Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

samochod, gdize najtaniej :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

samochod, gdize najtaniej :)

no i Roverek sprzedany :)
    teraz kolej na nastepny, zdecydowalem sie na Toyote Corolle(ten nowszy model), no i teraz pytanie gdize kupic najtaniej...
    znalazlem ciekawa oferte: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1841896, tyle ze mam tam strasznie daleko zeby zobaczyc, no i cena jest jakas podejrzana jak za taki model
    moze macie jakies propozycje gdize kupic tanio dobry samochod(jakis TDI), biore pod uwage ta toyotke, Seata Ibize, lub (troche niechetnie) VW Golfa, najbardziej mi ta toyota by odpowiadala, tyle ze 3 drzwiowa lepsza :)

a moze mieszka ktos gdizes blisko tej z ogloszenia i zechcialby ocenic ja swoim okiem?

w stanach za ok 3000 USD mozna kupic toyote corolle 1.8 automat, sedan z 2004/05

wiecej niz 50 km w 1 strone sie nie oplaca jechac :) na allegro to wszytskie sa jak nowe, IGLY, nie bite, od 1 wlasciciela z niemiec :) hehehe

Skomentuj

jaki samchod polecacie?
      toyota Corolla (powyzej 2002r)
      VW Golf IV
      Seat Ibiza(pwyzej 2002r)
      silniki tylko diesla mnie interesuja, moze ktos ma ktorys z tych modeli i powie + i - , tylko szczerze :)

Skomentuj

imho teraz diesle się średnio opłacają.
        ja myślę poważnie nad:
        http://allegro.pl/item139196921_suzu..._1_1_2004.html

Skomentuj

srednio oplacalne?:P na niczym tak tanio nie pojedziesz jak na ropie, a jak masz ja po 2,30 to juz w ogole:]

Skomentuj

średnio bo już tyle co benzyna kosztuje gdzieniegdzie,
            samochód na rope droższy jest w zakupie,
            a różnica w spalaniu nie jest taka kolosalna.
            Do tego te nowe diesle z "komon rajl" itp nie są już tak niezawodne,
            a koszty naprawy są niewiarygodne nieraz.

Skomentuj

Takero może i prawda ale
              Taty Audi A6 z silnikiem 2,5TDI w trasie do 120km/h pali bagatelka 5,5-6L Więc duzo mniej niż auto podbnej klasy z podobnym silnikime i osiągami jak to.

Do tego tak jak pisał MIKI mozna tanio olej napędowy kupowac od znajomych co smigają Tirami :) koszt koło 2,3-2,5 więc w tym momencie nawet Twój Tikacz na gazie jest droższy.

a teraz Fakt Częci do diesla są sporo doższe ale przecie to się nie psuje cały czas. Co do auta to polecam kupić np Golfa II Pasata roczniki 88-94 i lać bez obaw czerowne paliwko:) Testowane i działa. Nic się nei zepsuło nawet po 50-60tys KM. Nawet jak siądzie pompa to koszt w tych autach koło 200-400zł. Dla porównania koszt nowej pompy u taty w Audiy to tak: nowa 8-10kzł, regenerowana 3-4kzł. inna z bazaru prawdopodobnie z kradzionego to 1-1,5kzł :cool: :razz: :mad:

WG MNIE DIESEL RULEZ

Aha no i w PZu o 5% tansze OC:) na diesla.

Skomentuj

mój tikacz na gazie za 50zł jedzie 350km.
                i to bez kupowania na lewo czegokolwiek.
                szczerze mówiąc to nie przemawia do mnie kupowanie ON od tirowców...

Skomentuj

ja tam wole mazde 323 td jak juz cos,

do nowego common rail nie nalejesz ruskiej bo strach, popatrz na cene wtryskiwaczy lub pompowtryskiwaczy :P

nie wiem po co sie pchac w 10 letnie audi 2,5 tdi skoro za taka samo cene lyb mniejsza mozna sprowadzic ze stanów 2-3 letnia corolle, mazde 6, 3 lub innego japonca

np kolega kupil camry 2.4 2004 nie bita po windykacji bankowej za 6 000 USD = 18 000 zl + oplaty/
                  sprawdz co sie oplaca starego rzecha czy 2-3 letni samochud

Skomentuj

hm... ale trzeba sie znac na tym zeby z USA scagnac, ja wiem ze tam taniej, tyle ze do tego trzeba czekac na samchood 2-3 miesiace zanim przyplyne

a co do TDI hm... poprostu juz mam dosc LPG, muli, strzela itp. tdi za ta sama kase przejedziie tyle samo albo i wiecej kiilometrow kupujac NO po 4zł nawet,

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                      muli
                      mój na gazie jedzie lepiej niż na benzynie :)
                      tylko trzeba ustawić odpowiednio :P

Skomentuj

Takero kolega TIRowiec tankuje się tylko na BP, ma tam nie wiem jak to nazwac konto firmowe gdzie ma ryczałt. Nie wiem ja to nazwać więc ropa bardzije pewna niż z normalnego Orlenu szlak wie gdzie:)

No to ja Audikiem zajade 333,3km za 50zł:) A jaka wygoda :lol: :cool:

Skomentuj

a moj golf 2 pali 10 l na 100 :/ i jest to w ch zadrogo....

Skomentuj

dj_zibi, idąc dalej można powiedzieć że wychodze z rurką na miasto, wciągam komuś benzyne przez nia do karnistra i za darmo jeżdże
                            Albo że ropa mi wytrysła na podwórku...
                            Takie porównania cen rynkowych z jakimiś kombinacjami są bez sensu...

Skomentuj

z USA opłaty sa czesto praktycznie rowne wartosci samochodu :)
                              Oplaca sie zciagac ale lemuzyny po ponad 50 tys usd :)

Skomentuj

LUZ takero LUZ:]
                                Ja podałem ile mnie wychodzi jazda audikiem.:P Każdy kręci jak chce :)

Skomentuj

no trche przesada chyba... transport ok. 1000 USD + acyza, ale tzaezy o rcznka i pojmnoci, ale mysle ze jak by sie sciagnelo jakis samochod do 2000ccm z 2004 roku roku to tak strasznie by nie wyszlo, tylko sporo papierkowej roboty chyba, no i czekanie az przyplynie....

Skomentuj

greg00, wpisz na google jakies frazy w stylu usa auto akcyza clo itp i znajdziesz taki temat na jakims forum gdzie ktos rozpisal koszty grand cherookiego z 2004, to auto 12 tys USD a z oplatami do polski 24k a do niemiec 22k :)

Skomentuj

kiedys bylem na stronnie crashauto czy jakos to to sie nazywa, sprzedaja samochody lekko i mocno uszkodzone, czasem tez sprawne :), firma ma filie na calym swiecie, w polsce tez no i kalkulator ktory to wyliczal, razem z transportem

Skomentuj

TANNER nie znasz sie. nawet kupno nowego z salonu i sprowadzenie do polski wyjdzie taniej.

cena samohodu +800USD transport (kontener 2400 $ a do niego wchodza 3 sedany)
                                        oczywiscie w stanach wystawiaja faktury z zanizona cena co jeszcze zmenijsza koszt.
                                        auto do 2000cm3 do 2 lat akcyza 3.6% do 2 lat powyzej 2000cm3 13.6% +10%clo +vat

kupujesz samochud za 3000 wstawiaja 1000$ +800$+ 3.6%+10%+22%=2500$ +2000=4500$ i masz w kraju po oplatach

Skomentuj

Czaruję...
                                        X