Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie auto wazy ponizej 550kg?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie auto wazy ponizej 550kg?

Hej
    dowiedzialem sie ze od 16 lat mozna ukonczyc prawko kategoria A1 B1 i T,mnie interesuje B1 czyli auto o masie wlasnej niewiekszej jak 550kg,
    wiec mam pytanie,ktora waga sie liczy? wg producenta czy jest to wazone jakos?
    drugie pytanie,ktore auto wazy mniej niz 550kg?

Pozdrawiam!

ta kwesti tez mnie bardzo intersuje (glownie na B1) bo ciagnikiem nie planuje jezdzic ... (moze kiedys )

Skomentuj

Ale nie lepiej poczekac 2 lata? Tak to macie auta małe, wolne do 50km/h, śmieszne.

[code]http://www.motoforum.pl/22/ligier.html[/code]

Aby przejść na B trzeba całą procedure przejść od nowa..

Skomentuj

auta male ale do szkoly sie dojedzie,do castoramy, czy gdziekolwiek... kaszel wazy 600 kg,mozna by zrzucic 50 kg wyrzucajac tylna kanape i troche rupieci ale czy wezma to pod uwage? czy nieliczy sie tu waga podana przez producenta?

Skomentuj

malucha to jeszcze można zaakceptować bo tanii, ale wydawać kupe kasy na coś jak pokazałem powyżej to dal mnie mija się z celem.

Skomentuj

Liczy sie masa wlasna wpisana w Dowodzie Rejestracyjnym a nie odchudzone auto ;]

Skomentuj

musi to byc samochod o masie wlasnej (czyli taka co jest wpisana w dowodzie) nieprzekraczajacej 550kg oraz musi posiadac fabryczne ograniczenie predkosci :P
              wiec takie cos jest raczej niedostepne u nas....

jezeli jedynym ograniczeniem bylaby masa pojazdu to moglbys sobie kupic np CATERHAM'a ktory jest leciutki ale jedzie odrobine szybciej... :grin:

[ Dodano: 2006-09-15, 16:37 ]
              Zamieszczone przez Jq
              malucha to jeszcze można zaakceptować bo tanii
              Jq, czy miales kiedys malucha??
              ja mialem i on wcale niejest taki tani na jakiego sie wydaje

kupujac malucha nauczysz sie mechaniki a pan Edzio ze sklepu z czesciami stanie sie twoim dobrym znajomym... :P :grin:

Skomentuj

o limicie predkosci nic niepisze,tylko waga....

Skomentuj

chyba poczakem .. jescze tylko neicale 2 lata ... bo jak zrobie sobie prawko na b1 to potem bede musiał od nowa robic na ciezsze samochody,, :/ a co do Ligier Nova 650 to cena jest z lekka porażająca :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Jq
                    Tak to macie auta małe, wolne do 50km/h, śmieszne.
                    .
                    Chciałbyś... 45km/h. Tak jak motorowerki. Ciekawe czy zniżki na OC się już liczą czy jak w przypadku motorowerów przepadają (przy późniejszym kupnie auta).

Skomentuj

mysle ze latwiej bedzie zrtobic A1 na motory.... 4 k zł na allegro jest motor na kat A1,tylko ze to zabojstwo,pozatym wole auto.... niechce jezdzic bez prawka...

Skomentuj

Zamieszczone przez zook
                        Zamieszczone przez Jq
                        Tak to macie auta małe, wolne do 50km/h, śmieszne.
                        .
                        Chciałbyś... 45km/h. Tak jak motorowerki. Ciekawe czy zniżki na OC się już liczą czy jak w przypadku motorowerów przepadają (przy późniejszym kupnie auta).
                        45? Na rowerze można go wyprzedzić.

Skomentuj

Smart

Skomentuj

hm... lepiej poczekajcie, jeszcze sie wyjezdzicie, wrazie jakies tragedii nie chcialbym byc na waszym miejscu (zreszta na niczyim),
                            takie prawo jest juz od dawna co o nim piszecie, ale spotkaliscie kogos kto z niego skorzystal? bo ja nie
                            raczej poczekac do 18, lepiej wam bedize smakowalo
                            alo najlepiej to jakby prawko zrobili teraz od 20 lat i tylko dal facetow , bylo by bezpieczniej

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                              Smart
                              Cięższy

W ogole to B1 to porażka na całej linii...

A za cene tego złoma z linkow powyzej (36k zl) mozna sie wozic taryfami przez te 2 lata :P

Skomentuj

Zamieszczone przez ghazi
                                Cięższy
                                Ale podobno podchodzi jeszcze pod B1

Jednak i tak według mnie pomysł bez sensu. Tasior, jeżli chcesz mieć wygodny transport zrób se karte motorowerowa i kup simsona fajny szprzecior a wrażenia z jazdy motorem (nawet takim) nie da sie przyrowanć do samochodu

Skomentuj

B1 to jest na np Quady, lub inne 4 kołowce

Skomentuj

aha, no w sumei logiczne. jakby smart podchodzil po B1 hm..... preceiz to napewno wyciaga wicej niz 50km/h, ze 150 pewnie pojdzie, byloby bardzo niebezpiecznie na drogach, tyle wam powiem

Skomentuj

kupie motorower i do castoramy pojade po plyty
                                      albo z kolega do szkoly ,albo 2ma

pozatym niemyslcie ze chcialbym jezdzic jak wariat itd,szczerze mowiac uwazam ze prawko od 16 lat to jest głupstwo,niektorzy sa niepowazni,drudzy juz bardziej,raczej jestem odpowiedzialnym czlowiekiem.

Skomentuj

no wiesz... roznie to bywa, ja tez przewaznie jeszcze rozwaznie, ale czasami po jakims czasie jak sobie pomysle to jednak dochodze do wniosku ze to nie bylo rozwazne, no ale czlowiek sie uczy na bledach, na szczescie zyje :).
                                        a jakby 10-latek tez sie zajmowal budowaniem czegos i tez by mowil ze jest rozwazny i chce samochod bo czym niby ma jezdzic co castoramy po materialy?
                                        popros tate, mame, wujka, brata..... jest duzo mozliwosci :)

czasem kazdy ma chec wcisnac w pedal, no moze prawie kazdy, ale napewno mlody kierowca

[ Dodano: 2006-09-15, 22:40 ]
                                        http://www.autokrata.pl/ogien/255/wa...iraci_drogowi/ :) filmik o idiotach
                                        P.S. co to za samochod? czyzby Subaru Impreza?

[ Dodano: 2006-09-15, 22:56 ]
                                        opsa. bylo w opisie na o2 ze impreza :), cofam pytanie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X