Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sie z wami dzieje??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

michone, to temat o tym ze jest chamstwo na forum... wiec chyba dla przykladu zlosliwosci? n/c

Skomentuj

co prawda nie wypowiadam sie na forum to od jakiegos dosc krotkiego czasu zaczalem czytac posty tutaj zawarte. moge podzielic sie wrazeniami z innych forow. Mianowicie zauwazylem, ze banowanie notorycznie lamiacych regulamin daje pozytywne skutki. opcja "zglos do moderatora" to imo jedna z wazniejszych funkcji forum (az dziwie sie, ze jej tutaj nie ma). wiadomo, ze niewszyscy beda jej uzywac, ale czesc osob na pewno i to juz pomaga. Kadra moderatorow nie jest zbyt duza i niezawsze maja czas na ogladanie calego forum. Na pewno bedzie to czesciej uzywana funkcja niz wysylany PM do moderatora o jakims lamiacym regulamin poscie (czesto niewiadomo nawet ktorego nalezy zawiadomic, a tak wiadomosc trafia do wszystkich). Ostrzezenia rowniez bardzo pozytywnie wplywaja na zachowanie forumowiczow. Na jednym z forow przyuwazylem funkcje "nadzoru". Kazdy post osoby musi byc zaakceptowany przez moderatora. Wymaga to niestety powiekszenia kadry moderatorskiej. Przydaloby sie jeszcze oglosic jakis nabor moderatorow. Moznaby zrobic dla nich taki "okres probny", tj. wszelkie dzialania beda ostatecznie zatwierdzane przez jakiegos "prawdziwego" moderatora. Jesli sie dany "premoderator" spisze no to sie go awansuje na "normalnego" moderatora, jesli nie no to wiadomo . tyle z mojej strony. btw jesli brakuje modow to jestem chetny do wspolpracy.

p.s. nie wiem czy tylko mi nie dziala powiadamianie o odpowiedziach w subskrybowanych tematach... dziala to czy ja cos zle mam ustawione?

Skomentuj

Caleb, masz u mnie piwo,ale nie wiem kiedy odpale.
        100% racji,nic dodać,nic ująć.A powiadomienia...ja też płaczę nad ich brakiem,lepiej bym "przesiewał"...

Skomentuj

A ja powiem, że to zaczyna się dziać na większości forów. Albo "Dzieci Neostrady" albo bak tematów i ludziom odwala. No cóż - widocznie taka kolej rzeczy .... Pozdrawiam !

Skomentuj

a mi sie wydaje ze "pokolenie gmnazjum" zaczyna opanowywac nasze forum, napewno nie wszyscy sa tacy nalezacy do tego nowego pokolenia, ale duzo osob....

Skomentuj

tak jak umberto, uważam że Caleb, ma racje. POPIERAM!

Skomentuj

jak dobrze ze ja juz w technikum :P

Skomentuj

hehe, nie chdzilo mi o gimnazjalistow, tylko te pokolenie ktore juz gimnazjum zaliczalo :) takze zaliczasz sie jeszcze :), chociiaz ty raczej z tych normalnych jestes, tylko nie mysl ze cie podrywam hehe

Skomentuj

ja jestem pierwszym rocznikiem z gimnazjum ale to wcale nie oznacza ze jestem gorszy... poprostu potrafie nie pisac bezsensownych postow...

