http://aukcje.mlo.pl/auctiondetails.php?id=1070 oto link może ktoś z was wie jak dziala taka lampa :) najdziwniejsze jest to że para jest chłodna a nie jak w wiekszości przypadków zimna , obszukałem całęgo neta i nic może wy wiecie. pozdro
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wie ktoś na jakiej zasadzie to dziala ?
Collapse
X
-
slam! tam jest opis, a słowo "ultradźwiękowy" mówi wszystko - to tak, jak by wprawić w ruch cząsteczki wody przez podgrzewanie, tylko bez podgrzewania(inną metodą - np ultradźwiękami) do tego stopnia iż pokonują one siły wzajemnego przyciągania i odrywają się (zostają wyrzucone) ponad powierzchnię wody (poza granicę faz).
[ Dodano: 2004-10-03, 13:33 ]
slam - tam jest opis, a słowo "ultradźwiękowy" mówi wszystko - to tak, jak by wprawić w ruch cząsteczki wody przez podgrzewanie, tylko bez podgrzewania(inną metodą - np ultradźwiękami) do tego stopnia iż pokonują one siły wzajemnego przyciągania i odrywają się (zostają wyrzucone) ponad powierzchnię wody (poza granicę faz).
Skomentuj
-
Aaa to wiem,"normalny" nawilżacz powietrza.Qumpel ma taki w domu,jak na to patrzyłem to wydawało mi się,że to normalnie paruje jak czajnik.A jest tak,że(to był jakiś stary nawilżacz)posiadał on jakąś strasznie "drobną" dyszę,która tak rozpylała wodę,że jej cząsteczki łączyły się z powietrzem-dlatego dywan wokół nawilżacza jest suchy bo ta "mgiełka" nie osiada na ziemii tylko łączy się z powietrzem i go nawilża.Podobno fajny bajer,ale ja bym z tym nieprzesadzał bo po pewnym czasie może sie w domu wilgoć pojawić(grzyb na scianach,itd.)
Skomentuj
Skomentuj