Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[przestroga] jechalem za szybko...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[przestroga] jechalem za szybko...

jechalem ok 90-100 na moto w poniedzialek, bylo mokro i wpadlem w poslizg, polcoilem w pobocze, wyrzucilo mnie do na jakies 10 m(tak mi opoiawdakli pozniej) stracilem przytomnosc, puzniej do szpitala 3x tomografia+ 4xrtg kregoslupa.
    skonczylo sie na potluczeniach i wstrzasie mózgu.
    w szpitalu powiedzieli mi to cud ze chodze i nic mi sie nie stalo po takim wypadku.
    koszt naprawy moto to jak narazie 1000zl :((((

Za głupotę się płaci...

ps. jaki sens już drugiego tematu, jak to ktoś wyłączył myślenie podczas jazdy? Dajcie spokój, wystarczy, że w wiadomościach co chwilę się takie rzeczy słyszy.

Skomentuj

Dziekuj Bogu i kajaj sie o wybaczenie bo innego rozwiązania nie widze.

Jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz. No i niestety to sie sprawdza przynajmniej w moim przypadku kilka razy zaorałem glebe tracac troche skóry i to nawet nie był jakiś dobry motor ( o ile to mozan nazwac motorem)

Skomentuj

male sprostowanie:
        jechalem za szybko i nie wychamowlaem przed zakretem wpadlem w poslizg i na pobocze, wlasnie wrócilem od mechanika

Skomentuj

Mnie to nie kręci panowie, jak ktos nie umie jeździc to taki żywot, bo kto wchdozi na mokrej drodze 90-100 w zakręt !!!! ??? NIe dla psa kiełbasa :mrgreen:

[ Dodano: 2006-10-25, 20:44 ]
          Aczkolwiek wstrząs mózgu nietaka strzaszna rzecz, mój kolo miał iuał3 wstrzasy spowodowane uderzeniem głowy o .. materac na treningach jakiegos tam stylu walki niepamietam :)

Co do przytomnosci ... szeryf Budzik stracił przytomnosc w wannie i sie topił , niebyło to piekne bo dopiero obudziłem sie w szpitalu !! (zdarzyło sie to 3 razy)

Wiec takie przestrogi są .. warte, każdemu sie może zdarzyc ale żeby nieumiec chamować, czy za[ierniczać z duzą prędkościa na zakretach po mokrej drodze ? ciekawe co za auto i jakie gumy miało ?? to kto ci prawko chłopie dał ?? Mnie kiedys wywaliło na zewnetrzna na pobocze naszczęscie przy 40 km/h gdy chamowałem na zakrecie ale troche posligu i nic pozatym. Trza myslec jeździc szybko gdy jest sucho a gry mokro tylko na prostej.

Fine i do widzenia :mrgreen:

Skomentuj

Powiem krótko,motocykl jest dla ludzi myślących,i stawia większe wymagania dla szarych komórek niz jakiekolwiek auto.Jeśli się ktos uważa za orła dwóch kółek i pogromce mocy to zapraszam na treningi motocrossowe.Wielu "orłów" ze ścigaczy odkopywalismy spod maszyny.Dopiero po takiej akcji delikfent zaczynał myśleć.A "kolanko" jest troszkę "ciepłe" :lol:
            A ogólnie 90 % populacji z ulicznych motocyklistów bym wybił,zero szacunku dla innych uzytkowników,zero bezpieczeństwa.Poprostu chołota.

Skomentuj

Budzik, to motor był

A skoro już mowa o chamowaniu to mi ostatio wyskoczył przed nosem kon powiem ze bolało :(

Skomentuj

fuck nie doczytałem, więc moja odpowiedź się nieliczy ale gdybym ja miał potor ... ulala

Skomentuj

.... to byś już dawno wachał kwiatki od spodu :lol:

:wink:

Skomentuj

ba... juz taka pogoda jest ze motor raczej trzeba odstawic, no i czas na zmiane opon, temperatury juz schodza ponizej 7 stopni... trza uwazac...

Skomentuj

Umberto. Zgadzam się motor dla myśląych. Ale że 90% populacji to debile motocykliści to chyba u Ciebie:]

ja znam duużą liczbę motocyklistów szosowych którzy w poznaniu na torze takie cuda robią ze Ci się w pale ni mieści. Powiem Ci ze własnie większość MĄDRYCH motocyklistów umiejętnościami jazdy, szacunkiem do drogi nawet przy duuużych prędkościach jest bardziej zaawansowana niż 99,(9) kierowców samochodowych.

Co do tego jak trzeba byc skoncentrowanym zgadzam się, przy większych prędkościach, masz umysł pracuje chyba na 110% jest się bardziej skoncentrowanym niż przy maturze z matmy :)

Aha by ni było sam jestem motocyklista i jeszcze zarówno motorami jak i autem i weim co mówię.