Skomentuj

no przeciez pisze o wyjatkach :), ale ci nowi uzytkownicy niektorzy to sami chyba widzicie jacy sa.... ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez joszi
                        W mojej ocenie sytuacja jest dość oczywista. Takera powinniśmy co najmniej pozbawić moderki bo tacy ludzie(...) nie powinni być "twarzą" serwisu diyaudio.
                        Osobiście dorzuciłbym mu bana za głupoty jakie wypisuje w topicach :twisted:
                        To tak na rozgrzewke :)
                        Teraz wstęp teoretyczny:
                        Chyba każdy pamięta sytuacje która zaistniała jakiś czas temu - we wrześniu.
                        Jeśli nie to ją po krótce przybliże, a konkretnie to jak zostałem potraktowany.
                        Otóż pewnego pięknego dnia wchodze jak to zwykle na forum i zauważam żez jakieś nieokreślonej bliżej przyczyny nie widze "forum moderatorów",
                        nie wiem co się dzieje , w 1 chwili myśle że to awaria. Jednak jest to na tyle dziwne
                        że pisze do Q z pytaniem co się dzieje. Nie dostaje żadnej informacji, pisze do innych
                        moderatorów - to samo, jak grochem o ściane. Nic nie piszą mimo że są dostępni na gg.
                        Czuje się zmieszany bo kompletnie nie wiem co się dzieje. W końcu po dłuższym czasie i napisaniu parunastu wiadomości do Q na gg otrzymuje odpowiedź:
                        Zamieszczone przez Q
                        quester (28-09-2006 7:11)
                        Oczywiście, że gramy w otwarte karty - wystarczy zapytać.
                        quester (28-09-2006 7:11)
                        faktycznie narazie tylko Ty nie widzisz forum moderatorów na diy
                        quester (28-09-2006 7:12)
                        knucie to złe słowo - dociekam prawdy i póki co tylko dzięki mnie masz jeszcze modera na innych działach
                        quester (28-09-2006 7:12)
                        dostałem na Ciebie kilka skarg, które muszę zweryfikować bez Twojego udziału. W takich sprawach muszę zachować absolutny obiektywizm
                        quester (28-09-2006 7:14)
                        a żeby była jasność: zlewam na te skargi, które dotyczą rzekomej sprzedaży uszkodzonego głośnika. Dużo bardziej martwią mnie skargi na Twoje zachowanie i nadużycie przywilejów moderatora.
                        to narazie tyle. Poinformuję Cię o mojej decyzji gdy ją podejmę.
                        narka
                        (widać niektórzy mają własną definicje obiektywizmu )
                        I od tego czasu cisza kompletna, a jest o ile dobrze pamiętam 6 grudnia więc od tej wiadomości minęły już ponad 2 miesiące - odzewu brak.
                        Jakiś czas po tej wiadomości straciłem moda.
                        Nikt mnie nie o niczym nie powiadomił no i oczywiście nie zostalem poinformowany o ww skargach. Wydaje mi się dość logicznym poinformowanie osoby oskarżonej o treści oskarżenia, jak widać nie jest to aż tak oczywiste. W każdym wolnym kraju osoba oskarżona ma prawo do obrony lub chociaż wypowiedzenia swojego zdania - to też jest dla mnie oczywiste, jednak jak widać to forum przypomina ustrojem raczej totalitaryzm. I pewnie żyłbym do dziś w kompletnej niewiedzy - bo w końcu po tylu godzinach tu spędzonych nic mi się od nikogo nie należy, gdyby nie zrządzenie losu, przypadek, chwilowa awaria czy nie wiem jak to inaczej nazwać, w każdym razie przez pare minut miałem dostęp do ów moderatorskiego forum na którym miałem okazje przeczytać topic mówiący o mnie z którego właśnie to pochodzi cytat z początku tego postu.
                        I musze przyznać że właśnie to było przyczyną dla której przez ponad miesiąc nie bywałem ani tu, ani na audiomanii. Poznałem prawdziwe oblicze paru osób co skłoniło mnie do stwierdzenia że z pewnymi personami współpracować już nie będe na żadnym poziomie, a w szczególności moderatorskim.
                        Nie pozwala mi też na to moja godność osobista i honor - zostalem obrzucony błotem na publicznym forum, co było przyczyną odsunięcia mnie od urzędu, bez możliwości zaznajomienia się z czymkolwiek :|
                        Jak dla mnie było to i jest nadal kompletnie niepoważnym podejściem do tej sytuacji.
                        Chyba nie ma osoby która się ze mną nie zgodzi ? (oj , przepraszam - pare jest napewno)
                        Myślałem że może na AS uda mi się czegoś dowiedzieć na ten temat że tak powiem z pierwszej ręki - nie udało się... Josziego nie było, a Q był niechętny do poruszania "trudnych" (niewygodnych?) tematów.
                        Wolał udawać że nic się nie stało...

Spotkanie to było dość przełomowym wydarzeniem które uświadomiło mi że nie warto rezygnować z tego forum dla mało znaczącej dla mnie grupki indywiduów.

Jakbyście poczuli się w takiej sytuacji ?
                        Bo ja poczułem się jak nieprzymierzając kurtyzana, zeby nie powiedzieć dziwka.
                        I teraz mam wrócić i najlepiej też udawać że jest spoko, nic się nie stało i wogóle bajka ?
                        Ja tego w taki sposób bynajmniej nie widze.
                        Jestem szczery i tego też oczekuje od innych i jak widać najczęściej dane mi jest się zawieść.
                        Tylko inną rzeczą jest się zawieść na 15 letnim noobie z gimnazjum (bez obrazy oczywiście dla 15 gimnazjalistów ), a co innego na administratorze jednego z większych polskich forów o audio i paru innych wydawałoby się dorosłych osobach.
                        To by było tyle ode mnie na ten temat :)

Skomentuj

wiem sam po sobie ze kiedys czesciej tutaj zagladalem ale po ostatnich problemach z wlascicielem stronki juz zadziej tutaj zagladam....

Skomentuj

hm.. no to jak tak takero to odwoluje twoja kandydature, bo sam na twoim mejscu bym jej nie przyjal w takiej sytuacji...
                            no ale cos admin by mogl zrobic, bo od jakiegos czasu duzo osob narzeka na te forum...

Skomentuj

A nie lepiej po prostu olewać osobników-awanturników?
                              Przepraszam, że tak dosadnie, no ale tacy i tak będą. Z czasem każdy się "wyrobi".

Skomentuj

jak to olejemy to z forum diy zrobi sie forum targowisko albo inny shit...

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
                                  A nie lepiej po prostu olewać osobników-awanturników?
                                  jak to olewac?? nie ma takiej opcji zeby chowalo posty niektorych osob... a jak sie czuyta glupoty to kazdego cholera strzela...nie da sie olac

Skomentuj

greg00, jest taka opcja, masz ją jako 1 od lewej button w prawym górnym rogu każdego postu. Jego magiczna nazwa to "ignoruj"...

Skomentuj

hm.. jaki cfaniak, chodzilo o opcje ktora igonruje posty danych uzytkownikow a nie cale tematy...

Skomentuj

greg00, właśnie do tego jest ta opcja. Ignoruje posty konretnego użytkownika. Z resztą jakbyś wykazał trochę chęci, to jak najedziesz myszką na button pojawia się tip "Dodaj użytkownika do listy ignorowanych". Eh.

Skomentuj

aaa. o ten przycisk chodzi...:), myslalem ze o ten krzyzyk na samej gorze kazdego tematu, jakos nigdy na niego nie zwracalem uwagi :), zwracam honor jak tak :)
                                          no ale nawet jak sie z tego skorzysta, to nie bedzie wiadomo o co chodzi w danym temacie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X