Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

małe pytanko...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

małe pytanko...

Witam Wszystkich...
    Mam takie jedno małe pyt. Robie kumplowi kolumienki na 2x 20cm basowe głosniki, sa to głośniki "noname" jaką proponujecie zrobić to nich bude... (jaki zastosować litraz ?) i strojenie oczywiście bedzie na ucho :lol:
    Z góry :thx: na odpowiedz

arty na stronie głownej, jest tam gdzies w ktoryms jakie litraze zastosowac do glosnikow o danej srednicy .

Skomentuj

Tomek(tomek),
      człowieku weź mnie nie odsyłaj do jakiś artów... bo jak by tam było gdzieś napisane to bym sie nie pytał o to w tym topicu :???:

Skomentuj

Na jeden glosnik przyjmij 20L i już.

Skomentuj

po pierwsze troche kultury, a po drugie naucz sie czytac, bo skoro mowie ze jest to jest :

http://diyaudio.pl/portal.php?show=4

ale widze ze jestes leniwy i masz w dupie czytanie tego co jest na stronie głownej a wiec ci to zacytuje
          Średnica głośnika = Wymagana objętość:
          13 cm = 2 - 8L
          16 cm = 5 - 25L
          20 cm = 15 - 50L
          25 cm = 30 - 70L
          30 cm = 45 - 150L
          ps.: przepraszam za wulgaryzm, ale juz nie moge jak taki gowniarz sie zuca twierdząc ze nie ma nic takiego na stronie głownej.

PS2.: są to wartosci stosowane przy obudowie zamkniętej, ale mysle podobne są przy obudowie otwartej, tyle ze bez parametrow TS raczje nie obliczysz rurki BR ,a wiec trzeba bedzie dobierac ja na "oko"

Skomentuj

TS raczje nie obliczysz rurki BR ,a wiec trzeba bedzie dobierac ja na "oko"
            strojenie nie zalezy od glosnika;-)

Skomentuj

tylko od pojemnosci obudowy...

nieliczni czytaja artykuly...

Skomentuj

:), ale ja np, dalej bym nie wiedzial jaka bude zastosowac miedzy 15 a 50L jest spora roznica, a jakbym mial glosnik 30 cm to juz wogole.... :|
                ale ja bym dal ok 30-40L na 2 glosniki na twoim miejscu :)

Skomentuj

mała pomyłka ,sory :P

Skomentuj

Czaruję...
                  X