Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszenie konta allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zawieszenie konta allegro

4 lata temu, zawiesili mi konto za nabijanie komentarzy.
    Cos tam im odpisalem, juz nie pamietam i napisali mi ze nie moga konta odwiesic bo nie mam 18 lat... Spoko, 10pkt mialem, olałem to i założylem nowe, na takie same dane.

Wszystko bylo OK, dorobiłem sie wielu uczciwych punktów, już mialem dostać słoneczko.
    Mam 123 komentarze + 7 w drodze.

A tu, nie wiadomo skad dostaje majla:

Witamy,

Konto o nazwie "Tanner_" zostało zablokowane, wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Powodem jest korzystanie z wielu kont na Allegro niezgodnie z obowiązującymi zasadami.

Choć jedna osoba może korzystać z kilku kont (zarejestrowanych na poprawne, własne dane osobowe), musi przestrzegać przy tym pewnych reguł (więcej informacji).

Osoba, której konto zostało zawieszone, nie może ponownie zarejestrować się bez uprzedniej zgody Allegro.

Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie).

Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego:
    (...)

Wkleiłem tak jak było w majlu, tamten akapit faktycznie był pogrubiony.

Nie wiem czy oni pogrubiają to, o co im chodzi, bo w majlu ze usuneli mi aukcje nie powód byl pogrubiony tylko informacja ze zwracają mi kase za wystawienie.

Odpisalem, ze o co chodzi, ze nawet nie posiadam 2 kont... Do srody maja odpisac, tym czasem ja potrzebuje tego konta :/

Czy jest możliwe zeby po 4 latach sobie o mnie przypomnieli??

moze ktos komu podpadles wczesniej dal znac na allegro i tyle...
    albo poprostu dopiero teraz dotarli do ciebie...

Skomentuj

pewnie będą chcieli żebyś wysłał im skana dowodu i podpisany wydruk regulaminu...
      ale i tak w takich sytuacjach starego konta nie pozwalają odwiesić :/
      Tzn kiedyś była taka opcja, jednak kasowali wtedy komentarze.
      Więc tak czy tak - lipa :/
      Jeśli podałeś te same dane co przy zakładaniu 1 konta to nie dziwne że doszli do tego :)
      Dziwne że dopiero teraz...

Skomentuj

No ok, pal licho komentarze... Co teraz zrobic zeby móc dalej korzystać z allegro??
        Założyć konto na ojca/matkę ? Głupio trochę tak...
        W sumie to nie mam wyboru, do 18tki brakuje mi niecały rok... Dopiero wtedy będę musiał wysłać im majla i prosic o zgode na zalozenie konta na moje dane??

Hmm, skan dowodu... Tak sie sklada ze dowod mam od 13tego roku zycia mozna miec :)
        heh nie no, czaje...

No ja myslalem ze jak zaloze to po paru dniach zablokuja... A nie kurde po 4 latach bez paru dni ;/

A jakbym zalozył konto na te same dane, ale z minimalnie innym adresem? bo tak sie sklada ze zajmuje 2 mieszkania w budynku, nr 3 i nr 4... Poprzednie konta byly na numer 1/3, jakbym zalozyl na 1/4 to by mieli podstawy zeby sie czepiac?? w koncu inny adres :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
          A jakbym zalozył konto na te same dane, ale z minimalnie innym adresem?
          hehe zapomnij, nie ma tak łatwo
          Założyć konto na ojca/matkę ?
          też nie wypali raczej ;]

Skomentuj

eee jak to? na rodzicow tez nie? dlaczego?
            To co ja mam teraz zrobic?

Skomentuj

jak adres ten sam to nie da rady :/
              testowane :P

Skomentuj

Na jeden Adres można założyć kilka kont. Ale oczywiście na inne nazwisko. Wiem bo u mnie moja mamuśka ma także konto. U kolesia ma cała rodzinka, czyli 4 osoby hehe :)

Skomentuj

Dopóki nie zawieszą...
                  Bo można to i 100kont mieć na 1 adres, nawet na jedno imie i nazwisko,
                  ale jak wieszają to wieszają wszystkie...

Skomentuj

a ja mam dwa konta na jeden adres na jedno nazwisko ...
                    i jakos funkcjonuje :)
                    oczywiscie uzywam tylko jednego konta .. ale drugie tez nadal jest aktywne

Skomentuj

ehh...
                      tylko że jak zawieszą to pójdą oba naraz bez żadnego "ale"...

