Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanio ale solidnie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tanio ale solidnie

Witam wszystkich...
    Mam taki mały problem... po wczorajszej imprezie uszkodziała mi sie lekko buda od Głośników... i mam zamiar zrobić ją od nowa... nowe pudło itp.
    i tu pojawia sie moje pyt. Jak wykończyć najtaniej i najsolidniej bude... nie wiem jakieś Lakierobejce... coś taniego i trwałego...
    Moze zrobić jakies wizualne "bajery" :razz: moze macie jakieś propozycje wzualne...
    z góry dziekuje za odpowiedz...

pozdrawiam Filipek :thx:

takie rzeczy to tylko w erze
    ale ogolnie to fornir. tanio, solidnie i LADNIE

Skomentuj

mIKI, mówiłem TANIO... wiem ze fornir jest ładny i solidny... ale mi chodzi o takie rzeczy z niższej pólki... :roll:

Skomentuj

kocem obij, bedzie jak estradowki, taniej sie nie da zeby bylo solidnie, chyba ze okleina i lakierem pokryjesz, ale nei wiem cyz sie okleina nie rozpusci , no i czy taniej wyjdize okleina niz fornir... napewno roboty mniej

Skomentuj

Fornir jest tani. mozn miec od 7-10pln za m2.

Skomentuj

mIKI, a gdzie dostane tak tanio fornir...masz kogos takiego na allegro ?

[ Dodano: 2006-10-08, 14:25 ]
            chłopaki a nie lepiej by było to pomaliwać lakiero-bejcą... nieche zbytnio w te pudła inwestować... bo pewnie po jakimś czasi zmienie głośniki itp. co o tym sadzicie :?: :???:

Skomentuj

zagloba.com.pl ja tam bralem i nietylko ja.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item131756531_...ahon_koto.html

Skomentuj

widzisz nawet od 5pln... chyba nie ma nic tanszego

Skomentuj

lakierobejca? ale co chcesz tym malowac? plyte wiorowa? ;/ nie zbyt dobry pomysl raczej ;/

Skomentuj

greg00, no tak myślałem ze zaszpachluje frezy pod śruby i pomaluje całość lakiero-bejcą... kumpel tak robił i łądnie wyszło tylko ze po 3 warstwach... ale jest looks :cool: bo na fornir nieche wydawać bo pewnie po jakimś czasie te pudła pójdą w odstawke...

Skomentuj

hm.... wedlug mnie za ladnie to to nie wyglada, no ale skoro tobie sie tak spodobalo to sprobuj :)

Skomentuj

greg00, no ja sie domyślam ze to za piękne nie wyjdzie bo jak coś to ja pierwszy raz bede robił wiec... domyslam sie ze człowiek sie uczy na błedach :razz:

Skomentuj

rob jak uwazasz, jednak ja polecam i tak fornir, przynajmnej sie nauczysz jak klasc itp skoro i tak pojda w odstawke...

Skomentuj

greg00, ale szczeże mówiąc szkoda mi tej kasy na ten fornir... a jak s***** robote i bedzie wszystko do D**** to wtedy troche ból...a malowac to umiem :mrgreen:

Skomentuj

a jak bedziesz robic duze kolumny na drozszym fornirze to jak spie******* to wtedy bedzie ból,wiem co mowie.

Skomentuj

wyszpachluj dobrze kolumne, wyszlifuj na gladko i machnij sprayem

Skomentuj

wszystko kosztuje....
                                    wcale taniej nie wychdozi jak sie chce szpachla wyrownac powierzchnie i pozniej np. pomalowac na czarno..
                                    kiedys probowalem jakos zrobic taki czarny fortepianowy, ale mi nie wyszedl, a calosc wyszla drozej niz fornir, no i roboty wcale nie mniej ze szlifowaniem...
                                    mysle ze fornir jest najlepszy, najmniej widac popelnione bledy, w porowaniu z innymi sposobami (szlofowanie, okleina itp. ), no i wcale nie taki drogi jak sie wydaje, jeszcze zalezy jaki
                                    no i na poczatek nie polecam debu, jest tani, wyglada jako-tako, ale jest kruchy jak cholera, co prwda narazie robilem 2 gatunkami drzewa, 2Xdebem, i raz Anegre, no i te Anegre jest duzo duzo duzo latwiejsze do polozenia

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                      wyszpachluj dobrze kolumne, wyszlifuj na gladko i
                                      i pomaluje lakiero-bejcą :razz:

Skomentuj

lakiero bejce używa sie na drewno które ma własna teksturę i słoje a nie na szpachel :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X