Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

allegro - kolejna wpadka ;/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

allegro - kolejna wpadka ;/

no i znow problem z allegro ;/
    wczesniej kupilem uszkodzone glosniki Visatona, no ale udalo mi sie zwrocic je jakos, teraz kupilem wzmacniacz http://allegro.pl/item132873988_pion...zmacniacz.html
    nie wyglada jak nowy, no ale napisane ze w 100% sprawny, a jak przyszlo co do czego to nawet w 50% niei jest ;/
    jeden kanal zamiiast grac to pierdzi, trzeszczy i przerywa ;/, nie dziala regulacja Basu, treble i Balance, no i przycisk Loudnes dzala, czyli w sumie dzial tylko jeden kanal i volume ;/ no i power ;/
    co byscie zrobili na moim miejscu jesli nie bede mogl go zwrocic??

ogolnie to fajny wzmacniacz. jak nie da sie zwrocic postaraj si enaprawic, duzo za niego nie dales i tak

Skomentuj

Mozesz zglosnic do allegro sprawe o zwrot prowizji a allegro dodatkowo go potaktuje. Glowa do gory :wink:

Skomentuj

no zalamac sie nie zalamalem hehe:),
        a ile by kosztowala wymiana jednej koncowki?? no i oczywiscie sama konczowka :)

Skomentuj

Zamieszczone przez oleczek1988
          Mozesz zglosnic do allegro sprawe o zwrot prowizji a allegro dodatkowo go potaktuje.
          Jaki zwrot prowizji ? przeciez on aukcji nie wystawiał tylko kupil. Jak by greg00 wystawił aukcje i ktos od niego kupił a nie odebral albo nie wpłacil pieniedzy za przedmiot to wtedy mozesz sie ubiegac o prowizje. Allegro watpie zeby cos w tej sprawie moglo zrobic.

Nieco patowa sytuacja a pisałes w ogole do goscia z prosba o zwrot pieniedzy ?

Skomentuj

no dopiero dzis odebralem sprzet, jeszcze o zwrot nie pisalem, moze cos innego wymysli... narazie "emajlujemy" ze soba :)

Skomentuj

a moze sam preamp sie spierdzilil

Skomentuj

jak to srpawdzic?

Skomentuj

Dużo,nie dużo,ogólnie nie uczciwie.Ja bym nie darował.Z pozoru allegro nie wiele może ale jak się odpowiedno przygniecie to sprawa jest blyskawicznie załatwiana.
                  Miałem podobny przypadek kiedyś z panelem,miał mieć chyba ze 400W a nie wiem czy miał 100,ostra korespondencja ze sprzedającym,ciężkie dowody nieprawdy i cała kasa wrócial do mnie.Fakt,nerwów troszke było ale jak by tak kazdemu darowac...

Skomentuj

1. Mozesz mu wystawic nega, ale to raczej niewiele da.

2. Mozesz zglosci sprawe na pały. Nie zabierze to strasznie duzo czasu, a oni to musza przyjac. Wysyłasz mu ksero / skan tego papierka, ktory ci dadza. Mysle, ze to jakis dzieciak i sie posr..a po gaciach, jak to zobaczy i pokornie odda kase :)

Skomentuj

no a ile by wymiana koncowki kosztowala?moze bym powiedzial ze chce zwrot kasy na naprawe w takm razie...
                      iile by kosztowala taka koncowka mocy do tego?

[ Dodano: 2006-10-16, 21:31 ]
                      koles mi odpisal zebym zaniosl go do naprawy, jesli naprawa nie przekroczy 60zł to mi odda za naprawe, oplaca mi sie?
                      widac koles chce dobrze srpawe zakonczyc, tez nie chce problemow i nerwow, mogllbym zaproponowac zwrot, ale w sumie to za 150zł to nic ciekawego nie znajde...

Skomentuj

sprawa jest o tyle ciezka ze nie masz za bardzo udowodnic ze to nie Ty go popsules... musial bys wziasc rzeczoznawce ktory to sprawdzi a to koszt kolo 100zl i nie wiadomo co Ci powie... na policji tez Ci nie pomoga... takie juz uroki okazji na allegro...