Skomentuj

no tak :P nie doczytalem o co chodzi :)
                        oczywiscie Takero dobrze mowi :)

Skomentuj

Jak to nie można mieć 2 kont? http://www.allegro.pl/help_item.php?tid=71&item=309

A poza tym co, założy konto mama, założy konto tata.
                          Tata coś przeskrobie to mamie tez zawieszaja? na pewno tak nie jest...

Skomentuj

Jak to nie można mieć 2 kont?
                            czytacie ze zrozumieniem :)
                            Napisałem że można mieć dowolną liczbe kont, ale jak z jakiegoś powodu zawieszają to wszystkie naraz. Ma tej samej zasadzie nie można założyć nowego konta na ten sam adres, jeśli ma się już jakieś konto zwieszone.

Skomentuj

zaloz sobie na babcie i po klopocie...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                ale jak wieszają to wieszają wszystkie...
                                Hmmm zawiesili mi za niezapłacenie rachunku ale mamuśka mogła dalej korzystać. Może to nie o taką zawieszke c :mrgreen: hodzi

Skomentuj

Mi kiedyś zablokowali konto. Kazali wysłać skan dowodu i podpisane oświadczenie. Miałem lat 17, ale konto było na tate. wysłałem to o co prosili i konto zostało odwieszone, działa do dziś. Teraz mając ponad 200pkt. i ponad 300 pozytywów staram się pilnować regulaminu na tyle na ile to możliwe :cool:

Skomentuj

No to co, za rok mam do nich napisać żeby mi uaktywnili i przeslac im to o co prosza... Bedzie trzeba tak zrobic...

A jak wyglada sprawa z donosami? Sa one sprawdzane? Czy blokuja jak leci? Bo zablokowali mi konto akurat wtedy gdy sprzedawalem karty pamieci najtaniej na allegro, mając duża konkurencje i paru super sprzedawców nad sobą... Mozliwe zeby jakis napisał byle co na mnie, i allegro odrazu mnie zgasiło??

Bo wystawilem tą samą aukcję na koncie siostry dziewczyny, miała 4 komentarze... Aukcja była taka sama, jednak dopisałem na niej ze aukcja grzecznosciowa, wszelki kontakt pod adresem XXX lub telefonem YYY i ze majle wysylane przez "zadaj pytanie sprzedajacemu" bedą ignorowane...

I przyszedł jej majl:

Witamy,

Konto o nazwie "anioleczek111" zostało zablokowane, wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Powodem jest naruszenie obowiązujących w Allegro zasad, ujętych w zaakceptowany podczas rejestacji i logowania w serwisie Regulamin Allegro.

Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie).

Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontatkowego:
                                    (...)

Aukcja wyglądała dokladnie tak:

Na koncie Tanner_ było to samo, tylko bez tekstu o aukcji grzecznościowej...

Widzicie cos nie tak? Ale jakby było jakieś łamanie regulaminu na niej to by poprostu zamknęli i ostrzeżenie napisali albo coś... Mialem juz tak raz chyba.. A tu odrazu konto zawieszaja :/

Skomentuj

jeśli odrazu zawiesili to musiałabyć to raczej kwestia właśnie zawieszenia poprzedniego konta, inaczej muszą warny dać wpierw chyba ze 2 i za 3 ban.

Skomentuj

No ok, ale przytoczona aukcja byla na koncie anioleczek111... Myslisz ze zczailiby ze to taka sama aukcja, albo ze email jest z tamtego konta albo nr komorki??

---UPDATE---

Zmiana wersji obadalem daty i komentarze i sprawa wyglada tak:

-2002-05-02 - zakładam konto Tanner1
                                        -zapominam o nim
                                        -2002-12-26 - zakładam konto Tanner_
                                        -zapominam o obu kontach...
                                        -nagle potrzebuje konta na allegro, przypominam sobie o Tanner1 - pierwszy komentarz z 30.07.2003r - działam aż do 09.05.2005r (ostatni komentarz) - wtedy mi zablokowali
                                        -przypominam sobie o Tanner_ - 25.05.2005r - pierwszy komentarz
                                        -działam aż do 27.11.2006 - ostatni komentarz....

Złamałem w jakiś sposób regulamin lub jego część traktującą o wielu kontach użytkownika??

Skomentuj

Czaruję...