezdzilem jak głupiec po kato za mdfem
                  Zaoszczędzi mi ktoś czasu, i powie jak to wygląda teraz?

Gdzie w okolicach Katowic tanio kupię płyty cięte na wymiar?

Oczywiście pomijając obi i supermarkety

Skomentuj

Zamieszczone przez kamil4772 Zobacz posta
                    kup na allegro. nawet z wysyłką licząc mi się opłacało porównując do cen (i dostępności) w sklepach

Skomentuj

w ostateczności skorzystam cena trochę zaporowa MDF - GRUBOŚĆ 22 mm - 73,00 zł(pocięte + wysyłka)

Skomentuj

A sprawdzałeś tą ofertę? http://allegro.pl/plyta-mdf-16-19-mm...455342646.html Może warto spróbować niby mdf od 16 do 19 a cena od 14zł za metr z pocięciem.

Skomentuj

http://www.drewno.katowice.pl/
                          Niedawno kupowałem u nich MDF, ładnie pocięty, ogółem polecam. Jak będę jeszcze kiedyś potrzebował MDF na pewno zwrócę się do nich.

Jak kupowałem 1 m.kw. MDFu 18 mm mieli po ~25 zł + 1 zł za każdą formatkę. Nie wiem jak jest teraz, pewnie niewiele droższy.

Skomentuj

Odświeżę temat, wszędzie gdzie dzwonie, piszę, trzeba zapłacić za całą płytę (2070x2800). Na średniej wielkości podłogówki wystarczy połowa.
                            Może ktoś ostatnio zamawiał w okolicach Katowic w przystępnej cenie. Ewentualnie może ktoś jest chętny przyłączyć się do zamówienia?
                            Przykładowe zamówienie (wychodzi cała płyta MDF 22mm surowy):

Wymiary formatek:
                            220x900 - 6szt
                            176x900 - 4szt
                            176x176 - 10szt
                            328x950 - 4szt
                            260x950 - 2szt
                            216x950 - 4szt
                            216x284 - 10szt
                            koszt zlecenia np. w Marecki Katowice wyniesie 258,70 zł brutto
                            Mnie interesują trzy pierwsze pozycje, resztę można modyfikować.
                            https://diyaudio.pl/i/881/7488de8bad...1481292119.jpg
                            Last edited by yogilla; 09.12.2016, 14:17.

Skomentuj

Czaruję...
                            X