Dobra juz wiem duzio dosc. Teraz tlyko trza płytkę dorwac a raczje jej schemat do tych glosnikow. I każda płytka to do osobnego głosnika, nie? Czyli musze 4 plytki zrobic dwa dla niskich tonow i dwa dla wysokich. Więc ktos ma te schematy ale najelepiej takie gdzie by bylo wyjasnione gdzie co mam zamocowac i jakie rzeczy do tej płytki kupic. Troche duzo pytan ale lepiej pytac niz potem cos zle zrobic..... Z góry dzieki za odpowiedź.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomoc w zbudowaniu
Collapse
X
-
aha. dzieki greg00 i wybacz ale nie znam sie wiec pytam. no wlasnie wg schematu...szukam dalej go....
[ Dodano: 2006-11-02, 15:11 ]
Troche zmiana planow hehe. Przetworniki to: stx'y GDN-27-150-4-SC. a do wysokich to : http://www.skleptonsil.pl/go/_info/?id=713 takie. Kolumny beda wysokie na 1.10 m. Nom to taki ogolny zarys, jesce tylko to zwrotke musze jakos skombinowac. Ktoś pomoze?? <prosi> hehe
[ Dodano: 2006-11-02, 19:42 ]
Dobra sam se pomogłem. hihi. Prosilbym tylko teraz o skorygowanie tego co tu napisalem poznizej. Więc tak kolumny bede miały 1,10m. a w nich niskotonowe to unitra gdn 20\40 te albo te stx'y GDN-27-150-4-SC jesce nie wiem
Tweetery to tamte tonsila. I tweetery by mialy kondensator 4,7yF 50V a niskietony mialy by :
(minus)--------~~~~~~~----|-------glosnik(plus)
|
/
tutaj kondensator 20yF 100V
\
|
(plus)----------~~~~~~~----|--------głośnik(minus)
~~~~ - cewka (tylko jesce nie wiem ile nawojów ma tam byc)
I do tego chyba raczej napewno amplituner Unitra Tosca 303. Jak coś przeoczylem to mówcie. pliss
Skomentuj
-
mIKI ty już wiedziałeś wszystko jak się urodziłes, urodziłeś się stary i cały fajny, mądry. Gratuluje. Tylko greg00 mi raczyl cos pomoc, doradzic. Dzięki wielkie. A reszta albo : "Nastepny genialny temat" - Maxi albo, "wow, Umberto chyba wyjechał na święta skoro ten topik jeszcze nie w śmietniku
" - Budzi, a inni z kolei: "hehe poleweczka
" - mIKI. Naprawde tak dużo wnieśliscie w ten temat że łohohoohho.
Skomentuj
-
Rowerser, z mojej strony proponuję lekkie podszkolenie jeśli masz chęci samodzielnie budować kolumny/subwoofery.Nie jest to tak jak by się wydawało takie proste,sporo trzeba się nauczyć.
Jako pierwszy krok sugeruję odwiedzenie audiomanii i poczytanie sobie artykułów,może nie jest to lekka lektura dla laika ale bardzo wiele wyjaśnia.
A jeśli chcesz zrobić coś naprawdę szybko i ew. się nie wtopić to proponuję powielenie którejś z konstrukcji,masz tego sporo w stosownym dziale.Zarówno tu jak i na audiomanii.
Temat przenoszę do off topa,tu raczej on średnio pasuje.
Skomentuj
-
rowerser, to ty się pytasz nas o jakies proady wiec słuchaj co do ciebie się mówi, nikt ci niepolecal stxa 27 do konstrukcji 2 drożnej itp. A przynajmniej nie nikt normalny, ujawnij tego goscia a zostanie zlinczowany a moze kolejny który ma stxy 27 i chce sie pozbyc dlatego kit ci wciska !
Po raz kolejny powtórzę że niejeden był i pytał a i tak robił to co sam uważa za słuszne, i co ? Już ich niema :mrgreen:
Skomentuj
Skomentuj