Mała sonda. Panowie :cool:

Jedziecie autem 140 widzicie jak was motocyklista chce wyprzedzać al ejst ciasno to co robicie???????? No co???

Ja wam powiem większość nie chce dać się wyprzedzić.

Nastepne inteligętne pytanie. Włązacie się do ruchu lukacie w lewo w prawo i co gaz i rura. I w tym czasie jedzie motocyklista którego nie widzicie i bu. Tak ginie większoć naszych.

Skomentuj

Dj zibi ja motor puszczam.

A do drugiego, jade z mojej ulicy tzn wjeżdzam z bocznej na głowna patrze lewo prawo nic to jade ... wychylam sie i choc widziałem że daleko cos jedzie to ścigaczme jakis fagas na mnie by wjechał, pojechałem prosto a nie mocno w lewo zeby zwiekszyc kat, chamował po piskach, spaliłgume bokiem go zarzuciło nieźle i wbił by mi sie w bok, bo kretyn jechał ... łohoho peciał ostro bo zanim ja pare metrów przejechałm (ruszyłem) to on kilkadziesiat zrobił dawno. Potem pojechałem za chwile on mnie wyprzedza i chce żebym zjechał zjechałem na chodnik a ten zsiada i do mnei z ryjem ze ja mu wyjeżdzam, niech sie zastanowi cymbał.

[ Dodano: 2006-10-25, 23:25 ]
                        PS tak wogóle nie piernicz tylko kupuj nowego sprzeta a tego mi sprezentujesz wedle naszej umowy :P

Skomentuj

Budzik bo to jest największa wina motocyklistów na terenie zabudowanym po wioskach osiedlach leca ile im japońce dali, wg mnie głupota. Co innego na drodze poza miastem i wioskami :lol:

Co do Twojej sytuacji heh. Przez moją wioske jeździł bandit 600 niebieski. Motor zaj.. podbny do mojej kawy. Jeździł koło 100-110 po wiosce. Ludzie ku... gadali ze ja swiruje. Zdenewowało mnie to. Postanowailm na niego poczekać :mad: Doczekałem się. Zatrzymałem Palanta a on ze mi wpie... bo by się wywalił, droge mu zaszedłem. Staałem się wyłumaczyć że tak jak ja mozę wyjśc dziecko i zabije je. On nic, jestem głupi. Dopiero jak pokazałem swój motor że jestemmotocyjklista to przestał się sadzić. Wydaje mi sie ze koles posłuchał bo jeździ juz przez MOJĄ WIOSKĘ :cool: do 70km czyli w normie.

ten koleś to był chyba jeden z typów wsponiany przez Umberta ale takich jest naprawde mało, wsród cywilizowanych motocyklistów.

PS
                          Budzi ale czerwonego już nie mam:) Zrób Prawko A i pogadamy, uzbieraj 10 batów i będzie Twój:)

Skomentuj

najwieksze BURAKI TO KIEROWCY MALUCHÓW< POLONEZÓW< DuZYCH FIATÓW I OBECNIE GOLFÓW 2 i 3

to sa najwieksze buraki, nigdy drogi nie ustapią, takim zycze spotkania czolowego z TIREM

Skomentuj

Aryan na czym śmigasz? Długo już smigasz?

teraz ałe dresiwo przesiadło się z malaczy do Golfów 2 :sad:

Skomentuj

hmm.. ja tez jestem motocyklistą a raczej motorowerzystą, mam skutra , nie jezdzi szybko, ale po to zeby pojezdzic po miescie albo przejechac sie do miasta 20 km dalej zeby cos kupic wystarcza..moje 5 km

Skomentuj

dj_zibi, za 10 batów to ja kupuje hanne i pale gume na ten twój motor :P

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                                    najwieksze BURAKI TO KIEROWCY MALUCHÓW< POLONEZÓW< DuZYCH FIATÓW I OBECNIE GOLFÓW 2 i 3
                                    A nie przyszlo Ci do Łba ze kierowcy tej marki poprostu nie maja kasy na co innego ?

Skomentuj

Nie. Kasy nie maja bo większość właścicieli tych auto to scierwa i dresiwa kolego. Przez takie dresiwo ginie dużo ludzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                        Nie. Kasy nie maja bo większość właścicieli tych auto to scierwa i dresiwa kolego. Przez takie dresiwo ginie dużo ludzi.
                                        Zastanawiam się, czy w ogóle pomyślałeś, zanim to napisałeś... tak, to było bardzo mądre, bardzo. Że jak nie mam kasy i jeżdzę maluchem, to ginie przezemnie dużo ludzi i jestem ścierwem? Brawo...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X