Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AUDIOMANIA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najlepiej gdy tego typu fora często odwiedzaja zawodowcy w tej branży ale nie dość że jest ich niewielu to jeszcze rzadko biorą udział w dyskusji :o(

Skomentuj

aha... dodam jeszcze, że na diyaudio.tk konstrukcje wyglądają słabo na tle tych z tej stronki :P
      http://www.audio.dmkproject.pl/diy.html

Skomentuj

eee tam:P nasza lepsza a i konstrukcje większe(i więcej) chociaż to akurat nie ma znaczenia
        pozdro

Skomentuj

ludzie o czym jest ta dyskusja? bo jan ie wiem?

audiomania jest serwisem ktory ma byc dla was a wiedzy wam za duzo
          jak ograniczacie sie tylko do czytanai forum to mi was szkoda

Skomentuj

ograniczacie sie tylko do czytanai forum to mi was szkoda
            ale nie trzeba się tu wywyższać.. że Ci nas szkoda, przecierz nikt nie powiedział że nie czyta tamtej str a wręcz przeciwnie.ehh zapodam sobie safri duo all the people dla relaksu..
            pozdro serdeczne

Skomentuj

dyskuja Lukasz jest na temat serwisu audiomania - dla przypomnienia.I trwa tu polemika czy Wasza praca w tworzeniu tego serwisu ma sens...

Skomentuj

czy dla was ma nie wiem
                dla nas ma i uwazam to za wystarczajcy powd zeby cos zrobic

co do obecniego forum to niestety poziom spada jak widze tesle arn 150 mam odruchy wymiotne na lw nie moge juz patrzec potem jest jeszcze arv i nudny juz jak flaki z olejem 11/100 blee

wiekszosc legend tego forum nie pokazuje tu swoich konstrukcji powodek moze byc wiele ale wydaje mi sie ze forum nie dorasta do pewnych rzeczy a autorom nie chce sie wyjasniac i opisywac i bronic swoich dzieł
                pozatym ostatnio raczej sie cofamy anizeli rozwijamy znowu pojawiaja sie poglady ktore obalilismy juz troche temu
                pozatym zauwazcie ze wiekszosc ludzi ktorzy naprawde cos wiedza coraz rzadziej sie wypowiada bo nie ma tu tematow traktujacych o naprawde powaznych sprawach]
                a forum przejeły osoby dla ktorych tonsil to juz hi end

[ Dodano: 2004-10-02, 18:15 ]
                ps tak mi sie jeszcze nasuneło igod jak zalozył ta strone był młodym chłopakiem (nie to ze teraz jest stary) zapalencem ktory podejzewam nie mial zmartwien gdzie znalec prace jak wyzywic rodzine
                Obecnie jest doroslym facetem ktory z tego co wiem pracuje (sorka jak zdradzam jakies tajemnice) i ma coraz mniej czasu a jak na swiat przyjdzie igod junior??
                nasz admin oleje diyaudio a strona pozbawiona funduszy i bez wykupoionej domeny i servera pozegna sieze swiatem to jest tylko takie moje gadanie

pozatym powtorze serwis Audiomania jest serwisem nastawionym zupelnie inaczej chodzi by młodu konstruktor sie rozwiajł a nie zrobił suba na cw 1002 i jest w neibowziety i ma go do smieri tak to lepiej sobie kupic

ps wszyscy narzekaj ze nie maj pieniedzy bieda jest itd
                wierzcie mi ze prawdziwemu zapalencowi to nie przeszkadza jap amietam jak handlowalem puszkami by kupic pierwszego alcona :)

Skomentuj

ale czy to źle że ktoś zrobi sobie suba na 1200c ? sądzę że nie.napisałeś że zrobienie dużego suba to nic trudnego.. otóż dla ludzi którzy zaczynają swoją przygodę to nie jest na pewno nic łatwego.. a do przemyśleń dochodzą z czasem że jednak lepsza by była np mniejsza "buda" i szybszy basik ale to z czsem przychodzi.. czy od razu się za hi end zabierałeś? raczej nie.. ludzie którym w miarę wyszło to nad czym tyle czasu pracowali chcą się tym pochwalić na forum . może się dana konstrukcja podobać a może nią rzygać ale to jest tylko i wyłącznie jego zdanie. a z tą kasą to jest jednak po części prawda -dla zapaleńca nie ma nic trudnego ale łatwo nie jest:)) wiem że masz duuużo większe doświadczenie i to dobrze że są naprawdę osoby obeznane w danej dziedzinie w razie gdy inni np. nie znają na coś odp. ale nie trzeba od razu traktować innych jako niższego szczebla ewolucji:P przecież każdy z nas od razu był dorosły:)
                  peace in the world
                  podro serdeczne!

