Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotnica...

MAM ZAMIAR ZBUDOWAĆ KOLUMNĘ, A NIE WIEM CO TO ZNACZY ZWROTNICA... POOOOOOOOOOOMOCY

a widziales kiedys tramwaj??? :)

szyny maja zwrotnice, dzieki temu odpowiednie linie jeżdżą po odpowiednich trasach.
    tak samo jest w glosnikach. harmoniczne sygnalu kierowane są do odpowiednich odbiornikow.

Skomentuj

zwrotnica jest to czesc kolumny ktora napewno sie przyda...:]
      poszukaj troszke sam nawet na stronie to cie sie troche zozjasni

Skomentuj

juz wiem...

Zwrotnica jest to urządzenie, które rozdziela pasmo akustyczne na kilka węższych pasm. Każde z tych pasm jest następnie odtwarzane przez odpowiedni głośnik. Zwykle są to głośniki: wysokotonowy i niskośredniotonowy w kolumnach dwudrożnych albo niskotonowy, średniotonowy i wysokotonowy w kolumnach trójdrożnych. Zwrotnica zbudowana jest z filtrów i dolno- i górnoprzepustowych. Filtr górnoprzepustowy przepuszcza częstotliwości powyżej określonej częstotliwości, a poniżej jego je wytłumia. Ta określona częstotliwość nazywana jest punktem odcięcia. Podobnie działa filtr dolnoprzepustowy, z tą różnicą, że przepuszcza częstotliwości poniżej punktu odcięcia Potrzeba podłączenia zwrotnicy to jedyny sposób, aby każdy głośnik (oprócz szerokopasmowych) grał tą partię częstotliwości. Całe pasmo częstotliwości rozdzielane jest dla każdego głośnika właśnie przez zwrotnicę.

Skomentuj

i jak chcesz to potrafisz ...BRAVO czy nie trzena bylo tak od razu...? odpowiedz sobie na pytanie :]

Skomentuj

ledwo forum ruszyło i znów się zaczęło... ciekawe za ile dni ludzie zaczną bluzgi rzucać na takie posty, czasami człowiek chciałby być adminem

Skomentuj

fpl spokojnie bo serduszko wywali :)))))

Skomentuj

o niesamowite!

Skomentuj

heheheheh a ja chce zrobic prom kosmiczny a nie moge znalesc otworu :))))

Skomentuj

Czaruję...
                  X