Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

propozycja - dzial konstrukcji

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

propozycja - dzial konstrukcji

proponuje zrobić temat jakie kolumny proponujecie złożyć do 400 , 500 zł itd itd bo jak patrze ilu ludzi pokazuje tu swoje konstrukcje to nie wiem jakie wybrać żeby sobie złożyć (żeby dobrze zagrały ) a przyznam że na akustyce się kompletnie nie znam więc było by to duże ułatwienie dla wszystkich (nie znających się na tym ) ... można podpisać do jakiego pomieszczenie się nadają itp itd
    napiszcie co o tym sądzicie a jeśli to głupi pomysł to usuncie posta :)

UWAGI MODERATORA
    temten dział służy tylko do zamieszczania konstrukcji ...

-------------------------------------------
    [takero]

hm... no nie zbyt fajny pomysl moim zdaniem... kazdy poczatkujacy powinien przejrzec wszystkie konstrukcje i tak i tak :), w kazdej sa ceny i inne niezbedne rzeczy... a jak juz sie wrzystkie przejrzy i dalej sie siedzi na forum to juz raz w miesiacu jak nowa konstrukcja wpadnie to jest dobrze :)
    za duzo klikania by bylo w twoim pomysle wedlug mnie

Skomentuj

wg mnie pomysł nie jest zły...
      zrobić takie projekty dla początkujących, dość niskobudżetowe.
      wielu nowym ułatwiłoby to życie i pozwoliło kase zaoszczędzić.

Skomentuj

hm... czy ja wiem... dla poczatkujacych jest tutaj duzo konstrukcji i sa nisko budzetwoe, zreszta wiekszosc tutaj to niskobudzetowki, przejrzy forum i juz powienien wiedziec czego chce itp...

Skomentuj

tylko chodzi o to aby to były kolumny na najlepszych głośnikach z danego przedzialu cenowego, co nie zawsze jest spełnione w dziale konstrukcji.
          ktoś zrobi monitorki na arn 150 i sc10n , a inna osoba zrobi za tą samą kase 3way na dibejsi i piezaku, bez zwroty...

Skomentuj

no to mozna by bylo umiesic w jednym temacie linki do takich konstrukcju... i w sumie to chyba o to chodzilo autorowi tematu, zrozumialem na poczatku zeby zrobic oddzielne tematy na kazda kwote i tak wrzucac konstrukcje...
            to jak tak to jestem za :), ale pewnie poczatkujacy i tak beda pisali czy czegos lepszego nie mzona zrobic i taniej znajac zycie

Skomentuj

Raczej taka realizacja jest mało prawdopodobna.W świecie diy odchodza takie kombinacje że za cholere się nie da ująć ich w jakieś sztywne ramki.

Skomentuj

"hej , mam 300zł na kolumny , co radzicie ?"
                i każdy chyba zaproponuje arn-a 150 czy 18sw i do tego zwykle sc10n.
                chodzi mi o takie najtańsze rozwiązania, których da się słuchać ;]

Skomentuj

przedzialy cenowe proponuje w kolumnach [zł] nie ojro :
                  1.)10 - 50
                  2.) 50 - 200
                  3.) 200 - 1000
                  4.) 1000 - ebay
                  5.) ebay - google.pl

Skomentuj

1.)10 - 50
                    2.) 50 - 200
                    3.) 200 - 450
                    4.) 450 - 1000
                    5.) wiecej

dlaczego 200-450? dlatego ze za 450 mozna zlozyc na w170s i sc10n i bedzie grało dobrze jak za ta cene,ale w tej kategorii beda lepsze sprzety do 1000zł :)

Skomentuj

a mozna cokolwiek zlozyc za 10-50zł?? ;/ albo 50-100? od 100 powinno sie zaczynac chyba jak cos...
                      no i za sztuke liczycie? czy za cale stero :)

Skomentuj

2 x szerokopasmowiec np.
                        choćby ARZ.

[ Dodano: 2006-09-27, 23:05 ]
                        ale można też mniejsze - np na zestaw do kompa.

Skomentuj

na arz'tach nie wyjdzie ci 50zł... za glosnik 25+ duza obudowa ok 60-70zł za plyty, a gdzie wykonczenie
                          do kompa tez raczej nie zlozysz nic. nie ma na tym forum konstrukcji za 50 zł chyba, nawet za sztuke
                          ja do kompa teraz robie na szerokopasmowym (nie ARZ), no i ponad 100zł mi wychodzi za to ale bez wykonczenia, i nie liczac pierdolek (sruby, kleje, papier scierny itp.- same glosniki + buda)

[ Dodano: 2006-09-27, 23:20 ]
                          a budy robie male (maly pokoj), taki eksperyment, moze pokaze za jakis czas :)

Skomentuj

np tonsil ma szerokopasmowce za pare zł na allegro.
                            z przesyłką <20zł.
                            pozatym niektórzy mają giełdy typu wolumen co też zmniejsza koszty.
                            a w takiej kwocie wysyłka to ćwierć budżetu
                            tak czy inaczej się da.

Skomentuj

no to czekam z niecierpliwoscia na taka konstruckje :) ciekawe czy ktos sie odwazy zrobic :)

Skomentuj

greg00, a zrobie :P
                                choćby dla idei :)
                                może nawet 2.1

Skomentuj

wiec czekam :)

Skomentuj

hihi no i znowu jak to się stało że rozmowa o przedziałach cenowych przerodziła się w rozmowe o szerokopasmowcach :lol: no ale tak wracając do wątku jeżeli patrze na opisy i widze jakie kto głośniki zastosował to nie potrafie stwierdzić czy to dobrze zagra (dobrze to pojęcie bardzo szerokie ale w moim znaczeniu chodzi o to żeby grały naturalnie i dawały przyjemny bas ) i np

do 350 zł
                                    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5929
                                    bo np niewiem dają dobry bass itp itd

bo jeżeli czytam opisy i widze: mogłeś zastosować te gośniki albo inne
                                    to już mam pewne wątpliwości czy napewno robić tą kolumne czy inna, a jeżeli widze że do 350 zł polecają tą kolumne bo nie ma jakiś dużych niedociągnieć tylko wszystko jest w niej ładnie pięknie to oczywiście składam tę :) a jeżeli ktoś ma jakieś specjalne życzenia co do dzwięku to już napewno nie jest laikiem i sam będzie wiedział czego chce i sam wybierze lub zaprojektuje coś dla siebie, więc ten dział był by głównie dla początkujących

uffff koniec :mrgreen:

Skomentuj

LITOSCI NIE RÓBCIE 2AUDIOMANII,

JAK SIE KOMUS NIE PODOBA DZIAL KONSTRUKCJE TO SIO,

rece precz od dzialu konstrukcje , wystraczy ze jest smietnik

Skomentuj

a kto powiedział że to ma być w dziale konstrukcje :?: :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X