Skomentuj

masz racje ja jak zaczynałem nie bylo internetu swoja wiedze zdobywalem z ksiazek czesto angielskich nie milem internetu i jakos sie nauczylem

nigdy nikogo nei traktowalm z gory (tak mi sie wydaje jak tak to przepraszm) chce zmusisc ludzi do myslenia i samodzielnoscizeby robili dobre konstrukcje naprawde na wysokim poziomie
                    Dlugi!, troche nie zrozumiales mojej intencji iodewszlismy od tematu ja ta stronem oge powiedzec ze wrecz kocham jest mi bardzo bliska bo swoje konstrukcje doskonalilem na niej uczylem sie od jej autora a takze od starych wyjadaczy, nan iej wyrobilem sobie poglady i zdanie widzialem wiele juz konstrukcji jedne lepsze drugie gorsze
                    ta strona to cos cudownego ale igodowi w koncy skonczysei para na prowadzenie uwazam ze im wiecej takic h stron tym lepiej

a co do tego zbierania hmm ludzie badzmy powazni ja niekiedy robie suba po poł roku a dzienniem ozna odlozyc nawet 1 zł jak ktos jest maniakiem uzbiera na pozadny wooferek

Skomentuj

nie trzeba dużo wiedzieć żeby być mądrym.. takie kiedyś miałeś hasełko:P i to cio teraz napisałeś jest w 100 procentach prawdą.. aż mnie zatkało:P hehe popieram całym sobą popieram Cię
                      ha hi zianie pozdro

Skomentuj

sa to slowa irka

Skomentuj

:) hehe i bardzo dobrze że wszytko się wyjaśniło:P hehe
                          pozdro dla Wszystkich konstruktorów!

Skomentuj

a ja powiadam wam!!!

fakt: tylko na "audiomanii" znalazlem prostego manuala do SW napisanego schludnie i w polskiej mowie....

i to powinno rozwiac wszelkie dyskusje,- na jednej stronie znajduje to na innej tamto. Audio to dziedzina dosc obszerna i jest miejsce w internecie dla paru polskich stron.

Skomentuj

Ojojoj. Jak tylko tak bez głębszych przemyśleń stworzyłem ten temat i nie przypuszczałem, że może z niego wyniknąć jakaś awanturka. Teraz mi się wydaje, że źle zrobiłem, faktycznie AUDIOMANIA może sie przydać. Juz teraz znalazłem tam kilka ciekawych artykułów. Z czasem pewnie serwis sie rozwinie i będzie malutką kopalnia wiedzy.

Skomentuj

Np bardzo chcialbym wdrozyc projekt online czyli np Grzes projektuje elektronike suba, pod okiem kolegow, Lukasz oblicza obudowe do konkretnego przetwornika a a ja swoimi metodami rownolegle robie to samo i publikujemy porownanie, sluchamy sugestii takze, ja wykonuje model orientalnie odjechany artystycznie (jednoczesnie z pelna funkcjonalnoscia) a Yoshi dostaje go do pomiarow. Wszystko zaprojektowane tak zeby bylo w sam raz i mozliwe do zrobienia przez podgladajacych w domu (czyli np kondensatory obliczone niezbyt na wyrost, moc wzmacniacza i bez szalenstw w kosmicznych materialach).
                                Pytanie kiedy sie to moze udac.....

Skomentuj

Gdyby nie te dzielące nas kilometry . Będziemy mogli pomyśłeć kiedyś nad wspólną audiomaniacką konstrukcją będącą wizytówką serwisu. Najciekawsza byłaby część finalizacji i odsłuchów gdzie każdy by miał inne zdanie co do brzmienia :). Trzeba będzie nad tym pomyśleć.

Skomentuj

Dobry pomysł. Można by zamieścić ankietę czy forumowicze zgodzą się oddać na ten cel choćby symboliczną złotówkę. Tylko na pewno zaczął by się konflikt gdzie ta konstrukcja ma się znajdować. Najlepiej wystawić ją na aukcję charytatywną.

Skomentuj

Mysle ze przy projekcie dla ludzi do powielenia mozliwym udalo by sie, nawet bez wielkiej zrzuty.

Skomentuj

ja moge zrobic suba!!!!!

Skomentuj

No wlasnie o tym mowie Lukasz zgadamy sie pewnie na zlocie...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X