Skomentuj

"koles mi odpisal zebym zaniosl go do naprawy, jesli naprawa nie przekroczy 60zł to mi odda za naprawe,"

mysle ze on wiedzial co sprzedaje.

Skomentuj

Zamieszczone przez grea
                            Zamieszczone przez oleczek1988
                            Mozesz zglosnic do allegro sprawe o zwrot prowizji a allegro dodatkowo go potaktuje.
                            Jaki zwrot prowizji ? przeciez on aukcji nie wystawiał tylko kupil. Jak by greg00 wystawił aukcje i ktos od niego kupił a nie odebral albo nie wpłacil pieniedzy za przedmiot to wtedy mozesz sie ubiegac o prowizje. Allegro watpie zeby cos w tej sprawie moglo zrobic.

Nieco patowa sytuacja a pisałes w ogole do goscia z prosba o zwrot pieniedzy ?

Napewno moga zalbokowac konto uzytkownika. Musialby tylko dokladnie wszystko przedstawic jak to bylo...

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                              koles mi odpisal zebym zaniosl go do naprawy, jesli naprawa nie przekroczy 60zł to mi odda za naprawe, oplaca mi sie?
                              widac koles chce dobrze srpawe zakonczyc, tez nie chce problemow i nerwow, mogllbym zaproponowac zwrot, ale w sumie to za 150zł to nic ciekawego nie znajde...
                              niech sobie to badziewie w D wsadzi i sam sobie lazi po serwisach ...a Ty badz cierpliwy.
                              "stan jak na zdjeciach" a co Ty superman jestes ?!!!!!!! :)))))
                              kolejny oszust ..niech pokrywa kosztywysylki w dwie strony i jeszcze bedzie musial prowizje od sprzedazy. I niech Cie blaga zeby nie dostal negatywa bo ja bym przywalil conajmniej neutrala jakby wszystko oplacil wlacznie ze straconym dobrym samopoczyciem i czasem.

Skomentuj

I obys niedostal negatywa jako zemste,gdy ty juz mu wystawisz komentarz.
                                ja w taki sposob zyskalem kilka negów,proponowano mi po pozytywie...
                                a jednego nega mam od elmera

Skomentuj

hm... no ale moze koszt naprawy koncowki nie jest taki drogi co? ile taka koncowka moze kosztowac?
                                  w sumie wydaje mi sie ze drogo za niego nie zaplacilem, a jakby mi oddal jeszcze 60zł to by mnie tez wznacniacz wyniosl ok 100zł no + naprawa, wiec mysle ze nie bylo by tak strasznie, nowy taki wzmacniacz kosztuje od 639zł z tego co widzialem w necie...

Skomentuj

Zamieszczone przez ghazi
                                    Mozesz zglosci sprawe na pały. Nie zabierze to strasznie duzo czasu, a oni to musza przyjac.
                                    Jak udowodnisz im ze to ty nie popsułes wzmacniacza ? Sprzdajacy powie ze on wysłał sprzet w dobrym stanie, itp.

Ja na twoim miejscu odesłał bym końcówkę i zażądał zwrotu kosztów wysyłki w obie strony.

Skomentuj

gdyby byl pewien ze wyslal sprawna koncowke,to niechcialby oddac kasy,ani za naprawe. postaw sie w jego sytuacji(sprzedajacego).

Skomentuj

hm... jak narazie koles nic nie marudzi ze wyslal dobry wzmacniacz... wiec na spokojnie wole zalatwic sprawe, po co sie denerwowac...
                                        ile moze kosztowac sama koncowka mocy do tego sprzetu? i gdzie moge takiie cos kupic jak cos,bo nigdzie nie mgoe znalezc w necie,
                                        w sumie jakby mi oddal 60zł z tego to naraze i na jednym kanale bym mogl sluchac :) a pozniej moze bym go sprzedal jako uszkodzony na allegro jkaym wiecej czasu mial, bo teraz to troche mam zajec i nie chce mi sie nic z tym robic szczerze mowiac

[ Dodano: 2006-10-16, 22:45 ]
                                        no stawiam sie, ale nawet jakby byla jedna koncowka do wymiany t nie oplacalo by sie go kupic za 90zł?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X